جاسبی:سیل مهاجرت به خارج برای تحصیلات تکمیلی نگران کننده است
کلمه: اگر 10 درصد از این جمعیت برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند ارز خارج شده از کشور قابل توجه خواهد بود و این علاوه بر برخی آسیبهای احتمالی است که ممکن است در حوزه مباحث سیاسی، فرهنگی و اجتماعی رخ دهد.
کلمه: رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سیل مهاجرت به کشورهای مالزی، ترکیه و آسیای میانه برای ادامه تحصیلات تکمیلی خیلی نگران کننده است.
به گزارش ایرنا، دکتر عبداله جاسبی روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری ۱۲ طرح عمرانی و خدماتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در تالار عطار این دانشگاه افزود: موج عظیم جمعیت دانشجویی از مقطع ورود به دانشگاه به مقطع ورود به تحصیلات تکمیلی رسیده و این از جهاتی باعث نگرانی است.
وی اظهار داشت: امسال حدود ۸۰۰ هزار دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد سازمان سنجش شرکت کردند که نسبت به پارسال ۱۵ درصد افزایش داشته است و سال بعد به احتمال زیاد این متقاضیان بیش از یک میلیون نفر می رسد.
وی با بیان اینکه کل ظرفیت تحصیلات تکمیلی در کشور کمتر از ۱۵۰ هزار نفر است، افزود : این به این مفهوم است که فقط ۱۵ درصد جمعیت کنونی میتوانند به تحصیلات تکمیلی ورود یابند و بقیه پشت دیوارهای کنکور تکمیلی خواهند ماند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر ۱۰ درصد از این جمعیت برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند ارز خارج شده از کشور قابل توجه خواهد بود و این علاوه بر برخی آسیبهای احتمالی است که ممکن است در حوزه مباحث سیاسی، فرهنگی و اجتماعی رخ دهد.
جاسبی ادامه داد : باید تمام دانشگاههای معتبر برای افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی بسیج شوند.
وی اظهار داشت: دورنمای خوبی در حوزه هیأت علمی دیده میشود به طوری که به برکت انقلاب اسلامی حدود ۲۰ هزار دانشجوی دکترای تخصصی و ۱۵۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد داریم.
رییس اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام تأکید کرد: باید پرچم جمهوری اسلامی را برفراز قلههای علمی جهان به اهتزار در آوریم تا بتوانیم استقلال خود را حفظ کنیم و گرنه هر روز با قدرت های استکباری مشکل خواهیم داشت.
جاسبی با اشاره به اینکه باید این راه علمی براساس تأکیدات دینی ملی شود،گفت : در نقشه مهندسی علمی کشور باید ایران در زمینههای علمی منطقه مقام اول را به دست آورد که تحقق این امر کار و تلاش شبانه روزی میخواهد.
وی اظهار داشت : ما در برنامه وقف برخلاف ادعای برخی افراد قصد سیاسی نداشتیم و اکنون اموال دانشگاه آزاد اسلامی وقف عام است و همه نوع خیرات و وقفیات دریافت می کنیم که تا ابد برای استفاده علمی کشور باقی بماند و مردم با انجام وقف بدانند که در طول قرون و اعصار اموالشان برای اهداف مقدس توسعه علمی و پژوهشی صرف میشود.
وی بیان کرد: امروز سرمایه دانشگاه آزاد از یک میلیون تومان اهدایی حضرت امام خمینی (ره) به میزان ۲۵۰ میلیارد دلار رسیده و توسعه دانشگاه آزاد مدیون تلاش همه مسوولان نظام و سرمایه اولیه امام راحل و دانشجویان و مردم می باشیم و ما فقط خدمتگزار هستیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت : در زمینه تولید مقالات علمی و نسبت علمی تعداد اساتید به دانشجو عقب هستیم و باید به دنبال بالابردن کیفیت باشیم.
جاسبی با بیان اینکه ۳۵۰ واحد و مرکز فعال و ۵۰ مرکز غیر فعال در شبکه دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت علمی هستند، افزود : واحد علوم و تحقیقات نقش اصلی را در تربیت نیروی تخصصی دارد، به طوری که بیش از ۱۶۰ رشته دکتری تخصصی و بیش از چهار هزار دانشجو در واحدهای علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت علمی هستند.
وی بیان کرد: نخستین شرط تأسیس واحد علوم و تحقیقات در استانها تأمین ۱۰۰ هزار هکتار زمین در موقعیت مناسب با سند قطعی و دومین شرط آن دریافت منابع مالی خیرین برای ساخت آن است.
وی با اشاره به اینکه هنوز شعبهای در خراسان رضوی راهاندازی نشده در پی اعلام آمادگی نماینده مجلس، فرماندار و جمعی از خیرین در مراسم پایانی برای تأسیس واحد علوم و تحقیقات در نیشابور قول قطعی داد که با نظر مثبت شرایط صدور مجوز را فراهم کند.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در ابتدای این جلسه با اشاره به دارایی ۲۵۰ میلیارد دلاری دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: اگر این امکانات نبود به طور قطع دولت در توسعه آموزش عالی و پژوهش به این اندازه موفق نبود.
حجت الاسلام حسین سبحانینیا افزود: دانشگاه آزاد با مدیریت قوی و جامع توانسته، گامهای بلندی را طی کند.
وی تأکید کرد: مجموعه مدیران دانشگاه آزاد باید حداقل در راستای برنامه چشم انداز و حتی در افقی ۵۰ ساله حرکت کنند.
نماینده نیشابور و تخت جلگه در مجلس افزود: دانشگاه آزاد نیشابور در سال ۶۴ با حداقلها در مکانی استیجاری راه اندازی شد و امروز به یک پایگاه علمی با کمترین معضل فرهنگی و اجتماعی، هیأت علمی فرهیخته در این شهرستان تبدیل شده است.
سبحانینیا ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در حوزه فرهنگی و علمی شهرستان نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.
وی از دکتر جاسبی خواست تا واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی به دلیل سابقه علمی نیشابور و احیای آن سابقه، در نیشابور تأسیس شود.
فرماندار نیشابور هم در این مراسم گفت: ۱۶ مرکز آموزش عالی به همراه حدود ۱۶ هزار نفر دانشجو در نیشابور به فعالیت علمی مشغول هستند.
سید جلال هاشمی افزود: نقطه عطف مراکز آموزش عالی نیشابور با توجه به توسعه کمی و کیفی، دانشگاه آزاد اسلامی میباشد.
وی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور را در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی، کمک فرمانداری این شهرستان دانست.
وی بیان کرد: مسائل دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور دارای کمترین مشکلات اجتماعی بوده است.
دکتر علیرضا متولیزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور هم به ارائه گزارشی از روند جاری و آتی این دانشگاه پرداخت.
مجتمع فرهنگی واحد نیشابور دارای یک مسجد زیبا و بزرگ با زیربنای یک هزار و ۱۸ متر مربع با مشارکت تعدادی از خیرین شهرستان به نام مسجد دانشگاه و حسینیه شهدای نیشابور احداث شده است.
در بخش دیگری از این مجتمع سالن نمایشگاههای دائمی، دفتر فرهنگ اسلامی و چندین مجموعه به منظور استقرار کافینت، کافیشاپ، کتابفروشی و شعبه بانک در مجموع به زیربنای ۷۶۰ متر مربع ساخته شده است.
کل هزینه صرف شده برای احداث این مجموعه حدود هفت میلیارد ریال است .
پیام برای این مطلب مسدود شده.