آمادگی غرب برای تشدید تحریمها علیه ایران
دویچه وله: درپی تصمیم ایران مبنی بر تولید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد در کشور، آمریکا و فرانسه خواستار تشدید تحریمها علیه ایران شدند. از سوی دیگر آلمان نیز موافقت خود را برای اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه تهران در شورای امنیت اعلام کرد.
آمریکا و فرانسه سیاست ایران در مناقشه اتمی را وقتکشی دانسته و از آن به شدت ناخشنودند. پس از اظهارات احمدینژاد، مبنی بر غنیسازی اورانیوم به میزان ۲۰ درصد در ایران، مقامات رسمی این دو کشور در روز دوشنبه (۸ فوریه) خواستار تشدید تحریمها علیه تهران شدند.
هرو مورین، وزیر دفاع فرانسه پس از دیدار با رابرت گیتس همتای آمریکایی خود در پاریس گفت: «ما به این نتیجه رسیدهایم، که جامعه بینالمللی گزینه دیگری جز رجوع به شورای امنیت و کار بر روی اقدامات جدید علیه ایران را ندارد.»
وزیر دفاع آمریکا نیز تصریح کرد: «تنها راه برای ما، اعمال فشار بر ایران است.» رابرت گیتس افزود، که هر دو کشور بر این باورند، که گام بعدی «اقدام مشترک بینالمللی» علیه تهران خواهد بود. فرانسه در ماه فوریه امسال ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را برعهده خواهد گرفت.
از سوی دیگر برنارد کوشنر، وزیر امورخارجه فرانسه نیز در روز دوشنبه اعلام کرد، که تنها راه، اعمال تحریم علیه ایران بوده، «زیرا مذاکره با تهران ناممکن است.» کوشنر افزود، پیشبرد سیاست تحریم در شورای امنیت راهی دشوار است و مطمئن نیست، که «در حال حاضر بتوان اکثریتی در این شورا بدست آورد.»
آلمان خواهان برخورد شدید به ایران است
گیدو وستروله، وزیر امورخارجه آلمان در روز دوشنبه (۸ فوریه) خواستار واکنش مشخص جامعه بینالمللی به برنامه اتمی ایران شد. وزیر امورخارجه آلمان گفت: «تاکنون هیچگونه نرمشی در سیاست ایران ندیده نمیشود. این بدین معناست، که ما باید در سازمان ملل درباره اقدامات جدیدتری علیه تهران گفتوگو کنیم.» وستروله افزود: «ما باید مشخص کنیم، که آیا ایران همچنان بر مواضع خود مبنی بر امتناع از همکاری پافشاری خواهد کرد و یا از این سیاست دست برخواهد داشت.»
وزیر امورخارجه آلمان ضمن تاکید دوباره بر حق ایران مبنی بر استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی گفت: «برنامه اتمی باید شفاف باشد، زیرا دستیابی ایران به سلاح اتمی از سوی جامعه بینالمللی به هیچوجه پذیرفته نخواهد شد.»
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز موافقت خود با برخورد شدیدتر به ایران از جمله اعمال تحریمهای اقتصادی را مطرح ساخت. از سوی دیگر اولریش ویلهلم، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد، که اظهارات اخیر مقامات ایرانی بیانگر آنست، که تهران تمایلی به پذیرش پیشنهادات سازمان بینالمللی انرژی اتمی ندارد. ویلهلم افزود: «ما به دقت گامهای بعدی مقامات ایرانی را زیر نظر خواهیم داشت و متناسب با آن عمل خواهیم کرد و فشارها را افزایش خواهیم داد.»
سبزهای آلمان: سیاستی مشترک برای حقوقبشر و برنامه اتمی
امید نوریپور، کارشناس امور دفاعی حزب سبزهای آلمان، از دولت این کشور خواست، که در برخورد به ایران مسایل حقوقبشر را با مناقشه اتمی توامان پیگیری کند. به گفته این سیاستمدار ایرانیتبار، « در ماههای اخیر مسئله حقوقبشر در ایران دچار تحولی درونی شده» و دولت ایران از رعایت آن طفره میرود. وی ضمن انتقاد از سیاست دولت آلمان اعلام کرد، که برلین بیش از همه سرگرم برنامه اتمی ایران بوده و کمتر به مسایل حقوقبشر در ایران توجه داشته است.
به گفته خبرگزاریها، ایران به تازگی سازمان بینالمللی انرژی اتمی را مطلع ساخته، که قصد غنیسازی اورانیوم به میزان ۲۰ درصد را در داخل کشور دارد. به گفته کارشناسان اتمی بدین ترتیب ایران گامی دیگر به سوی تولید سلاح اتمی و ساخت کلاهک هستهای نزدیکتر خواهد شد. برغم این نگرانیها، علیاضعر سلطانیه، نماینده ایران در سازمان بینالمللی انرژی اتمی، در وین بار دیگر بر صلحآمیزبودن برنامه اتمی ایران تاکید کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.