کدام موقعیت اضطراری پایتخت را تعطیل کرد؟ خبری که صداوسیما آنرا منتشر نکرد!
جهاننیوز: تعطیلات غیرمترقبه روزهای شنبه و يكشنبه، 25 و 26 اردیبهشت در تهران که ازسوی دولت اعلام شد تعجب خیلی ها را برانگیخت؛ چرا که عملا حدود 5 روز، اصلی ترین اقدامات اجرایی کشور که در پایتخت متمرکز است معطل می ماند، بدون آنکه کسی پیشتر از آن خبری داشته باشد.
به گزارش سرويس جامعه جهان، این اتفاق درحالی صورت می گیرد که بنا بر نامگذاری سال جاری به سال «همت مضاعف و کار مضاعف» از سوی مقام معظم رهبری درابتدای سال، سخن بر سر کوتاه و کم کردن تعطیلات مطول برای گسترش بیشتر فعالیت های جمعی و عمومي در کشور بود.
اکنون اما دولت دراقدامی کم سابقه باتعطیل کردن دو روز و پیوند آن با تعطیلات دیگر، درحد خود شوکی بزرگ به مناسبات اقتصادی و اجتماعی وارد ساخته است. عجیب تر آنکه هیچ دلیل موجهی برای این تعطیلات ازسوی مسؤولان اعلام نشده و اکثر توجیهات ارائه شده تنها حدس و گمانه زني های سایتها و خبرگزاری ها بوده است و مواردی همچون برگزاری اجلاس سران جی 15 وحضور مقامات 19 کشور در تهران و یا پيشواز براي عزاداري شهادت حضرت زهرای اطهر(س) نمی تواند دلیل مناسبی برای این کار باشد؛ چرا كه هیچ یک از اینها نمی تواند «موقعیت اضطراری درپایتخت» تلقی شود که به تبع آن تهران تعطیل گردد. اخذ تصمیمات خلق الساعه و شوک واردکردن به نظام ها و ساختارهای اجتماعی و معطل ساختن امور اجرایی آنقدر که زیان آفرین است، ثمردهی ندارد.
فراموش نكردهايم كه رهبر معظم انقلاب در چند سال گذشته بارها بر اين نكته تاكيد فرمودند كه بايد نسبت به فراواني تعطيلات كشور فكري بشود.
اساسا کارشناسان و صاحب نظران به همین روش مدیریتی كشور ایراد دارند و آنرا قابل نقد می دانند زیرا تجربه سالهای گذشته نیز نشان داده دولت از اخذ این قبیل تصمیمات که بدون هیچ «پیش آگاهی عمومی» صورت می گیرد ابایی ندارد.
در چنین مقطعی و درست در آغاز سال جديد، تصمیم درست آن بود تا درپی فراخوان رهبر معظم انقلاب به «همت مضاعف و کار مضاعف»، دولت محترم طي اقدامي مبتكرانه از تعطیلات رسمی کشور کاسته و بر تلاش اجتماعی و تکاپوی اقتصادی می افزود تا زمینه برای شتاب بخشی به روند توسعه یافتگی ایران فزونتر شود، نه اینکه با افزایش ناگهانی تعطیلات روند کارهای عادی و جاری را نیز دستخوش تاخیر کنیم.
قرائت دقیق از فرمایش رهبر معظم انقلاب، ما را بر آن می دارد که از همه فرصتها درهمه لحظات و با همه ظرفیت ها بهره بگیریم تا بتوانیم به افزایش تولید ملی و رفاه عمومی و تعالی جمعی – با آن سرعت و شتابي كه ايشان مشخص نموده اند – نائل آییم؛ در غیر این صورت در، همچنان بر همان پاشنه سابق خواهد گشت و توسعه نیافتگی توسعه خواهد یافت!
لازم به ذکر آنكه با احتساب پنجشنبهها كه فقط در تهران تعطيل است حدود چهار ماه و نيم در تهران و دو ماه و نيم در ساير نقاط كشور تعطیلی سالانه داریم. این میزان تعطيلي باعث شده است ایران در تعطیلات رسمی و غیر رسمی از متوسط جهانی هم بالاتر باشد.
چندی پیش معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر کاهش تعطیلات در کشور برخی از آثار اقتصادی – اجتماعی تعطیلات در کشور را بدین شرح بر شمرده بود:
1- ركود كارهاي اداري و اقتصادي كشور 2- سرگرداني مردم بخصوص آنانكه براي كارهاي اداري يا اقتصادي به تهران يا شهرهاي ديگر رفتهاند. 3- كاهش بهرهوري در بخشهاي مختلف جامعه 4- اخلال در روند جاري امور كشور 5- عقب افتادگي در كارها و 6- هزينه كردن بيتالمال و منابع ملي بدون كمترين بهره برداري براي رسيدن به چشم انداز 20 ساله
نکته جالب این است که صدا و سیما روز گذشته در هیچ یک از اخبار سراسری خود این خبر را اعلام نکرد که احتمالا یا با این خبر موافق(!) نبوده و یا خبر به دستش نرسیده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.