مرتضوي: زاكاني بیمار شده و به دنبال درگيري است
شفاف: سعيد مرتضوي در واكنش به اظهارات اخير زاكاني در مورد وي، گفت: آقاي زاكاني دچار بيماري شده كه دوست دارد ديگران با او درگير شده و تنش ايجاد كند.
شفاف : سعيد مرتضوي در واكنش به اظهارات اخير زاكاني در مورد وي، گفت: آقاي زاكاني دچار بيماري شده كه دوست دارد ديگران با او درگير شده و تنش ايجاد كند.
سعيد مرتضوي معاون دادستان كل كشور در خصوص اظهارات زاكاني مبني بر اينكه انتقال متهمان به كهريزك با دستور مرتضوي بودهاست، اظهار داشت: قصد پاسخگويي به اظهارات آقاي زاكاني را ندارم و فكر ميكنم ايشان دچار بيماري شدهاند كه دوست دارند با ديگر افراد درگير شده و تنش ايجاد كنند.
وي با بيان اينكه ايجاد تنش را به مصلحت نميدانم گفت: در خصوص اظهارات ايشان بهترين راه حل سكوت است و پاسخ بنده همان است كه در ماده 23 قبلا اعلام كردم و البته مطالب ايشان كاملا كذب و بيمعنا است.
معاون دادستان كل كشور در خصوص حضور در سازمان تعزيرات حكومتي خاطرنشان كرد: بنده درحال حاضر معاون دادستان كل كشور هستم و احتمال اينكه در دولت حضور داشته باشم هست اما حضور بنده در سازمان تعزيرات حكومتي منوط به موافقت آيت الله لاريجاني رئيس قوه قضائيه است.
اما اظهارات مرتضوي و زاكاني درباره يكديگر در حالي است كه تنش ميان اين دو بازتاب گسترده اي در رسانه هاي كشور داشته است . روزنامه تهران امروز در شماره امروزش در اين زمينه گزارش مفصلي تهيه كرده است .
بنا به اين گزارش در دو روز گذشته، عليرضا زاكاني باز هم خبرساز شد. نخست دو روز پيش در دانشگاه امام صادق(ع) در جريان بازگويي ناگفتههاي انتخابات به تندي عليه قاضي مرتضوي سخن گفت و ديروز در گفتوگويي مقابل جاسبي موضع گرفت. گزارش پيش رو تلاشي است براي واكاوي اظهارات زاكاني درباره اين دو.
يك نماينده، دو رسانه
در كشاكش جدالهاي سياسي و رسانهاي ماههاي اخير، دو رسانه، ماجرايي ريشهدار و گويا بيپايان را عليه قاضي سعيد مرتضوي سامان دادهاند و از پيگيري آن دست بردار نيستند؛ سايت خبري جهان نيوز و هفته نامه پنجره. در پيگيري اين ماجرا كه كشف ريشههاي فجايع بازداشتگاه كهريزك را در دستور كار قرار داده است، اما نام چهرهاي به چشم ميخورد كه در سالهاي اخير اظهاراتش، در بسياري از مواقع جنجال آفريده است: عليرضا زاكاني، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي كه گويا مديريت هر دو رسانه را بر عهده دارد.
زاكاني در برابر همه
عليرضا زاكاني، 44 ساله از جمله اصولگرايان منتقد به شمار ميرود. او در مجلس هفتم و هشتم نماينده تهران بوده است. زاكاني پيش از آنكه جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي را بنا نهد، در جمع 11 نفرهاي كه اصولگرايان براي انسجام بخشي به اين قشر سياسي در آستانه مجلس هشتم تدارك ديده بودند، به عنوان نماينده حاميان احمدينژاد حضور داشت.
در چهار سال اخير اما عليرضا زاكاني به طور مداوم با دو چهره در حال چالش بوده است؛ سعيد مرتضوي و عبدالله جاسبي. اگرچه با نطق جنجالي او عليه بهبهاني، استاد احمدينژاد و وزير راه دولت نهم و دهم كه در جريان راي اعتماد صورت گرفت يا افشاگريهايش درباره مدرك تحصيلي محمدرضا رحيمي، معاون اول احمدينژاد، ميتوان اين ليست را چهار نفره دانست.
