07.01.2010

رامین:روزنامه‌نگاران بازداشتی دزد و اوباشند

آینده: معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با كاركنان روزنامه كارون اظهار امیدواری كرد:جایگاه روزنامه‌های كشور از شرایط فعلی گذر كند و به نقطه مطلوبی برسد و شاهد این باشیم كه در آینده، روزنامه‌هایی با تیراژ چندمیلیونی در ایران منتشر شوند.

محمدعلی رامین با اشاره به جایگاه مطبوعات در كشور به عنوان ركن چهارم تصریح كرد: آنچه كه در مطبوعات بدان نیاز داریم، استقلال در منابع و انگیزه‌ها و اندیشه‌های غربی است و این كه مطبوعات رسالت خود را در ایران بشناسند.

وی جنگ رسانه‌ای غرب را یك واقعیت دانست و در این مورد گفت: جنگ‌نرم كه ابزار آن رسانه‌ها هستند به عنوان واقعیتی ملموس، سراسر جامعه فكری ما را فراگرفته و رسانه‌های ما باید استراتژی خود را در برابر رسانه‌های غربی مشخص كنند. رامین افزود: اگر در كشور، رسانه‌ای متوجه این جنگ نرم نشود، چه بسا كه آن رسانه اولین قربانی جنگ نرم رسانه‌های غرب شود. وی در توضیح این مورد اضافه كرد: اگر رسانه‌ای دچار اشتباه شده و همسو و همگرا با رسانه‌های غربی حركت كند، مسلما به نابودی خود منجر خواهد شد. بنابراین وقت و مراقبت و دشمن‌سناسی از لازمه‌ها و اولویت‌های رسانه‌هاست. معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با اشاره به این كه رسانه‌ها می‌توانند با آرمان‌های دینی و فرهنگی، حرف تازه‌ای در جهان بزنند، اضافه كرد: در اولین زمینه وزارت ارشاد و رسانه‌ها همكاری‌های متقابل بسیار گسترده‌ای باید داشته باشیم تا به مفاهمه مشتركی با یكدیگر برسیم و به اهداف مشترك یكدیگر كمك كنیم. وی افزود: معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد آماده هر گونه همكاری با رسانه‌ها برای رشد كیفی مطبوعات است. رامین در ادامه در توصیه‌ای به اعضای تحریریه روزنامه كارون گفت: همیشه نگاه كلانی را در نظر بگیرید، تا از نوشتن دچار كسالت نشوید.

وی با اشاره به این كه روزنامه‌ها باید ضروری و مفید باشند، افزود: سعی كنید جزو روزنامه‌های تكراری، خسته‌كننده و سرگرم‌كننده نباشید. وی با انتقاد از برخی تیتر‌ها و جهت‌گیری‌های روزنامه كارون گفت: رسانه‌ها نباید در داخل تقابل ایجاد كنند. وقتی به طور معمول این اتفاق در رسانه‌ها شكل گیرد، دشمن اصلی و جهانی ما از یاد می‌رود و در داخل مردم را روبه‌روی یكدیگر قرار می‌دهیم.

معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در ادامه با بیان این كه از میان حداقل 40 میلیون فرد باسواد در كشور، درصد اندكی روزنامه می‌خوانند، علت آن را كم‌كاری وعدم تحرك مطبوعات دانست و افزود: این 40 میلیون هم روزنامه‌خوان می‌شوند، اگر آرمان‌های خود را در یك نشریه ببینند و اگر آن نشریه نگاه كلان داشته باشد، اگر از خواندن یك روزنامه لذت ببرند. اما وقتی می‌بینند، روزنامه‌نگار برای قشر اندكی كه صرف برای سرگرمی روزنامه می‌خوانند بسنده می‌كند، بنابراین باقی ملت سراغ روزنامه خواندن نمی‌روند. وی این مورد را از دغدغه‌های اصلی وزارت ارشاد دانست و گفت: به عنوان یك كارشناس می‌گویم این از مشكلات اصلی رسانه‌های ماست و امیدوارم كه اهالی مطبوعات قشر گسترده‌تری از مخاطبان را مورد توجه قرار دهند. رامین در پاسخ به سوال خبرنگار كارون در مورد این كه چند درصد از مطبوعات كشور را این چنین سرگرم‌كننده و بدون نگاه عمومی می‌بیند، از گفتن عدد و درصد خودداری كرده و فقط به این به این جمله اكتفا كرد كه در شرایط كنونی، روزنامه‌هایی كه اراده ملی را با عقل و منطق جامعه‌نگری و آینده‌سازی پیگیری می‌كنند، كم داریم. معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین اظهاراتی درباره برخی مخالفان دولت و معترضان به انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری بیان و عنوان كرد: همه اهالی رسانه باید بدانند وحدت تنها حول محور ولایت و قانونی اساسی امكان‌پذیر است و كمترین تخطئی از این دو اصل نشانگر بیرون رفتن از دایره نظام و انقلاب بوده و به طور حتم ما چنین رسانه‌ای را بر نمی‌تابیم و همه آنها باید بروند.

