نخستین جلسه محاکمه پنج تن از تظاهرکنندگان عاشورا برگزار شد
سحام نیوز: نخستین جلسه محاکمه پنج تن از بازداشت شدگان در جریان تظاهرات مخالفان دولت در روز عاشورا با قرائت کیفرخواستی حاوی اتهام محاربه و مدافعات دو تن از متهمان برگزار شده است.روز دوشنبه، ۱۸ ژانویه (۲۸ دی)، محاکمه پنج نفر از کسانی که در ارتباط با حضور در مراسم عزاداری مخالفان دولت در روز عاشورا بازداشت شده بودند با قرائت کیفرخواست علیه این پنج نفر توسط نماینده دادستان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد.
به گزارش سایت دادسرای عمومی و انقلاب تهران، در این جلسه دادگاه که با حضور وکلای تسخیری متهمان و نمایندگان تعدادی از رسانه های گروهی کشور برگزار شد، نماینده مدعی العموم متهمان را به “محاربه و جرایم دیگر” متهم کرد.
همین سایت متن کیفرخواست نماینده دادستان را منتشر کرده که در آن، وی نخست آنچه را که جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی خوانده مورد تحلیل قرار داده است.
در این کیفرخواست، همراه با تکرار نقش کشورهای مختلف خارجی در سازماندهی تظاهرات بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، بر مشارکت گروه های مخالف جمهوری اسلامی به خصوص مجاهدین خلق، و مشارکت بهائیان هم در تظاهرات عاشورا تاکید شده است.
براساس کیفرخواست دادستان، که شبکه مرکزی خبر از او با نام آقای اکبری یاد کرده، “دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی” با استفاده از فرصت انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری “تلاش کردند با به کارگیری تمامی امکانات خود از جمله بسیج رسانه ها و شبکه های ماهواره ای، ضمن ایجاد تردید و ناامیدی به آینده کشور، تئوری جنگ نرم را کلید بزنند.”
وی با اشاره به گزارش تحقیقاتی یک موسسه آمریکایی در مورد شیرایط ایران پس از انتخابات، از “جریانات سکولار، گروهک های ضد انقلاب، سلطنت طلب ها، منافقین و بهائیان” و سایرین به عنوان کسانی که در جریان اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات دست داشته اند نام برده است.
نماینده دادستان عزاداری مخالفان دولت در روز عاشورا را ادامه این قبیل اقدامات برای آسیب زدن به نظام جمهوری اسلامی دانسته و در اثبات آن گفته است که پس از حوادث روز عاشورا، نخست وزیر اسرائیل “ضمن تحسین اقدام اغتشاشگران، بر لزوم به کارگیری بیشتر آمریکا از فضای مجازی اینترنت در راستای براندازی جمهوری اسلامی سخن گفت و به این ترتیب، نقش بیگانگان را به وضوح بر ملا کرد.”
نماینده دادستان انتقاد خارجی از برخورد با تظاهرکنندگان را محکوم کرده است
در کیف رخواست نماینده دادستان، مخالفان دولت متهم شده اند که “به زعم خود تلاش کردند با آوردن همه توان تشکیلاتی خود در روز عاشورا، ضربه اساسی را بر نظام وارد سازند که با حضور به موقع ملت بزرگوار ایران، این توطئه خنثی گردید.”
آقای اکبری در اثبات این نظر خود، به واکنش بین المللی نسبت به حوادث عاشورا اشاره کرده و گفته است که “دشمنان انقلاب اسلامی” در صدد بودنداز راه های مختلف به اهداف خود برسند.
نماینده دادستان حمایت برخی کشورهای خارجی و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر از تظاهرات و “القای ناتوانی دولت در برخورد با اقدامات براندازانه اغتشاشگران” را از جمله راه های تحقق این اهداف عنوان کرده است.
اتهام ارتباط با اسرائیل
اشاره نماینده دادستان به انتقاد تعدادی از کشورهای خارجی و نهادها و شخصیت های مدافع حقوق بشر، از جمله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از برخورد خشونت آمیز ماموران دولتی با تظاهرکنندگان روز عاشوراست که گزارش های خبری و تصویری آن در سایت های اینترنتی انعکاس یافت.
