بازتات تداوم تظاهرات مردمی و دانشجویی ایران در دو روزنامه آمریکایی
صدای آمریکا: روزنامه وال استریت جورنال در شماره چهارشنبه خود می نویسد مردان مسلح به جمع هزاران نفری دانشجویان و مردم تظاهرکننده ای که برای دومین روز پیاپی به خیابان های تهران ریختند، حمله کردند. این روزنامه می گوید حمله بسیجی ها به مردم و دانشجویان در حالی رخ می دهد که حکومت جمهوری اسلامی تهدید کرده بودند تظاهرکنندگان را به شدت سرکوب می کنند.
این روزنامه آمریکایی از بازداشت بیش از ۲۰۰ نفر در جریان تظاهرات ده ها هزارنفری دانشجویان در تهران در روز دوشنبه خبر می دهد و به نقل از ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی می نویسد غلامحسین محسنی اژه ای، هشدار داد ناآرامی های بیشتر، تحمل نخواهد شد. دادستان کل کشور گفته است:« از حالا به بعد به هیچ یک از افرادی که علیه امنیت ملی اقدام کنند، رحم نمی کنیم و با آنان به شدت برخورد خواهد شد».
آقای محسنی اژه ای همچنین تلویحا از امکان تحت تعقیب قرار گرفتن میرحسین موسوی خبرداد.
وال استریت جورنال می نویسد حدود ۳۰ مرد نقاب پوش سوار بر موتور سیکلت روز سه شنبه در دفتر آقای موسوی او را تهدید کردند و به نقل از وب سایت میر حسین موسوی می نویسد این نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری به مردان مسلح گفته است :« اگر می خواهید مرا کتک بزنید، تهدید کنید و یا بکشید، کار خود را انجام دهید».
وال استریت جورنال می نویسد تظاهرات روز ۱۶ آذر، روز دانشجو و ادامه یافتن تظاهرات اعتراضی مردمی و دانشجویی، موجب نگرانی مقامات جمهوری اسلامی شده است.
همزمان روزنامه نیویورک تایمز، در شماره روز چهارشنبه در مطلبی در همین زمینه می نویسد گسترده ترین و خشونت آمیزترین تظاهرات در تاریخ جمهوری اسلامی روز سه شنبه، ۱۷ آذر همزمان با درگیری های خونین در دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی میان دانشجویان و نیروهای پلیس و بسیج، وارد دومین روز خود شد.
این روزنامه نیز می نویسد با مشخص شدن ابعاد واقعی تظاهرات شانزدهم آذر، خبرگزاری نیمه دولتی مهر به نقل از رئیس پلیس تهران از دستگیری ۲۰۴ نفر در جریان درگیری های تهران خبرداد.
نیویورک تایمز با اشاره به ناآرامی ها و تظاهرات اعتراض آمیز در دانشگاه های شهرهای مختلف ایران می نویسد تظاهرات روز سه شنبه نیز در دانشگاه تهران، با وجود انفجار گازهای اشک آور و بازداشت دانشجویان ادامه یافت.
این روزنامه همچنین به نقل از شاهدان می گوید در میادین نزدیک به دانشگاه تهران نیز رشته تظاهراتی رخ داد. نیویورک تایمز به نقل از خبرگزاری ایرنا می نویسد درگیری ها پس از آن آغاز شد که گروه هایی از «دانشجویان حامی حکومت» که عکس های آیت الله خامنه ای را در دست داشتند، با تظاهرکنندگان درگیر شدند.
نیویورک تایمز می گوید تظاهرات روز دوشنبه، روز دانشجو نشان دهنده افزایش حملات مستقیم مردم معترض به اصول حکومت دینی جمهوری اسلامی و نه فقط اعتراض به انتخابات خرداد ماه بود. نیویورک تایمز نیز به سخنان تهدید آمیز غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور اشاره می کند و سپس می گوید با تمام این ها در تظاهرات روز دوشنبه مردم معترض تصاویر و پوسترهای آیت الله خامنه ای و حتی آیت الله خامنه ای بنیانگذار جمهوری اسلامی را سوزاندند و پرچم هایی را در دست گرفتند که کلمه الله از آن ها پاک شده بود.
این روزنامه سپس به محاصره دفتر میرحسین موسوی می پردازد که اخبار مربوط به آن در وبسایت های اپوزیسیون ایرانی به چاپ رسیده بود.
نیویورک تایمز می گوید در ماه های اخیر دشوار می توان گفت که آقای موسوی تا چه حد به نفع اپوزیسیون سخن گفته است، اپوزیسیونی که از جمله شمار فراوانی از افراد رادیکال تری را در بر می گیرد که خواستار پایان حکومت دینی جمهوری اسلامی در ایران هستند.
به نوشته نیویورک تایمز در تظاهرات روز دوشنبه، ۱۶ آذر شمار سبز پوشانی که عکس میرحسین موسوی را در دست داشته باشند کمتر بود و در عوض شعارهایی که مستقیما آیت الله خامنه ای را نشانه گرفتند، بیش از پیش بود، تابویی که از زمان انتخابات بحث انگیز اخیر به بعد به شدت در میان مردم رنگ باخته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.