رامین در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران كارون درباره جایگاه مخالفان و منتقدان در جامعه گفت: وظیفه نقد و نظارتی رسانه‌ها و مخالفان باید، نقد و مخالفت با سیاست‌های استكباری و كشورهای مدعی غربی باشد. ما در ایران بهترین انتخابات را در طول تاریخ ایران برگزار كردیم و مردم پس از 26 سال به …. رای ندادند حالا باید فضای جامعه را به خاطر وی غبارآلود كنیم؟! یعنی هرگاه ایشان برنده شده‌اند بهترین انتخابات بوده اما حالا كه شكست خورده بدترین انتخابات است؟! ما آمده‌ایم تا از جایگاه و صلابت نظام ارزشی خود در مقابل هجمه‌های بدخواهان دفاع كنیم و اجازه ندهیم ارزش‌های انقلاب توسط برخی عناصر موجود در جامعه رسانه‌ای كشور خدشه‌دار شود و در این باره با هیچ كس شوخی نداریم. هر كس نخواهد خود را با قانون اساسی و تحت‌امر مقام عظمای ولایت تطبیق دهد باید برود. معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: كسانی كه اصل انقلاب و قانون اساسی را قبول دارند نباید اصل انتخابات و نظام انتخاباتی را برهم بزنند و در این صورت حتما غرض دارند. وی ادامه داد: بعد از انتخابات هر كدام از رسانه‌ها اصل نظام و نتیجه انتخابات را زیر سوال برده، یك رسانه خائن است. رامین ادامه داد: یك روزنامه ماندگار باید به فكر اصل ماندگاری نظام و حكومت باشد تا خودش هم بماند. در همه جای دنیا نیز همین اصل حاكم است و رسانه‌های غربی هم تلاش اصلی‌شان برای ایجاد وحدت اجتماعی و انسجام فكری است.

مطبوعات ما نیز باید به فكر تقویت مشتركات، مذهبی، ملی، اجتماعی باشند نه در جهت جهت‌گیری‌های حزبی و باندی. ما یك فصل‌‌الخطاب داریم به نام رهبری. قانون اساسی به عنوان میثاق ملی و رهبری امام امت اسلامی دو قطب اساسی وحدت در جامعه ماست. وی ادامه داد: كسانی كه در طول 7 ماهه اخیر با بیگانگان همگرا بودند و علیه رهبری موضع گرفتند، مخالفان وحدت‌اند. زیرا ما دو جناح داریم؛ جناح قانون و ولایت و جناح مقابل استكبار و جناح سومی نداریم و همه باید موضع خود را در این باره شفاف كنند. هر كسی مطبع رهبری و تابع قانون اساسی باشد طرفدار وحدت است و عناوین چپ و راست، میانه‌رو و اصلاح‌طلب و… ساخته ماست و بستر باید همین دو مورد باشد ولاغیر.

وی با ذكر نام برخی از چهره‌های سیاسی كشور از همه كسانی كه علیه منافع ما در این ما در این چند ماه حركت كردند جایشان در رسانه‌های ما نیست به جز این كه توبه كنند و به راه رهبری و انقلاب بازگردند. مطبوعات ما نیز نباید این افراد وجریانات را با اخبار و تحلیل‌ها و نوشته‌های خود در ادامه روش‌های كنونی خود تحریك‌ كنند و حتی چاپ عكس كسی كه طی ماه‌های اخیر باعث اتفاقات تلخ شده در رسانه‌های داخلی ایراد دارد و نباید چاپ شود.

