02.05.2007

مذاکره نکردن به انزاوی بیشتر ایران می انجامد

بی‌بی‌سی: لاریجانی و سولانا این هفته در آنکار دیدار و گفتگو کردند
نیکلاس برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، در آستانه جلسه نمایندگان گروه پنج بعلاوه یک در مورد مناقشه هسته ای ایران که روز چهارشنبه در لندن برگزار شد، به این کشور هشدار داده اگر مسیر مذاکره را در پیش نگیرد، بیش از پیش در عرصه جهانی منزوی خواهد شد.
نمایندگانی از پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان روز چهارشنبه دوم ماه مه (دوازدهم اردیبهشت ماه) در لندن گرد آمدند تا در مورد گام های بعدیشان در برخورد با برنامه هسته ای ایران به گفتگو بنشینند.

بری مارتسون، سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا، در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی، این نشست را بخشی از روال عادی دیدارهای گروه پنج بعلاوه یک خوانده و گفته است نمایندگان در مورد تحولات اخیر و راه های پیش رو در مناقشه هسته ای ایران مذاکره می کنند.

آقای مارتسون ملاقات هفته گذشته علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را ‘بدون دستاورد قابل توجه’ ارزیابی کرده و با این حال گفته است در جلسه لندن قطعا نتایج مذاکرات آقایان لاریجانی و سولانا نیز به بحث گذاشته می شود.

خاویر سولانا و علی لاریجانی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته برای نخستین بار از زمان تحمیل تحریم های شورای امنیت بر ایران در ماه مارس، به خاطر خودداری تهران از تعلیق غنی سازی اورانیوم، در پایتخت ترکیه دیدار کردند.

پس از پایان مذاکرات آنکارا، هر دو طرف مقلاقات خود را مثبت ارزیابی و ادامه آن را به دو هفته بعد، یعنی هفته آینده موکول کردند.

این اولین ملاقات طرفین از زمان تصویب قطعنامه 1747 شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران بود که طبق آن، تحریم ها و محدودیت های جدیدی علیه ایران وضع شد.

بر اساس آن قطعنامه که در ماه مارس به تصويب رسيد، ایران تا روز 23 ماه مه فرصت دارد تا به خواسته های شورای امنیت عمل کند یا در غیر این صورت با تحریم های احتمالی بیشتری مواجه خواهد شد.

شورای امنیت در مجموع طی دو قطعنامه تحریمی، از ایران خواسته تا برنامه غنی سازی اورانیوم خود را به حالت تعلیق در آورد اما ایران مفاد دو قطعنامه 1737 و 1747 را رد کرده و مشروعیت آنها را زیر سئوال برده است.

آمریکا و اتحادیه اروپا خواهان آن هستند که ایران فعالیت های حساس اتمی خود را به حالت تعلیق در آورد، خواسته ای که از سوی ایران رد می شود.

این کشورها در مورد نیات هسته ای ایران نگرانند و ادعا می کنند که ایران تحت پوشش فعالیت های صلح آمیز هسته ای، قصد تولید سلاح هسته ای را دارد، ادعایی که از سوی ایران رد شده و این کشور می گوید که هدفش تنها دستیابی به فن آوری هسته ای برای بهره برداری از آن در بخش های علمی و پزشکی است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates