14.01.2010

محمدعلی رامین در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو: گروههای تخصصی حوزه علمیه و دانشگاه مامور رصد مطبوعات شده اند

پارسینه: گروههای تخصصی را از حوزه علمیه و دانشگاه مامور کرده ایم که روزانه همه مطبوعات را بخوانند، به ما می گویند اگر روزنامه ای را ببندید، مخاطبانش به رسانه های خارجی مراجعه می کنند، خوب اگر این روزنامه همان حرف رسانه های بیگانه را مطرح می کند، چه ضرورتی دارد که نظام مشروعیت و امکانات بدهد تا این روزنامه، امتداد آن رسانه بیگانه باشد؟
به گزارش پارسینه، شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با حضور محمدعلی رامین در استودیو و حضور تلفنی مدیرمسئول چند روزنامه مسائل و مشکلات مطبوعات بررسی شد.

الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد با طرح این سئوال که آیا تعداد خط قرمز ها آنقدر زیاد میشود که ما از انتقال نظر صاحبنظران منصرف میکند؟ گفت: هنوز یک تعریف و اعتقاد درست و جدی از رسانه در کشور وجود ندارد، نگاه مسئولان وزارت ارشاد نباید بدبیانه باشد که هرکس رسانه دارد، دنبال بلوا و آشفتگی است، صلاحیت اشخاص و افراد بررسی شده است، همه دنبال این هستند که نشریه شان معتبر باشد، رسانه در معرض افکار عمومی است و مردم بر آن نظارت می کنند.

وی افزود: پیشنهاد می کنم مسئولان با عینک خوش بینی به رسانه ها نگاه کنند. دست و پای رسانه ها را ببندییم به سمت مرگ رسانه ای می رویم، مدتی است که وزارت ارشاد، آگهی های دولتی را به روزنامه های منتقد یا نمی دهد یا بسیار کم می دهد، یارانه ها را هم با تشخیص خودشان می دهند.

حضرتی گفت: از آقای رامین می خواهم که رسانه را به رسمیت بشناسند، خواهشم این است که رسانه را زنده نگه دارند، تعطیلی رسانه ها یعنی چه؟ تعطیل شدن یک روزنامه ضمن اینکه جفا به مردم است، برای 500 نفر از کسانی که آنجا کار می کنند، فاجعه است.

کاوه اشتهاردی، مدیرمسئول روزنامه ایران نیز در این برنامه گفت: ما از عملکرد آقای رامین در معاونت مطبوعاتی ارشاد راضی هستیم و تابحال هم از ارشاد تذکری نداشته ایم،بدنه مطبوعات و نویسندگان و خبرنگاران همگی قشری زحمتکش و دلسوز و توانا هستند و به منافع کشور فکر می کنند، بخشی از مردم به مطبوعات انتقاد دارند، در کشور ما به ویژه در این چند سال، احزاب به مطبوعات ورود پیدا کرده اند، مطبوعات در مقطع چند سال اخیر جای احراب را گرفته اند،باید مشخص کنند که ارگان حزب هستند یا چیز دیگر.

منصور مظفری، مدیرمسئول آفتاب یزد گفت: خواهشی که از رامین دارم، امکانات، یارانه ها و آگهی های دولتی را که دارند به صورت عادلانه در اختیار همه مطبوعات بگذارند.

محمدعلی رامین، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در ابتدای سخنانش در این برنامه تلویزیونی با بیان اینکه من 40 سال سابقه مطبوعاتی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب دارم گفت: من با رسانه های غربی اشنا هستم و رسانه های صهیونیستی و غربی را نقد می کردم.

وی افزود: روزنامه و مطبوعات، وسیله ارتباط جمعی است باید افکار پراکنده را تجمع کند و اختلافات و تفاوت ها را به حاشیه رانده و اشتراکات را اولویت بدهد و اطلاعات مفید مخاطب را افزایش دهد و پاسدار حرمت و حریم ها باشد.

رامین تصریح کرد: در همه جای دنیا، رسانه رکنی از حاکمیت تلقی می شود، در همان جهان غرب که بعضا الگو است و آزادی رسانه ها به عنوان یک اصل مهم تلقی می شود، رسانه یار و یاور حاکمیت است و وقتی مردم حاکمیتی را می پذیرند، رسانه ها هرگز در جهت خدشه وارد کردن منتخب مردم برنمی آیند.

معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت: رسانه باید چشم و گوش حاکمیت و مردم باشد، رسانه نه منتخب حاکمیت است و نه منتخب مردم، باید حلقه واسط باشد، نیازهای مردم را به حاکمیت منتقل می کند و بالعکس، رسانه ابزار جدال نیست.