برخی تظاهرکنندگان عاشورا به مقابله با حمله ماموران پرداختند
هم چنین ، در تظاهرات روز عاشورا، در برخی نقاط تهران تظاهرکنندگان به مقاومت در برابر ماموران نیروی انتظامی و نفرات لباس شخصی و مقابله با حملات آنان دست زدند.
آقای اکبری در کیفرخواست خود ضمن متهم ساختن “گروه های منحرف” به برقراری ارتباط با هم و همراهی بهائیان با آنان، اسرائیل را به هدایت تظاهرات روز عاشورا متهم کرده است.
در این کیفرخواست آمده است که هنگام عزاداری در تکیه ها و مساجد، گروه ها و شبکه های مرتبط با مجاهدین خلق، سلطنت طلبان و بهائیان و گروه ها غیر قاونی، با هلهله و سوت و کف، به مقدسات، عزاداران و ماموران انتظامی توهین کردند و “مرتکب جرایم مهمی مانند محاربه و اجتماع و تبانی عیه امنیت کشور شدند و حتی از انجام جرایم ضد عفت و اخلاق عمومی و احتراف و تخریب و اتلاف اموال عمومی و خصوصی به قصد مقابله با نظام اسلامی دریغ ننمودند.”
تصاویری که از تظاهرات عاشورا انتشار یافته نشان می دهد که در چند مورد، تظاهرکنندگان مخالف دولت پس از واکنش نسبت به حمله ماموران دولتی، از عقب نشینی آنان ابراز شادمانی می کردند.
آقای اکبری سازمان مجاهدین خلق را به دست داشتن در تظاهرات عاشورا متهم کرده و گفته است که اعضای دستگیر شده این سازمان اعتراف کرده اند که در صدد ایجاد آشوب در ایران بوده اند و برای این منظور در عراق و سایر کشورهای اروپایی آموزش ترور دیده اند.
نماینده دادستان در پایان دادخواست خود گفته است که “با استناد به تحقیقات و بررسی های به عمل آمده، گزارش ماموران، اقاریر متهمان و محتویات پرونده و ارتکاب اعمال مجرمانه متهمان در روز عاشورا، از ریاست محترم دادگاه تقاضای اشد مجازات برای آنان می شود.”
و احد مرک زی خبر در گزارشی در مورد نخستین جلسه محاکمه پنج متهم حوادث عاشورا به نقل از نماینده دادستان گفته است که متهم ردیف اول به خروج غیرقانونی از ایران در سال گذشته و دیدار از اردوگاه اشرف، مقر مجاهدین خلق در عراق اعتراف کرده است.
از این گزارش چنین بر می آید که این شخص با هدف ملاقات با عموی خود، که ظاهرا در اردوگاه اشرف در عراق به سر می برده، به آن سفر کرد و در راه بازگشت، توسط کردهای عراقی دستگیر شد اما سرانجام در شهریور ماه توانست به ایران بازگردد.
از متن کیفرخواست نماینده دادستان مشخص نمی شود که چند نفر از پنج متهم دادگاه روز دوشنبه به محاربه متهم شده اند و اینکه آیا منظور وی از درخواست “اشد مجازات” برای این پنج متهم چیست.
روز جمعه، روابط عمومی دادسرای تهران اعلام کرد که پرونده شانزده تن از بازداشت شدگان تظاهرات عاشورا به دادگاه انقلاب ارسال شده و یکی از این پرونده ها شامل اتهام محاربه است اما پیش از آن، همین نهاد در بیانیه ای از تشکیل پرونده محاربه برای پنج تن از بازداشت شدگان روز عاشورا خبر داده بود.
در این جلسه، متهمان ردیف اول و دوم و وکلای مدافع تسخیری آنان به دفاع پرداختند و اتهامات وارده را رد کردند.
به گزارش خبرگزاری های داخلی، متهم ردیف اول خود را فردی معتاد و منزوی و سفر خود به عراق را سفری غیر سیاسی توصیف کرد اما قاضی با استناد به گزارش وزارت اطلاعات، حضور وی در تظاهرات روز عاشورا را سیاسی دانست.
متهم ردیف دوم نیز هرنوع ارتباطی با سازمان مجاهدین را رد کرد اما اقرار کرد که از برخی تظاهرات پس از انتخابات عکس تهیه کرده هرچند آن را در اختیار کسی نگذاشته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.