دعوا از كجا شروع شد؟
زاكاني آغاز دعوايش با قاضي سعيد مرتضوي را به سال 85 حواله ميدهد. زاكاني در مجلس هفتم، رئيس هيات تحقيق و تفحص از آموزش عالي كشور بود و در اين مسير پروندهاي مفصل عليه جاسبي تدارك ديد. اين اقدام با واكنش مثبت دولت نيز روبهرو شد، چراكه در آن هنگامه دولت با اصرار شخص رئيسجمهور ميكوشيد مديريت دانشگاه آزاد را در اختيار بگيرد و چه بسا اثبات تخلفات جاسبي ميتوانست مسير را بس هموارتر نمايد.
در مسير رسيدگي به اين مسائل اما از سوي زاكاني همواره علاوه بر جاسبي، يك متهم ديگر مورد اشاره قرار ميگرفت؛ افرادي در قوه قضائيه كه به تعبير زاكاني همراه و همنشين جاسبي بودند و مانع از رسيدگي به اين پرونده ميشدند.
اتهام مرتضوي به همين محدود نميشود و او با هم رايي با دوم خرداديها نيز متهم شده است. در اين باره نيز زاكاني به گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه در مجلس هفتم اشاره ميكند و با طرح اين نكته كه نمايندگان اقليت كه عموما دوم خردادي هستند و با آبستراكسيون مانع از قرائت اين گزارش شدند، سويههاي ديگر از اتهامات خويش را بازگشوده است. در آن گزارش تحقيق و تفحص نيز اتهاماتي عليه مرتضوي به ميان آمده بود.
باز هم به خاطر جاسبي
رويارويي ديگر اما خرداد و تير 87 و پس از بازداشت چندين تن از مرتبطين پرونده عباس پاليزدار و احضار و بازجويي از فاطمه آجرلو نماينده كرج و بازرسي منزل وي رقم خورد. زاكاني در روزنامه ايران، مطلبي نوشت كه گويا قرار بود پاسخي باشد به عبدالله جاسبي درباره تخلفات كنكور، اما به ناگاه در ميانه مطلب نوك قلم را به سمت مرتضوي چرخاند و به شدت از او انتقاد كرد. زاكاني در اين نوشته، مرتضوي را متهم كرد كه با طولاني كردن رسيدگي به پرونده فروش سؤالات كنكور از سال 82 تاكنون اقدام به از بين بردن آثار جرم، مفقود كردن پروندهها كرده و با تجميع پروندههاي فروش سؤالات كنكور و عدم ثبت آنها در دفاتر دادستاني پروندهها را مفقود كرده و در «كور كردن سرنخهاي مربوط به پرونده فروش سؤالات كنكور» نقش داشته است.
او همچنين از احكام سبك صادره براي متهمان فروش سوالات كنكور انتقاد كرد و با اشاره به يكي از پروندهها افزود: «اصل و بدل اين پرونده به بهانه رسيدگى متمركز توسط شخص دادستان تهران آقاى مرتضوى تحويل گرفته شده و سپس اين پروندهها جهت رسيدگى متمركز به شعبه يك دادسراى شميران ارجاع مىگردد.
اين پرونده نيز دچار سرنوشتى مشابه پرونده ارسالى از شهرستان يزد شده و بعد از ارجاع دادستان تهران به شعبه بازپرسى مذكور در شعبه ثبت نشده و سپس مفقود مى گردد.» در پاسخ به اين انتقادات اما مرتضوي جوابيهاي بيسابقه و تند و تيز براي روزنامه ايران فرستاد.
مرتضوي در بخشي از نامه خويش آورده بود: «آقاي عليرضا زاكاني كه پس از بازداشت عباس پاليزدار و احضار برخي اعضاي هيات تحقيق و تفحص از قوه قضائيه به دليل ارتكاب تخلفات خارج از مسئوليت نمايندگي و ساير مرتبطين نگراني فاحشي پيدا نموده تا حدي كه به نقل از برخي خبرنگاران، با رسانههاي مختلف تماس گرفته تا به زعم خود برخورد قضايي با اعضاي باند پاليزدار و برخي اعضاي تحقيق و تفحص در دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي و اقدامات خلاف قانون و مجرمانه آنان به نوعي تحتالشعاع اين رفتار غيرمعمول قرار گيرد.