به گزارش پارسینه وی افزود: تحلیل رسانه ها باید بر اساس یک تحلیل کلی قابل پذیرش در جامعه بیان کنند، دروغگویی از هیچ کس پذیرفته نیست، به خصوص از رسانه ها که می خواهد ارتباطات اجتماعی را می خواهد برپا کند نه اینکه این ارتباطات را فروپاشی کند

وی با بیان اینکه در هیچ جای جهان، به رسانه ها اجازه نمی دهند که دروغ پراکنی کنند و این رویه و اصرار شود، گفت: گاهی وقتها دروغ گویی رسانه ها، رویه می شود، مثلا در حوادث اخیر وقتی که در روز عاشورا، حوادث تلخی اتفاق می افتد، شایعاتی پخش می شود و مسئول انتظامی کشور می گوید ما هیچ کشته ای نداشته ایم در بعدازظهر همان روز ، عده ای کشته می شوند و همان فرمانده می گوید چند نفر کشته شده اند، حالا اگر روزنامه ای که می خواهد فردا منتشر شود، هردو خبر را کنار هم بگذارد ، حرفش درست است، اما این حرف مال ظهر است، صاحب روزنامه این اطلاعات را داشته است، اما با درج این دو خبر در کنار هم، با یک شگرد مطبوعاتی مسئول انتظامی کشور را دروغگو معرفی میکند.

رامین خاطر نشان کرد: آشفته سازی فضای عمومی از سوی مطبوعات نوعی اغتشاشگری است، مردم به نظام ماموریت داده اند که به مطبوعات نظارت کنند، ناظران هم منتخبان مردم هستند.

وی با انتقاد از عملکرد روزنامه های اصلاح طلب گفت: بعد از حوادث تلخ روز عاشورا، روزنامه اعتماد تیتر اولش را به سخنرانی ناتمام فلان فرد در فلان جا تنظیم کرد و با چینش اخباری که ساعات مختلف و در زمان های مختلف از زبان فرماندهان مختلف ارائه شده که گویا فرماندهان نیروی انتظامی خلاف گو هستند، به جای اینکه مجریان و خاطیان این روز را مورد خطاب قرار دهد، مسئولان امنیتی کشور را با شیوه های غربی ، سرکوب کرده است.

رامین در مورد تخلف روزنامه ها و تعطیلی انها گفت: برخلاف خواست ما، معاونت مطبوعاتی رسالت ذاتی اش، ترویج و توسعه و نظارت و هدایت مطبوعات است، گاهی وقتها ناچار می شویم وقتی یک نشریه برخلاف قانون، یک رویه ای را انتخاب می کند که قانون را دور می زند، مجبوریم که این روزنامه را تعطیل کنیم.

وی افزود: دیدگاههای شخصی من در کارم دخالت ندارد اما مطبوعات باید عاقلانه و منضبط برخورد کنند.ما چند صدمطبوعات سراسری داریم که دارند کارشان را انجام می دهند، اما 5-6 مطبوعات کار دیگری را انجام می دهند و قانون شکنی و قانون ستیری انجام می دهند.

رامین گفت: هرکسی در خدمت آرمان و اصول مردم باشد، حق استفاده از امکانات و یارانه ها را دارد، مثلا اگر روزنامه ای عامل اصلی و مغر متفکرش و سردبیرش در لندن زندگی می کند و لحظه به لحظه آنچه که بی.بی.سی و صدای آمریکا منعکس می کند، بیاید در روزنامه خودش، بازتاب بدهد، نه معقول و نه مطلوب و نه مشروع است.

رامین گفت: رسانه ها سپر باید بلای تهاجم علیه فرهنگ و مملکت باشند.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد تصریح کرد: در فصل دوم قانون مطبوعات، اصلی وجود دارد که در حقیقت فلسفه وجودی مطبوعات را بیان می کند، مثلا یکی از رسالت و مسئولیت های مطبوعات طبق قانون، پیشبرد اهدافی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مشخص شده است،بنابراین اگر یک روزنامه ای منتشر بشود و اصلا جرم و خطایی هم مرتکب نشود اما در راستای پیشبرد اهداف قانون اساسی حرکت نکند، خلاف مسئولیت مطبوعات عمل کرده است، یا مثلا مبارزه با مظاهر فرهنگ استعماری طبق قانون یکی از مسئولیت های مطبوعات است.

رامین گفت: روزنامه آفتاب یزد با گذشت هفت ماه از انتخابات ریاست جمهوری، مثل بی.بی.سی و صدای آمریکا از گفتن واژه “رئیس جمهور” برای منتخب ملت ایران خودداری می کند که بعد از 3-4 روز تذکر مداوم، بالاخره از عنوان رئیس جمهور استفاده کرده اند.

وی گفت: من گفته ام که رسانه غیر منتقد ارزش دیدن ندارد اما نقد چی و نقد که؟ در جهانی که غربی ها اینهمه پلشتی و ظلم و ستم بر ملت های جهان می کنند، چرا این روزنامه ها، آنها را نقد نمی کند؟ چرا یک عده روزنامه، هدف خودشان را تخریب سپاه و بسیج و دولت و نیروی انتظامی و حاکمیت قرار می دهند و فکر می کنند این یعنی نقد؟

رامین خاطر نشان کرد: گروههای تخصصی را از حوزه علمیه و دانشگاه مامور کرده ایم که روزانه همه مطبوعات را بخوانند، به ما می گویند اگر روزنامه ای را ببندید، مخاطبانش به رسانه های خارجی مراجعه می کنند، خوب اگر این روزنامه همان حرف رسانه های بیگانه را مطرح می کند، چه ضرورتی دارد که نظام مشروعیت و امکانات بدهد تا این روزنامه، امتداد آن رسانه بیگانه باشد؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates