نامه تعدادی از روزنامه نگاران ایرانی به بان کی مون
بیبیسی: تعدادی از روزنامه نگاران ایرانی در نامه ای سرگشاده به دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به وضعیت همکارانشان در داخل ایران ابراز نگرانی کرده اند.
امضاءکنندگان این نامه که به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در دهم دسامبر تهیه شده است، خواستار “تحت نظارت قرار گرفتن و محترم شمرده شدن آزادی مطبوعات در ایران و آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان فکری، به خصوص روزنامه نگاران” شده اند.
در این نامه با اشاره به خروج بی سابقه روزنامه نگاران از ایران، از به زندان افتادن ده ها تن از روزنامه نگاران زن و مرد در این کشور پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خبر داده شده است.
امضاءکنندگان این نامه به نقل از سازمان گزارشگران بدون مرز نوشته اند: “تعداد روزنامه نگارانی که در سال گذشته از ایران خارج شده اند نسبت به عده ای که در خلال سال های اول پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ از کشور گریخته اند، بیشتر بوده است.”
بر اساس این نامه بیشتر از چهارصد روزنامه نگار ایرانی در ماه های اخیر تن به کوچ اجباری داده اند.
این نامه همچنین به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، از بی کار شدن نزدیک به دو هزار روزنامه نگار در ایران خبر می دهد.
در نامه سرگشاده گروهی از روزنامه نگاران ایرانی به دبیرکل سازمان ملل آمده است: “در همان حالی که این روزنامه نگاران امکانات اولیه زندگی خود را از دست داده اند، رژیم ایران سرگرم صرف میلیون ها دلار برای مسائلی است که ربطی به منافع ملی ایران ندارد”.
امضاکنندگان نامه همچنین با بر شمردن مشکلات ایجاد شده برای روزنامه نگاران ایرانی، به طور خاص نگرانی خود را از وضع احمد زیدآبادی و سیامک پورزند اعلام کرده اند.
به نوشته آنها احمد زیدآبادی پس از تحمل شش ماه بازداشت در شرایط پرفشار در زندان اوین، اکنون به تحمل سال ها زندان و همچنین پنج سال تبعید به یک نقطه دور افتاده در ایران محکوم شده است.
در این نامه همچنین آمده است: “دکتر سیامک پور زند، روزنامه نگار ۷۸ ساله و کهنه کار دیگر نیز (پس از آنکه در گذشته تحت شکنجه های جسمی و روحی قرار گرفته)، از نظر سلامتی در وضعیت بحرانی قرار دارد و به وی اجازه خروج از کشور برای دیدار همسر و فرزندانش داده نمی شود.”
امضا کنندگان نامه خطاب به بان کی مون نوشته اند: “خواستار آن هستیم که شما مقامات و مسؤولان جمهوری اسلامی ایران را به پایان دادن به نقض آشکار حقوق اولیه روزنامه نگاران و مجاز شمردن آزادی مطبوعات در ایران فرا بخوانید.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.