لازم به ذكر است اينجانب در طول مدت خدمت مقدس قضايي از سوي منافقين و رسانههاي معاند و ضد انقلاب مرتب مورد حمله تبليغاتي بوده و هستم، اظهارات آلوده به افترا و كذب آقاي عليرضا زاكاني را نيز در همين راستا دانسته و اينگونه سخنپراكنيها برايم هيچگونه تازگي و اهميت ندارد و بنا ندارم وقت خود را صرف پاسخگويي به اين گونه مطالب موهن و شبنامهنويسيهابنمايم.
«پس از انتشار اين نامه، زاكاني جوابيهاي تنظيم كرد و به روزنامه ايران فرستاد، مرتضوي مانع از چاپ اين جوابيه شد. در ادامه زاكاني دست به دامان ملكيان، معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد شد ولي باز هم افاقه نكرد و در نهايت، زاكاني وعده داد كه اين جوابيه را در سايتش منتشر ميكند.
اندكي پس از اين ماجراهاي پرحاشيه اما سايت جهان نيوز و برخي رسانههاي ديگر اصولگرا خبر دادند كه نامه نگاريهاي مرتضوي عليه زاكاني و احضار و بازجويي آجرلو به مذاق نمايندگان خوش نيامده و 208 نفر از نمايندگان، نامهاي براي محاكمه دادستان تهران امضا كردهاند و قرار است پس از قرائت نامه در جلسه غيرعلني مجلس، تحويل هاشمي شاهرودي شود، اين نامه نيز اما چون جوابيه زاكاني هيچ گاه منتشر نشد.
دور سوم رويارويي
دور سوم رويارويي زاكاني و مرتضوي اما از آنجا آغاز شد كه گزارشي در شماره 11 هفته نامه پنجره درباره وقايع كهريزك منتشر شد و قاضي مرتضوي متهم به عدم تبعيت از فرمان رهبري در تعطيلي فوري اين بازداشتگاه شد.
پيش از آن نيز سايت جهان نيوز خبرهايي درباره متهمان پرونده كهريزك منتشر كرده بود و در لابهلاي خبرها ميشد فهميد كه اشارهها متوجه قاضي مرتضوي است. مرتضوي كه آن زمان تازه منصب دادستاني تهران را ترك كرده بود، پس از مدتي سكوت جوابيهاي طولاني براي رسانهها فرستاد.
ادامه از صفحه 3: جوابيهاي كه ابتدا بخشي از آن در سايت پرچم كه منتسب به حلقه نزديكان دولت است، منتشر شد و حتي قرار بود به عنوان مصاحبه اختصاصي اين سايت با مرتضوي منتشر شود. به هر روي سعيد مرتضوي در جوابيه تازهاش به زاكاني اگرچه لحن مستدلتر و آرامتري اتخاذ كرده بود ولي باز هم اظهارات زاكاني درباره ماجراي كهريزك را خبرسازي و ناشي از اغراض شخصي دانست.
در مقدمه نامه مرتضوي درباره ماجراي كهريزك آمده بود: «با توجه به انتشار اخبار كذب و نقل قولهاي تحريف شده و خلاف واقع از سوي آقاي عليرضا زاكاني كه خصومت شخصي ايشان با اينجانب موجب گرديده تا بيپروا با جعل خبر و انتساب مطالب كذب به عالي ترين مقامات امنيتي كشور و انعكاس آن در هفته نامه شخصي «پنجره» و سايت «جهان نيوز» آنرا دست مايه رسيدن به هدف و انتقام جويي نمايند… براي اينجانب ايراد هر نوع اتهامي توسط آقاي زاكاني دور از انتظار نبود.
مرتضوي در ادامه زاكاني را متهم نمود كه جهت تسويه حساب شخصي، از هر وسيله و فرصتي استفاده ميكند و اين رفتارها ر ا نابخشودني و دون شان يك نماينده مجلس و مدعي اصول گرايي دانست و تاكيد كرد كه تعميم تخلف فردي به افراد و مسووليني كه هيچگونه دخالت و اطلاعي از اين خلاف نداشتهاند، گناهي است كه از رسانه و افرادي كه به روز قيامت اعتقاد دارند، پذيرفتني نيست.
