سازماندهی برای تظاهرات روز شانزده آذر علیرغم تهدیدها
رادیوفرانسه: دانشجویان دانشگاههای مختلف طوماری را خطاب به میر حسین موسوی و مهدی کروبی امضا کرده و از آنها خواسته اند همراه دانشجویان در تظاهرات روز دوشنبه شرکت کنند.
علیرغم سخنان فرمانده سپاه پاسداران استان تهران مبنی بر آمادگی برای مقابله با تظاهرکنندگان روز شانزدهم آذر، گروههای مختلف سیاسی خود را برای تظاهرات روز دانشجو آماده می کنند.
در حالیکه مقامات امنیتی و سیاسی کشور هر گونه تظاهرات و تجمعی را در روز دوشنبه، شانزدهم آذر غیر قانونی اعلام کرده اند، بسیاری از سایت های خبری متعلق به گروههای سیاسی و مدنی، از مردم دعوت کرده اند در این تظاهرات شرکت کنند. دانشگاه تهران هسته اصلی و آغازین این تظاهرات قلمداد شده و فعالیت سایت ها نشاندهنده سازماندهی منسجم برای این تظاهرات است.
روز شانزدهم آذرماه، به یاد سه دانشجوی کشته شده در سال ١٣٣٢ توسط گارد شاهنشاهی رژیم پهلوی در مخالفت با حضور ریچارد نیکسون، معاون وقت رئیس جمهوری آمریکا، روز دانشجو نام گرفته و همه ساله تظاهراتی به این مناسبت در دانشگاههای تهران برگزار می شود. امسال، روز دانشجو بدلیل حوادث پس از انتخابات و اعتراضات گسترده به نتایج آن، شکل دیگری یافته است.
دانشجویان دانشگاههای مختلف طوماری را خطاب به میر حسین موسوی و مهدی کروبی امضا کرده و از آنها خواسته اند همراه دانشجویان در تظاهرات روز دوشنبه شرکت کنند.
بنا به نوشتۀ سایت های خبری، نیروهای پلیس تقویت شده اند و در آستانۀ روز دانشجو، بر تعداد دانشجویان دستگیر شده افزوده شده است.
عزیزالله رجب زاده، رئیس نیروی انتظامی تهران در همین رابطه گفت:” روز شانزدهم آذر روز مبارزه علیه استبداد جهانی است. اگر برخی قصد سوءاستفاده از این روز را داشته باشند، با آنها برخورد خواهد شد”.
غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور نیز در این رابطه گفت:” مقامات کشور در مورد تظاهرکنندگانی که قصد آشوب داشته باشند، موضع مشخصی دارد”. در همین حال، مقامات امنیتی و وزارت کشور اعلام کرده اند هیچ مجوزی برای تظاهرات روز دوشنبه، شانزدهم آذر صادر نشده و هر گونه تجمعی غیر قانونی خواهد بود و نیروهای پلیس برای مقابله با تظاهرکنندگان در آمادگی کامل هستند.
آخرین تجمع معترضان به نتایج انتخابات دهمین دورۀ ریاست جمهوری، روز سیزدهم آبان، مصادف با روز تسخیر سفارت آمریکا برگزار شد که به گفتۀ تصاویر و اخبار، از سوی نیروهای امنیتی و ضد شورش با خشونت بسیار سرکوب شد.
موج کمپ، سایت خبری جنبش سبز، نوشته است:” تظاهرکنندگان خود را برای مقابله با هرگونه سرکوب و خشونت آماده کرده اند”. بیش از شش ماه از آغاز موج مخالفت با دولت احمدی نژاد و حکومت ایران می گذرد و حرکت های مختلفی از آغاز تاکنون شکل گرفته است. به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه، تاکنون بیش از سی و شش نفر در جریان تظاهرات پس از انتخابات کشته شده اند. البته این آمار رسمی است که دولت ایران آنرا اعلام کرده اما بنا بر اعلام سایت ها و اخبار غیر رسمی، میزان کشته شدگان بیش از صد نفر گزارش شده است.
دادگاههای متعددی نیز برای روزنامه نگاران و چهره های سیاسی دستگیر شده در جریان مخالفت ها تاکنون صادر شده که بسیاری از حقوقدانان به بی سابقه بودن آن اشاره دارند. از جلمۀ این احکام می توان به حکم صادر شده علیه احمد زیدآبادی اشاره کرد که بموجب آن، این روزنامه نگار به ممنوعیت مادام العمر از تمام فعالیت های سیاسی و اجتماعی و تبعید محکوم شده است.
همچنین سعید لیلاز، روزنامه نگار اقتصادی به نه سال زندان، محمدعلی ابطحی، مشاور مهدی کروبی به شش سال حبس تعزیری، علی تاجرنیا، عضو جبهۀ مشارکت به شش سال حبس و هفتاد و دو ضربه شلاق، بهزاد نبوی، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز به شش سال حبس تعزیری محکوم شده اند.
این در حالی است که روزنامه نگاران بسیاری نظیر بهمن احمدی امویی و فریبا پژوه در زندان اوین بسر می برند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.