ایران از میزبانی بازیهای کشورهای اسلامی محروم شد
خُسن آقا: همین کم بود که رژیم نام خلیج فارس رو هم عوض کنه تا ملت خشتک سید علی را سرش کنند!
بیبیسی: ایران از میزبانی دومین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی که قرار بود در تهران، مشهد و اصفهان برگزار شود محروم شد.
هیات اجرایی فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی در نشستی فوق العاده که در ریاض عربستان و با حضور نمایندگان ایران برگزار شد، میزبانی این بازی ها توسط ایران را لغو کرد.
طرف ایرانی می گوید اصرار کشورهای عربی بر حذف نام خلیج فارس از مدال ها، لوگوی بازی ها و اسناد و مدارک و مخالفت ایران با این خواسته دلیل لغو این میزبانی است.
بازی های کشورهای اسلامی قرار بود چند ماه پیش برگزار شود اما به دلایلی از جمله شیوع آنفلوآنزای خوکی و اختلاف بر سر استفاده از نام خلیح فارس، به تعویق افتاد.
دور اول این بازی ها در سال 2005 در عربستان برگزار شد و اندونزی به عنوان میزبان دور آینده این بازی ها انتخاب شده است.
مقام های کمیته ملی المپیک اعلام کرده بودند که نام خلیج فارس بر روی کلیه مدال های این بازی نقش خواهد بست. بهرام افشارزاده، دبیر کمیته ملی المپیک ایران و دبیر ستاد بازی های کشورهای اسلامی هم چندی پیش گفته بود که ایران می خواهد این بازی ها را با نام خلیج فارس برگزار کند و از این موضع خود کوتاه نمی آید.
فدراسیون بین المللی همبستگی کشورهای اسلامی با این اقدام ایران مخالفت کرده و خواسته بود تا روی مدال ها، نامی نوشته نشود.
در نشستی که به لغو میزبانی ایران منجر شد، در باره وضعیت ایران در کنترل بیماری آنفلوآنزا نیز سئوالاتی مطرح شد که هیات ایرانی اعلام کرد هیچ خطری از این ناحیه متوجه ورزشکاران اعزامی نخواهد بود.
برخی نهادهای رسمی و غیر رسمی در کشورهای عربی به خصوص در کشورهای حاشیه خلیج فارس، عنوان “خلیج عربی” را به جای نام خلیج فارس به کار می گیرند که این اقدام همواره از سوی ایرانیان تقبیح شده و معمولا اعتراض رسمی دولت ایران را نیز در پی داشته است.
عنوان “خلیج عرب” به جای خلیج فارس برای نخستین بار در دهه 1960 در برخی از رسانه ها و نشریه های کشورهای عرب دیده شد.
تغییر نام خلیج فارس بخشی از تلاش طرفداران آرمان پان عربیسم برای ترویج نظریه وحدت مردم کشورهای مختلف عربی و تاکید بر تفاوت آنان با سایر ملل منطقه محسوب می شد.
به خصوص دولت مصر، به رهبری جمال عبدالناصر که با دولت ایران اختلاف سیاسی و عقیدتی داشت، بر استفاده از عنوان “خلیج عرب” برای آبراه واقع در سواحل جنوبی ایران و همچنین عنوان “عربستان” برای مناطق جنوب غرب ایران، تاکید می کرد.
با اینهمه، نام خلیج عرب تنها مورد استفاده برخی از نهادها و سازمان های کشورهای عربی بوده و در سایر نقاط جهان رواج نیافته است.
سازمان ملل متحد نیز عنوان خلیج عرب را به رسمیت نمی شناسد و در متون رسمی، همچنان نام خلیج فارس را به کار می برد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.