۲۰ زندانی در صف اعدام
دویچهوله: با اعدام پنج زندانی، شمار اعدامشدگان سیاسی پس از انتخابات سال گذشته در ایران، به هشت تن رسید. هماکنون حکم اعدام ۱۷ زندانی کرد و سه زندانی غیرکرد صادر شده است. دیگر زندانیان سیاسی نیز در معرض خطر صدوراحکام سنگین هستند.
زينب جلاليان، حبيب الله لطيفی، شيرکو معارفی، رستم ارکيا، حسين خضری، انور رستمی، محمد امين عبداللهی، قادر محمد زاده، مصطفی سليمی، حسن طلعی، ايرج محمدی، رشيد اخکندی، محمد امين اگوشی، احمد پولادخانی، سيد سمی حسينی، سيد جمال محمدی، عزيز محمد زاده ۱۷ زندانی کردی هستند که حکم اعدامشان صادر شده است.
محمد امین ولیان دانشجوی بیست ساله، زندانی دیگری است که به اتهام پرتاب سنگ به خودروی نیروی انتظامی در روز عاشورا به اعدام محکوم شده است.
حامد روحینژاد، بیمار ۲۳ سالهی مبتلا به ام اس، زندانی دیگر محکوم به اعدام است که از اردیبهشت ماه سال ۸۸ به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی ایران در زندان بسر میبرد.
امیررضا عارفی معروف به پیمان نیز زندانی ۲۱ ساله دیگری است که از فروردین ۸۸ به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی در زندان است. وی نیز در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده است.
محمدامین ولیان به جرم پرتاب سنگ به ماشین نیروی انتظامی به اعدام محکوم شده است
حکم اعدام پنج زندانی، بی سر و صدا و بدون اطلاع قبلی در سحرگاه ۱۹ اردیبهشت اجرا شد. در حالی که حداقل حکم یکی از آنان، فرزاد کمانگر، لغو شده بود. آرش رحمانیان و محمدرضا علیزمانی نیز در زمستان گذشته اعدام شدند. احسان فتاحیان بیستم آبان ماه ۸۸ در زندان سنندج اعدام شد.
اینک بیم آن میرود که اجرای عجولانه و خارج از قواعد قضایی احکام اعدام همچنان ادامه پیدا کرده و دامن سایر محکومان را نیز بگیرد.
زندانیان بدون حکم هم در خطرند
سایت رجانیوز وابسته به جناح حاکم، پس از اعدامهای روز ۱۹ اردیبهشت گزارشی منتشر کرد که در آن مدعی شده بود که شیوا نظرآهاری عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر وابسته به سازمان مجاهدین خلق است.
شیوا نظرآهاری که از آذرماه سال ۸۸ در زندان است، یکی از بنیانگذاران کمیته گزارشگران حقوق بشر است. سایت رجانیوز مدعی شده که وی از سال ۱۳۸۴ به طور مستقیم با سرپل گروه مجاهدین ارتباط داشته است.
کوهیار گودرزی یکی دیگر از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر نیز که هماکنون در زندان است با اتهامات مشابهی روبرو شده است.
مهدیه گلرو دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه نیز به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق متهم شده است. وی عضو شورای دفاع از حق تحصیل است. دادگاه او روز ۱۵ فروردین به صورت غیرعلنی و بدون حضور وکیلش برگزار شد و وی در این دادگاه به ارتباط با مجاهدین خلق متهم شد.
از سوی دیگر انتقال برخی دیگر از زندانیان از جمله عیسی سحرخیز، احمد زیدآبادی و مسعود باستانی به زندان گوهردشت نیز موجب نگرانی فعالان حقوق بشر شده است. این افراد که همه روزنامهنگار هستند در کنار مجرمان خطرناک و متهمان به قتل نگهداری میشوند.
همچنین از بند ۳۵۰ زندان اوین خبر رسیده که پس از اعدام فرهاد وکیلی در روز ۱۹ اردیبهشت که زندانی این بند بود، دیگر زندانیان دست به اعتصاب غذا زدهاند. مسئول بند ۳۵۰ پس از این اعتراض زندانیان، تعدادی از آنها را به اندرزگاه ۷ و ۸ اوین و تعدادی دیگر را به زندان گوهردشت کرج منتقل کرده است.
میترا شجاعی
تحریریه: فرید وحیدی
پیام برای این مطلب مسدود شده.