چین: تحریم ایران بهترین گزینه نیست
بیبیسی: چین بار دیگر تاکید کرده است که افزایش تحریم ها علیه ایران، راه مناسبی برای حل اختلافات در مورد برنامه هسته ای این کشور محسوب نمی شود.
این موضعگیری دولت چین در شرایطی مطرح شده است که آمریکا پیش از این از جلب حمایت چین برای وضع تحریم های شدیدتر علیه برنامه هسته ای ایران خبر داده بود.
جیان یو، یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه چین در پکن گفت که کشورش همواره معتقد بوده است افزایش فشارها و وضع تحریم های بیشتر علیه ایران بهترین راه برای مهار برنامه هسته ای این کشور به حساب نمی آید.
ساعاتی پیش از این اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه چین، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا که در حاشیه کنفرانس امنیت اتمی در واشنگتن با هو جینتائو، همتای چینی خود ملاقات و گفتگو کرده بود، اعلام کرد که هر دو کشور از دیپلمات های خود خواسته اند برای وضع تحریم های بیشتر علیه ایران با هم همکاری کنند.
هم زمان، وزارت امور خارجه چین گفتگوهای رهبران دو کشور را مثبت و سازنده دانسته و گفته است هدف کلی چین و ایالات متحده در برابر برنامه اتمی ایران واحد است.
خبرگزاری رویتر هم روز دوشنبه گزارش داده بود که چین با تحریم صنایع نفت و گاز ایران مخالف است.
کنگره آمریکا در نظر دارد شرکت های خارجی که بیش از 20 میلیون دلار در صنایع نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کرده اند را تحریم کند.
آن طور که رویتر گزارش داده، آمریکا تدابیر مشابه ای را در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کرده است که چین با آن ها مخالف است.
چین از شرکای تجاری عمده ایران است و همواره بر ادامه مذاکرات برای حل و فصل مناقشه اتمی تاکید داشته است.
موضع روسیه
از سوی دیگر، دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه نیز در آستانه دیدار با اوباما در واشنگتن، تحریم “فلج کننده” ایران از جمله تحریم صنعت نفت این کشور را رد کرده است.
مدودف عصر دوشنبه وارد پایتخت آمریکا می شود تا در کنفرانس “امنیت هسته ای” شرکت کند.
او به تلویزیون ای بی سی آمریکا گفته است، تحریم های آتی شورای امنیت علیه ایران باید “مشخص” و حساب شده باشد.
رئیس جمهوری روسیه به ویژه تحریم صنعت نفت ایران را رد کرده است زیرا به گفته او، چنین مجازاتی شرایط زندگی مردم عادی را دشوار خواهد کرد.
مدودف گفت: “تحریم ها نباید فلج کننده باشد، نباید باعث رنج شود.”
نشست سران کنفرانس “امنیت هسته ای” عصر دوشنبه برگزار خواهد شد، هرچند گفتگوهای حاشیه ای آن ها از روز یکشنبه آغاز شده است.
نمایندگان ۴۷ کشور که در بین آن ها رهبران ۴۰ کشور هستند، در این کنفرانس دو روزه شرکت کرده اند.
چگونگی ایمن سازی مواد اتمی در سراسر جهان در دستور کار آن ها قرار دارد.
رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه در دیدار با ملک عبدالله، پادشاه اردن و نیز مقام های امارات متحده عربی درباره برنامه اتمی ایران گفتگو کرد.
جزئیاتی از این مذاکرات منتشر نشده است.
اوباما بزرگ ترین تهدید علیه امنیت آمریکا را امکان دستیابی سازمان های تروریستی به سلاح اتمی می داند.
رهبران آمریکا و روسیه اخیرا یک پیمان استراتژیک کاهش تسلیحاتی که سلاح های اتمی مستقر شده هر دو کشور را به ۱۵۵۰ عدد کاهش می دهد امضا کردند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.