پس از نامه مرتضوي، زاكاني به سرعت واكنش نشان داد و گفت: «به زودي نتايج هيات رسيدگي كننده به وقايع پس از انتخابات منتشر خواهد شد تا سيه رو شود هر كه در او غش باشد. چنين گزارشي تاكنون منتشر نشده است.»
وي همچنين تاكيد كرد: «متخلفان با اينگونه فرافكنيها نميتوانند از روشن شدن، حقايق جلوگيري كنند.» زاكاني پيش از اين نيز وعده داد بود كه درباره اقدامات مرتضوي سخن خواهد گفت و در همين راستا خبر داد كه: «به درخواست اينجانب هياتي از سوي آيت الله شاهرودي رئيس وقت قوه قضائيه با حضور آقايان رئيسي، خلفي، جمشيدي، نكونام و رحيمي كه پنج نفر از قضات عالي كشور هستند تشكيل شده و بنده منتظرم با ارائه اسناد و مداركي كه مدت هاست آماده شده و به خاطر شرايط كشور از انتشار آن خودداري كردهام، پس از 9 ماه سكوت در روزهاي آينده، اين مستندات را به هيات مذكور تقديم كنم و نتايج آن را به سمع و نظر مسوولان كشور به ويژه حضرت آيتالله آملي لاريجاني، رياست محترم قوه قضائيه برسانم.»
گفتني است كه نه هنوز گزارش هيات رسيدگيكننده به وقايع كهريزك منتشر نشده است و نه خبري از سرنوشت مستندات مورد اشاره زاكاني آمده است، همچنين كه در شماره هفتهنامه پنجره نيز بر خلاف شمارههاي پيشين خبري از پيگيري ماجراهاي كهريزك نيست.
پيگيري ادامه دارد
تغييرات سياسي پيش آمده در ماههاي اخير، حتي اگر فرصت مناسبي براي تسويه حسابهاي زاكاني با چهرههايي چون رحيمي و بهبهاني پديد نياورده باشد، ولي به گمان زاكاني و دوستانشان، اين روزها بهترين فرصت را براي رقم زدن فرجام نهايي داستان چهار ساله زاكاني با مرتضوي و جاسبي فراهم كرده است. اما آيا چنين است؟ دو روز پيش زاكاني در دانشگاه امام صادق(ع)، هشدار داد كه رحيمي و مشايي در تلاش هستند كه مرتضوي را از قوه قضائيه به دولت ببرند. اشاره او به احتمال قرار گرفتن مرتضوي بر راس سازمان تعزيرات حكومتي است. اگر چنين شود، ميتوان گفت كه جبهه جدالهاي بيپايان زاكاني وسيع تر و دشوارتر از قبل خواهد شد. در مورد جاسبي اما اگر اكنون چنين حامياني چنين قدرتمند يافت نميشود، ولي بسياري به ياد دارند كه در اوج حملات به دانشگاه آزاد، هاشمي رفسنجاني به ميدان آمد و از پايان يافتن حملات عليه دانشگاه آزاد و جاسبي خبر داد و چنين هم شد. با اين وجود، در اين هنگامه بعيد است كه بتوان انتظار ورودي چنين آشكار و قدرتمندانه از سوي هاشمي را داشت، بهخصوص اينكه تلاشهاي عليه دانشگاه آزاد از كانال شوراي عالي انقلاب فرهنگي دنبال ميشود.
چنين است كه انگار عليرضا زاكاني ميتواند به پايان خوش رويارويياش با جاسبي اميدوار باشد، چه كه او ديروز از اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي استقبال كرد و با بر انجام تخلفات فراوان توسط جاسبي تاكيد كرد، تاكيدي كه در طول سالهاي گذشته، دهها بار تكرار شده است و نشان از آن دارد كه نماينده منتقد در پيگيري خواسته هايش عليه جاسبي و حاميانش، كوتاه نميآيد. و اين البته مشتي نمونه خروار است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.