آیتالله مصباحیزدی: شوراها با مبانی اسلام سازگارتر از انتخابات مجلس است
شفاف: آیتالله محمدتقی مصباحیزدی گفت: طرح انتخاب شوراها طرحی است که با مبانی ارزشی اسلام سازگارتر از انتخابات پارلمان است.
به گزارش ایسنا، آیتالله مصباح یزدی با رییس و اعضای شورای عالی استانها در دیدار کرد.
اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید:
* در انتخاب شوراها مردم تماس نزدیکتری با کاندیدا دارند و با آگاهی بیشتری نسبت به آنها رای میدهند. در صورتی که در انتخابات پارلمانی این طور نیست و اکثریت مردم شناخت کافی نسبت به نمایندگان ندارند.
* باید از آنهایی که این طرح را در قانون گنجانده و آن را اجرایی کردهاند قدردانی شود، انتخابات پارلمان هم باید به همین سمت سوق داده شود.
* کشور ما در طول تاریخ با دیکتاتوری اداره میشد و اینکه باید از سلاطین اطاعت بیچون و چرایی داشته باشیم، جزء فرهنگ ما شده بود.
* آنچه ریشه دیکتاتوری را میتواند بکند همین شوراها است که باید از راههای مختلف این فرهنگ در جامعه جا بیفتد تا یک نفر برای شهر یا روستا تصمیم نگیرد و ساز و کاری فراهم شود تا نظر بهتر شناخته شود و اصل اینکه همه قدرتها در یک جا متمرکز شود و تصمیم بگیرد خوشایند نیست.
* در بین وظایفی که برای شوراها و دولت تعیین شده، هنوز به آنچه شایسته نظام اسلامی ما و ارزشهای دینی میباشد نرسیدهایم.
* مدیریت جامعه برای تامین نیازهای مردم و ایجاد عمران و آبادانی در همه دنیا مطرح است. باید مردم را برای ادامه مدیریت راضی نگه داشت و نیازمندیهای آنها را تامین کرد و این امر تنها اختصاص به نظام ما ندارد. آنچه نیازمند ماست افزودن نیازمندیهای معنوی، فرهنگی و ارزشی است که متاسفانه در طی این سی سال هنوز به آن توجه نشده است.
* در پیاده کردن آرمانهای دینی و مذهبی برخیها با صداقت شعار میدهند اما عدهای با آنها همکاری نمیکنند و شرایط و بستر جامعه نیز برای اجرای آن شعارها فراهم نمیشود.
* اینکه جامعه بر اساس اصول پذیرفته ارزشی حرکت نکند، نتیجتا به مصالح و منافع مردم نخواهد انجامید.
* امروز چه در بلوک شرق و غرب انواع انتخابات را میبینیم ولی همه جا شاهدیم که تخلفاتی صورت میگیرد و اثری از اجرای قانون در عمل دیده نمیشود.
* عدهای فکر میکنند وقتی به عنوان نماینده مردم انتخاب شدند و مردم به آنها رای دادند انگار اختیار کشور را به دست گرفتهاند و هر چه میخواهند تصمیم میگیرند که این فکر اسلامی نیست؛ چرا که باید تلاش کنند تا اولا بفهمند خواست خدا چیست و ثانیا با قدرت تلاش کنند آنها را تصویب و اجرا کنند که این فرهنگسازی میخواهد که باید مبتنی بر اساس آموزههای دینی باشد.
* باید ساز و کار علمی دیده شود تا فرهنگ مشورت و شورا در کشور جا بیفتد و شورای عالی استانها باید تلاش کند این فرهنگ را در جامعه تقویت کند و یکی از وظایف ما تقویت نهادهای فرهنگی است که اگر این کار صورت گیرد و مسئولین پایبند ارزشها شوند خطاها کاهش مییابد اما اگر فرهنگ ضعیف باشد آن وقت مشکلساز خواهد بود.
* باید افراد دیندار انتخاب شوند و آنهایی هم که هستند باید باورهای دینی خود را تقویت کنند. کسی که عادت کرده است به کمتعهدی، احتیاج به یک ترتیب و خودسازی دینی دارد و خودسازی نیز تنها با برنامه، مربی و مطالعه ممکن خواهد بود که اگر اینطور باشد میتوانیم امیدوار باشیم که پیشرفت خواهیم کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.