۶ ایرانی متهم به قاچاق تجهیزات اتمی در زندانهای غربی
دویچه وله: شهروندان ایرانی زندانی متهم هستند که در قاچاق تجهیزات اتمی به ایران دست داشتهاند – عکس یکی از تأسیسات هستهای ایران را نشان میدهد
به گزارش بنیاد علوم و امنیت بینالمللی، ۶ ایرانی به اتهام قاچاق اسلحه و تجهیزات اتمی ایران در اروپا و آمریکا به دام پلیس افتادهاند. آخرین متهم، روز ۴ ژانویه در فرودگاه فرانکفورت دستگیر شده است.
دیوید آلبرایت، کارشناس اتمی و رئیس بنیاد علوم و امنیت بینالمللی آمریکا، در مصاحبهای با روزنامه آلمانی زوددویچه تسایتونگ گفته است که بنیاد وی، ظرف سالهای اخیر، دستگیری ۶ ایرانی را در فرودگاههای غربی مستند کرده است.
به گفته آلبرایت، این ۶ نفر متهم شدهاند که به رغم تحریمهای بینالمللی برای ایران اسلحه و قطعات و مواد مورد نیاز تاسیسات اتمی را قاچاق میکردهاند.
دستگیری امیرحسین س در فرانکفورت
آخرین نمونه این دستگیریها، اوائل ژانویه امسال در فرودگاه فرانکفورت اتفاق افتاد. متهم امیرحسین س نام دارد. او در آلمان دارای هیچ سابقهای نبود، اما ماموران پلیس پس از فرود وی در فرودگاه فرانکفورت به او دستبند زدند. یک دادگاه لوس آنجلس در روز ۴ ژانویه برای این مرد حکم بازداشت صادر کرده بود. اکنون میان واشنگتن و برلین مذاکراتی بر سر تحویل وی به آمریکا ادامه دارد. تا روز سه شنبه (۱۶ فوریه) مسئولان آلمانی حاضر نشدند در باره محل محاکمه شهروند ایرانی توضیح بدهند.
به گفته رئیس بنیاد علوم و امنیت بینالمللی آمریکا، تاکنون تنها آن گروه از مامورانی به دام پلیس افتادهاند که در کشورهای غربی برای جمهوری اسلامی اسلحه و تجهیزات مورد نیاز تاسیسات اتمی قاچاق میکردهاند. به گزارش زوددویچه تسایتونگ، دستگیری امیرحسین س بخشی از عملیات آمریکا برای کشف شبکه قاچاقچیان اسلحه و تجهیزات اتمی ایران بوده است.
قاچاق از طریق دوبی
زوددویچه تسایتونگ به نقل از دیوید آلبرایت نوشته است:«ایرانیان دستگیر شده، اغلب قوانین کشور محل دستگیری خود را زیرپا نگذاشتهاند، بلکه متهم به زیرپا نهادن قوانینی هستند که آمریکا در زمینه تحریم ایران تصویب کرده است. بیشتر افراد مظنون، از طریق منطقه آزاد تجاری دوبی یا شرکتهائی که فقط یک صندوق پستی ثبت کردهاند، تولیدات آمریکائی را برای ارتش و تاسیسات اتمی ایران قاچاق میکردهاند.»
برپایه گزارش زوددویچه تسایتونگ، امیرحسین س ظاهرا فنتیلها و پمپهای خلاء آمریکائی را از همدستی به نام “ژیرائیر آ” دریافت میکرد. ارزش این قطعات صدها هزار دلار بود. همدست امیرحسین به گمرک آمریکا اعلام کرده بود که این اجناس قطعات یدکی هستند. وی همچنین ارزش آنها را آنقدر پائین اعلام کرده بود که در محدوده تحریمهای آمریکا نگنجد. این شخص یک شرکت متعلق به امیرحسین س در دوبی را دریافتکننده محموله معرفی کرده بود.
سرنوشت مبهم مجید کاکاوند
روز چهارشنبه (۱۷ فوریه) دادگاهی در پاریس کار خود را برای بررسی امکان تسلیم مجید کاکاوند به آمریکا آغاز کرد، اما پس از طرح پرسشهائی با کاکاوند، تصمیم در این مورد را، بدون تعیین تاریخی جدید به بعد موکول کرد.
آمریکائیها مهندس مجید کاکاوند (۳۷ ساله) را متهم کردهاند که ظرف سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ سی محموله قطعات الکترونیکی به ارزش بیش از یک میلیون دلار برای مشتریان خود در ایران تدارک دیده است. شرکتی در کوالالامپور به عنوان دریافتکننده این محمولهها معرفی شده بود. کالاها پس از ارسال به مالزی روانه ایران میشدند.
ایران، پیشنهاد معاوضه مجید کاکاوند را با کلوتید ریس با فرانسه در میان نهاده بود. ریس در جریان ناآرامیهای پس از انتخابات ۲۲ خرداد دستگیر و به شرکت در ناآرامیها متهم شد. وی اکنون در سفارت فرانسه در تهران به سر میبرد و اجازه ترک خاک ایران را ندارد.
جواد طالعی
تحریریه: فرید وحیدی
پیام برای این مطلب مسدود شده.