رامین ادامه داد: روزنامه‌های قانون‌شكن و هرج‌ومرج طلب نمی‌‌مانند. اما سعی كنیم همه بمانیم. در كنار هم با مراعات قانون و اصول مورد توافق؛ اما هر كسی قانون را رعایت نكند باید برود و استثناء هم ندارد. وی ادامه داد: 80 روزنامه‌نگار در سال گذشته در جهان كشته شدند اما كسی صحبتی نكرد اما همین كشورهای غربی درباره بازداشت‌های داخل ایران چقدر اظهارنظر كرده‌اند؟ كسانی كه به حمایت از اوباما و بوش علیه قانون اساسی ما حركت كنند باید مجازات شوند و آیا كسانی كه اراذل و اوباش را تحریك می‌كنند را باید اهل قلم محاسبه ‌كنیم؟! فحاشی، تخریب، تقابل و تعارض ایجاد كردن در عرصه رسانه‌ای قابل قبول نیست و باید فكری كرد. وی ادامه دارد: كسانی كه تحت نام روزنامه‌نگار در حال حاضر بازداشت هستند، روزنامه‌نگار نیستند آنها دزدند و اوباش‌اند. همان كسانی كه سال‌هاست از خارج مدیریت و حمایت‌شان كرده‌اند و به آنها جایزه هم داده‌اند.

رامین ادامه داد: من در قالب‌بندی‌های رایج نمی‌گنجم. من نه چپ هستم و نه راست، دوبار كاندیدای نمایندگی مجلس شدم اما در هر 2 بار مورد حمایت هیچ كدام از جناح‌ها قرار نگرفتم. من فرد مستقلی هستم و الان هم كه به مطبوعات آمده‌ام چون وضع مطبوعات را مطلوب نمی‌بینم. چرا همه اهالی مطبوعات و رسانه‌ ما افسرده‌اند؟ به همین دلیل مخاطبان شما یعنی مسوولان و مردم هم افسرده‌تر می‌شوند. جامعه رسانه‌ای ما افسرده است و نباید این گونه باشد. من آمده‌‌ام تا اعتماد نظام و انقلاب را به جامعه رسانه‌ای بازگردانم كه این مهم تنها با همكاری اهالی این صنف امكان‌پذیر است. وی روزنامه‌های كارون را در مقایسه با بسیاری از روزنامه‌های درحال انتشار دارای كیفیت بهتری دانست و به همه روزنامه‌نگاران ایران سفارش كرد: طوری مطلب بنویسید كه در پایان روز با چاپ مطالب و اخبار وحدت آفرین احساس لذت و آرامش و خوشبختی كنید و نه افسردگی و كسالت.

محمدعلی رامین همچنین گفت: ما این آمادگی را داریم تا با تمامی مطبوعات كشور و در وهله اول روزنامه‌های مركز به این جایگاه دست یابیم كه شمارگان نشریات ما به چندمیلیون افزایش یابند اما اگر چنین پتانسیلی در مطبوعات پایتخت ملاحظه نشود، به مطبوعات محلی این فرصت را خواهیم داد تا در صورت توانایی و حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایگاه مورد نظر را برای جامعه ایفا كنند.
وی باابراز خشنودی از جایگاه كارون به عنوان یك روزنامه سراسری در كشور و بیان این كه خوزستان و خوزستانی‌ها ظرفیت بالایی در عرصه فرهنگ و ادب و هنر دارند، بیان كرد: خوزستان سابقه درخشانی در این زمینه دارد. وی اضافه كرد: خوزستان دروازه ورود اسلام به ایران زمین بوده است و اكنون هم یكی از دروازه‌های اصلی ارتباطات ایران با جهان است.

گفتنی این كه معاون مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان دیدار 2 ساعته ازدفتر مركزی روزنامه كارون، از قسمت‌های تحریریه و فنی روزنامه بازدید به عمل آورد و با پرسنل روزنامه گفت‌وگو كرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates