این سرویسدهی در شأن مردم نیست/هیچکدام از این مشکلات را نه دیدهام و نه قبول دارم
فرار: قطعیهای مکرر اینترنت در چند هفته گذشته مشکلی بود که اکثر کاربران ایرانی با آن مواجه بودهاند. از طرف دیگر، مشکلات وسایل ارتباط جمعی فقط به اینترنت محدود نبوده است و گویا مشترکین تلفنهای همراه نیز از وضعیت سرویس دهی مخابرات گلهمند هستند. این گونه شد که به سراغ نمایندگان مجلس رفتیم و از آنها در مورد وضعیت سرویس دهی مخابرات پرسشهایی کردیم؛ شاید که دریابیم مشکل کار در کجاست؟
به گزارش فرارو؛ جالب آنجا بود که اکثر نمایندگانی که موفق به ارتباط با آنها شدیم به مانند مردم، از وضعیت فعلی اینترنت و تلفن همراه ناراضی بودند، آنان بیان کردند که با مشکلاتی مشابه درگیر بودهاند؛ اما بودند نمایندگانی که بر نبود مشکل تاکید داشتند، یکی از نمایندگان این دسته حتی وضعیت اینترنت در ایران را مطلوب دانست؛ به باور وی «اینترنت در ایران بهترین اینترنت در دنیا است.»
عدهای از نمایندهها واگذاری شرکت مخابرات به بخش خصوصی را علت مشکلات پیش آمده خواندند و برخی نمایندگان مشکلات را سابقه دار دانسته و ارتباط آن با خصوصی سازی را موجه ندانستند.
مسئول این وضعیت شرکت مخابرات است
سید رضا اکرمی نماینده اصولگرای مردم تهران در مجلس در این باره گفت: «مسئول این وضعیت شرکت مخابرات است که بر کمیت اضافه میکند و بر کیفیت آن طور که باید و شاید توجه ندارد. آقایان وقتی شروع میکنند به فروش موبایل باید ارزیابی درستی از ظرفیت و نیاز داشته باشند. تا وقتی که ظرفیت کم است باید کمتر عرضه کنند و یا اینکه بر ظرفیت بیافزایند.»
به مردم احترام بگذاریم
نماینده مردم قزوین نیز با بیان اینکه باید به مردم احترام گذاشته و به آنها اعتماد کنیم، به مشکلات اینترنت پرداخت و اظهار کرد: «این گونه روشها تاکنون جواب نداده است. بالاخره مردم به اطلاعاتی که نیاز دارند از هر طریقی که باشد دسترسی پیدا میکنند. اینگونه موانع تراشی و اخلال در اطلاع رسانی و ممانعت کردن به سود جامعه و انقلاب و نظام نیست.»
قدرت الله علیخانی اضافه کرد: «امیدوارم آقایان اجازه دهند که مردم بتوانند به طور طبیعی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.»
واگذاری مخابرات دلیل اصلی نابسامانی است
نماینده مردم تویسرکان وزارت ارتباطات را مسئول ابن نابسامانی دانست و تاکید کرد: «این نوع سرویس دهی واقعا افتضاح است. ما خودمان هم با این مشکل مواجهه هستیم. وقتی مکالمه میکنیم یک دفعه تلفن قطع میشود، در مسیر حرکت میکنیم، این مشکل پیش میآید.»
شهریار طاهرپور در مورد دلایل بروز این مشکلات گفت: «با توجه به اینکه مخابرات به بخش خصوصی واگذار شده، این نابسامانی به وجود آمده است. و به همین علت وزارتخانه تقصیر را به گردن کسی دیگر میاندازند. پس وزیر هم نمیتواند پاسخگو باشد.»
با همراه اول، همراه دوم و همراه سوم معضل همچنان پابرجاست
نماینده مردم اردبیل هم با طاهر پور هم عقیده بود و این طرز سرویس دهی را در شان شهروندان ندانست و گفت: «ما هم از این وضعیت راضی نیستیم.»
جواد صبور دلیل بروز مشکل را نه در واگذاری بلکه در مسایل فنی دانست و به ناکارآمد بودن ابزارهای ارتباطی اشاره کرد.
وی افزود: «این مشکل قبلا بوده و الان هم هست و اگر این سیستم فعلی باشد دوباره این مشکل وجود خواهد داشت. با این همراه اول، همراه دوم، همراه سوم و این سیستم فعلی معضل همچنان پابر جاست. سیستم معیوب است یا باید اصلاح شود یا اینکه ماهوارهای شود.»
صبور در ادامه منافع فردی، گروهی و سازمانی را مانع به روز شدن سیستمهای ارتباطی عنوان و تصریح کرد: « شاید کسانی باشند که با عوض کردن سیستم فعلی منافعشان به خطر میافتد.»
تذکر به وزیر در مورد آنتن دهی
فرهاد بشیری، نماینده مردم پاکدشت با بیان اینکه چندین بار در مورد آنتن دهی به وزیر تذکر دادیم، گفت: «سرعت اینترنت خصوصا در حاشیه تهران بسار کند است و نیاز به توجه دارد. شبکه های ثابت من حیث المجموع خوب است ولی بحث تلفنهای همراه در بعضی نقاط مشکل دارد.»
انگیزه سیاسی پشت ماجرا هست
مصطفی کواکبیان به سوالات ما این چنین پاسخ داد: «در مورد تلفن همراه من خیلی توضیحات دقیقی ندارم. ولی در مورد اینترنت گاهی میبینیم برخی از سایتها فیلتر میشوند و دلیل خاصی هم برای آن پیدا نمیکنیم جز اینکه انگیزه سیاسی پشت ماجرا هست. اعتراضاتی هم کردیم ولی پاسخ روشنی دریافت نکردیم. امیدواریم سازو کاری قانونی برای این محدودیتها تدوین شود.»
نماینده مردم سمنان در مورد اینکه وزارت ارتباطات تقصیر را به گردن دیگری میاندازد، گفت: «این گونه نیست که با واگذاری سلب اختیارات از وزارتخانه شود. بالاخره از لحاظ کار اجرایی و عملیاتی ممکن است که شرکت را واگذار کرده باشند ولی در مورد پیگیری و نظارت باید وزارت ارتباطات پاسخگوی نمایندگان باشد. و ما هم تلاشمان این است که با ارائه تذکرات و سوالات برای حل مشکلات اقدام کنیم و امیدوارم که وزارت ارتباطات هم به وظایف دقیق خود عمل کند.»
دولت باید قیمت اینترنت را گرانتر کند
و اما بیژن نوباوه گفت: «هیچ کدام از این مشکلات را نه دیدهام و نه قبول دارم.»
او به نحوه مصاحبه ما ایراد گرفت و پاسخ سوال ما را با یک سوال جواب داد: «با توجه به اینکه اینترنت در ایران بهترین اینترنت در دنیا است و قیمت آن هم بسیار پایین است فکر نمیکنید که دولت ضرر میکند و باید قیمت اینترنت را گرانتر کند؟ شما غیر تخصصی وارد شده و جو سازی میکنید و این خوب نیست.»
عضو کمسیون فرهنگی ادامه داد: «پیش فرضهای شما غلط است. من اصلا این مشکل شما را نداریم. شما حتما با “دایال-آپ” کار میکنید که مشکل اینترنت دارید. آیا میتوانید ثابت کنید وضعیت اینترنت خراب است؟ من فقط در مورد یک موضوع میتوانم حرف بزنم و آن اینکه این آنتن های مخابراتی که وسط خانههای مردم کاشتهاند برای سلامتی مضر است.»
نوباوه افزود: «من مشکلی با اینترنت موجود ندارم و برای کار ما خوب جواب میدهد. مگر اینکه یکی بخواهد دانلود یا آپلود کند که در این صورت برایش مشکل به وجود میآید. اینترنتی که ما در ایران داریم مطمئن باشید که در حد استاندارد است.»
به دلیل قطعی اینترنت نتوانستهام اطلاعات مورد نظرم را بدست بیاورم
سید عماد حسینی گفت: «این سرویس دهی در شان مردم نیست.»
این نماینده مجلس افزود: «در حالی که سرویسهای مخابراتی در دنیا با بهره گیری از تکنولوژیهای روز مدرن شدهاند و حتی به قطع شدن عادی هم حساسیت نشان میدهند؛ در ایران خصوصا در غرب کشور موبایل و اینترنت غیر قابل استفاده شده است.»
اما در مورد واگذاری، حسینی معتقد است که مشکل مخابراتی از سالهای قبل وجود داشته و واگذاری فقط مشکلات را تشدید کرده است.
او ادامه داد: «چون ما دقیقا نمیدانیم در درون سیستم چه میگذرد نمیتوانیم اظهار نظر صریحی درباره مشکلات فنی یا مباحث مربوط به واگذاری داشته باشیم.»
حسینی در مورد وضعیت نامطلوب مکالمات و اینترنت تاکید کرد: «مایه تاسف است که مکالمات ما قطع میشود و اینترنت که در تمامی دنیا دسترسی به آن وجود دارد در ایران به سختی قابل استفاده است. بعضا شده که من خودم نیاز به اطلاعات خاصی داشتم که به دلیل قطعی اینترنت نتوانستم به دست بیاورم.»
هفته ای نیست که مسئولان بازخواست نشوند
دیگر نمایندهای که به پرسشهای ما پاسخ داد نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه بود. وی گفت: «بارها اتفاق میافتد که وسط مکالمه تلفن قطع میشود. به منزل کسی زنگ میزنیم، کس دیگری جواب میدهد. یا اینکه اس ام اس میفرستیم و در دستگاه من ثبت میکند که رسیده، ولی در واقع نرسیده است. و در نهایت پول از من کم میشود. یا یک اس ام اس میفرستی، چندین اس ام اس تکراری فرستاده میشود. وجود این مسایل باعث ضایع شدن حقوق مردم است.»
وی در مورد بروز مشکلات در سیستم مخابراتی گفت: «پنج فرایند را برای سیستم مخابراتی میتوان تعریف کرد؛ 1- طراحی 2- ساخت 3- تعیین محل احداث 4-نصب و 5-نگهداری. این 5 فرایند باید توسط یک دستگاه با هم هماهنگ شود. شرکت مخابرات این هماهنگی را با دستگاههای مختلفی انجام میدهند که با یکدیگر ناهمخوان هستند.»
همچنین قاضیپور در مورد اینکه چرا مجلس واکنشی در این مورد نداشته است، تاکید کرد: «هفته ای نیست که مسئولان مربوطه توسط کمسیون صنایع بازخواست نشوند.»
دستگاههای امنیتی اجازه نمیدهند سایت تقویتی احداث شود
نماینده مردم شیراز نیز از مشکلات ابراز نارضایتی کرد و گفت: «در چند روز اخیر هم قطع و وصل شدن تلفنهای همراه زیاد بود و هم دسترسی به اینترنت سخت.»
جعفر قادری عضو کمسیون برنامه در مورد مشکلات مخابراتی افزود: «آقایان مسئله را با شهرداریها مرتبط میدانند. در جلسه ای که با وزیر داشتیم آنها میگفتند که محدودیت دارند. شهرداریها بدون هماهنگی برخی از سایت BTS را جمع آوری میکنند. و در برخی از موارد دستگاههای امنیتی اجازه نمیدهند سایت تقویتی احداث شود. و از طرف دیگر شمارههای مازاد بر ظرفیت موجب بروز مشکلات شده است.»
قادری تاکید کرد که اگر این مشکلات ادامه پیدا کند قطعا وزیر ارتباطات باید پاسخگو باشد و واگذاری شرکت مخابرات نافی تعهدات نخواهد بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.