15.05.2010

دبیر اجرایی مجمع روحانیون: همکاری دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب را نباید شکل گیری جریان سوم دانست

خبرآنلاین: دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز تاکید کرد: همکاری و تعامل دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا بر پایه اعتدال، لازمه عقل سیاسی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری گفت: نزدیک شدن و همکاری نیروهای متعادل در دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا در جهت منافع ملی عملا در دولت‌های گذشته‌ مطرح و در این راستا تعاملات خوبی نیز شکل گرفت.

اهم اظهارات وی که ایسنا منتشر کرده به شرح زیر است:

* اگر به نامه‌ای که حضرت امام(ره) در پاسخ به اخوی اینجانب آقای محمدعلی انصاری ایراد فرمودند که به منشور برادری معروف شد، مراجعه کنید می‌بینید که حضرت امام در آن منشور ضمن به رسمیت شناختن اختلاف نظر سیاسی بر ضرورت و حضور هر دو جریان در عرصه‌های مختلف کشور و همچنین بر مبانی اعتدال تاکید کردند.
* در مقطع کنونی نزدیک شدن نیروهای متعادل دو جریان را ضروری‌تر از گذشته می‌دانم، چرا که درحال حاضر احساس می‌شود یک جریان به شدت افراطی و تخریبی برای کنار زدن همه تجربیات گذشته اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب که هماهنگ با تفکرات آنها نیستند، تلاش می‌کند.
* اصولگرایان باید بیش از اصلاح‌طلبان از هویت و حیثیت خود در برابر این جریان از دید من مشکوک و خطرناک، دفاع کنند.
* البته ممکن است درون جبهه اصلاحات نیز افراطی‌گری و یا افراطیون باشند چنانچه در گذشته نیز بوده‌اند.
* بنابراین همکاری دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب با محوریت اعتدال بر اساس منافع ملی ضرورت مقطع کنونی است.
* البته نام این روند را نباید تشکیل جریان سوم دانست، من همکاری و تعامل دو جریان درون خانواده انقلاب که از اول بوده‌اند و هم‌اکنون نیز هستند، با محوریت اعتدال و مصالح و منافع ملی را مورد تاکید قرار می‌دهم.
* در واقع جریان سومی که در این بین شکل گرفته، جریان افراطی‌گری است و باید آن را طرد و نفی کرد، والا همان دو جریان گذشته با همان حفظ دیدگاه‌ها و اختلاف نظر خودشان می‌توانند در صحنه باشند و با یکدیگر تعامل کنند و اگر رقابتی هم میان‌شان وجود دارد با در نظر گرفتن قواعد رقابت سالم و درجهت منافع جمعی و نه منافع شخصی مورد توجه گیرد.
* ایجاد جریان سوم را غلط می‌دانم. من با جریان سومی که با افراط‌گری درحال از بین بردن راه اعتدال دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا است، مخالف هستم.
* همکاری و تعامل دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا بر پایه اعتدال لازمه عقل سیاسی است.
* اگر نخواهیم به ارزش‌های دینی و انقلابی توجه کنیم که البته باید به آن توجه کرد،‌ از زوایه عقل سیاسی چنین تعاملی یک ضرورت است.
* باید دانست که همواره در غیاب عقل، عدل و اعتدال، افراط، تفریط و تندروی‌ها زمینه بروز پیدا می‌کند و در بستر چنین ناهنجاری سیاسی، فرصت‌طلبان و دشمن برای نفوذ مجال می‌یابند.
* درحال حاضر به وضوح در حال دیدن سرپنجه جریان‌های انحرافی و حتی مشکوک نفوذگر خارجی هستیم و به هیچ وجه نمی‌شود پذیرفت جریان افراطی که به تخریب شخصیت‌هایی که هر کدام‌شان سرمایه انقلابی و رکن اعتماد عمومی مردم و‌ یاران انقلاب و امام بودند می‌پردازد، در بستر افراط به راه خود ادامه دهد.
* امروز هم در حوزه اندیشه شاهد هستیم که این افراطی‌گری فرصتی را پیش آورده تا جریان‌های انحرافی که در گذشته در انزوا بودند، به وضوح اندیشه‌های غلط و مردم‌ستیز خود را مطرح می‌کنند و تفسیر وارونه‌ای از امام،‌ اندیشه ایشان، ولایت فقیه، حوزه اختیارات و آزادی‌های مردم ارائه می‌دهند و نتیجه هم این می‌شود که از اسلام و حکومت دینی تصویری وحشتناک ارائه می‌شود.فوج فوج جوانان ما را با رفتار و گفتار افراط‌گرایانه نسبت به اصل حکومت دینی و دخالت دین در قلمرو سیاست با سوال مواجه می‌کنند و می‌توان گفت اینها همه ثمرات تلخ میدان‌داری جریانات افراطی است.
* همه اصلاح‌طلبانی که ریشه و اساس انقلابی دارند و اکثریت هم هستند و به منافع ملی، ‌آینده کشور و اندیشه امام معتقد و پایبند هستند و به منافع مردم فکر می‌کنند، خوشحال خواهند شد که دو جریان درون نظام در عمل بتوانند برای خدمت به مردم به یکدیگر نزدیک شوند. البته چنین نزدیکی هرگز به معنی دست کشیدن این افراد از مبانی اندیشه‌ای خود نخواهد بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates