23.04.2010

رهبر اکثريت مجلس سنای آمريکا ايران را «زخم چرکين» در جهان خواند

رادیوفردا: رهبر اکثريت مجلس سنای آمريکا، سناتور هری ريد ايران را «زخم چرکين در جهان» خواند و گفت تلاش می کند امکانات تحريم های شديدتر آمريکا عليه ایران را به دليل نافرمانی جمهوری اسلامی از خواست جامعه بین المللی فراهم آورد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای ريد، سناتور دموکرات ايالت نوادا روز پنجشنبه با لحنی که به شکل غيرمعمولی تند بود، گفت:« به نظرم ما به اندازه کافی منتظر کارکرد ديپلماسی بوده ايم.»

اين در حالی است که کنگره آمريکا يک قدم به سوی طرح تحريم فروش بنزين و فراورده های نفتی به ايران نزديک شده و در صورت تصويب نهايی، اين لايحه برای امضا به باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، ارسال می شود.

مجلس نمايندگان با نتيجه ۴۰۳ بر ۱۱ به اين نتيجه رسيد که مشاوران هر دو مجلس (نمايندگان و سنا) را مامور کند تا طی چند هفته آينده طرحی مشترک از ميان دو طرحی که در مجلس نمايندگان و مجلس سنا تصويب شده، تهيه کنند.

آقای ريد پس از رای گيری که موظف می کند طرح نهايی تا ۲۸ ماه مه ميلادی، حدود شش هفته ديگر آماده شود، افزود:«به محض تهيه طرح نهايی، هرآنچه در توان دارم به کار می گيرم تا طرح به سرعت در مجلس سنا مورد بررسی قرار گرفته و از آنجايی که منطقه خاورميانه دچار بی ثباتی است، اين طرح کمک می کند تا به ثبات برسد.»

ايران به دليل کمبود پالايشگاه مجبور به وارد کردن ۴۰ درصد از بنزين مصرفی خود است.

مجلس نمايندگان آمريکا در ماه دسامبر سال گذشته ميلادی، حدود چهارماه پيش طرح ممنوعيت فروش بنزين و فراورده های نفتی به ايران را به رای گذاشت که با رای بالايی تصويب شد. مجلس سنای آمريکا هم يک ماه بعد، طرحی در همين زمينه را تصويب کرد ولی دو طرح ياد شده، تفاوت های کليدی با هم دارد و علاوه بر آن، با مخالفت وزارت خارجه آمريکا هم روبرو است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت باراک اوباما درخواست کرده هرگونه تحريم يکجانبه ايران تا زمان تصويب دور چهارم تحريم های شورای امنيت سازمان ملل عليه ايران به دليل فعاليت های اتمی جمهوری اسلامی، به تعويق بيفتد.

ايلنا رز لتينن، (Ileana Ros-Lehtinen) از نمايندگان ارشد جمهوريخواه در کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان آمريکا هم گفت:« شايد اين آخرين فرصت ما برای وارد کردن فشار جدی بر ايران باشد، پيش از آن که ديگر خيلی دير شده و فرصت از دست رفته باشد.»

وی همچنين با هشدار به مقاومت چين و روسيه دربرابر تحريم های بيشتر ايران در شورای امنيت سازمان ملل گفت:«زمان در حال گذر است و سانتريفوژهای ايران هم به کار خود ادامه می دهد.»

شورای امنيت سازمان ملل تاکنون طی سه قطعنامه از ايران خواسته فعاليت های غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. ایران با نادیده گرفتن این در خواست برنامه غنی سازی اورانیوم را توسعه داده است.

مقامات ارشد نظامی آمريکا هم هفته گذشته به قانونگذاران آمريکايی گفتند ايران ممکن است طی يکسال آينده مواد لازم برای ساخت يک بمب اتمی را به دست آورد و پس از آن طی سه تا پنج سال آينده بتواند به مرحله ساخت بمب اتمی برسد.

يکی ديگر از نمايندگان مجلس نمايندگان آمريکا، هوارد برمن از دموکرات های ارشد آمريکايی هم گفته بايد مطمئن شد که اين پيش بينی هيچگاه به تحقق نمی پيوندد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates