17.05.2010

شکست مفتضحانه جمهوری اسلامی در کشاکش اتمی: توافق درباره تبادل سوخت

ایسنا: نشست سه‌جانبه‌ سران ايران، تركيه و برزيل پايان يافت.
توافق درباره تبادل سوخت، سوخت براي تبادل درخاك تركيه نگهداري مي‌شود.

مهمان‌پرست، سخنگوي وزارت خارجه بعد از پايان نشست سران ايران، تركيه و برزيل اعلام كرد كه در اين نشست توافق شده است از زمان امضاي اين موافقتنامه، تحت يك هفته، نامه‌اي به آژانس ارسال شود تا آمادگي ايران براي تبادل سوخت اعلام شود.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي ايسنا، وي افزود:« درصورتي كه موافقتنامه بين ما با گروه وين امضا شود، سوخت در خاك تركيه نگهداري خواهد شد تا تحت نظارت ما و آژانس باشد.»

مهمان‌پرست همچنين اعلام كرد:« ‌درصورتي كه بين مقامات ايراني و گروه وين كه شامل سران روسيه، ايران و فرانسه است توافق ايجاد شود ظرف يك ماه اين مبادله سوخت صورت مي‌گيرد.»

مهمان‌پرست در گفت‌وگو با خبرنگاران ادامه داد:« ‌اين سوخت در تركيه نگهداري خواهد شد، زيرنظر آژانس و ما و جزييات در اين زمينه در موافقتنامه‌اي كه با گروه وين خواهيم داشت مشخص خواهد شد.»

وي گفت:‌« ازسوي ايران 1200 كيلوگرم اورانيوم 5/3 درصد مبادله خواهد شد و از طرف مقابل 120 كيلوگرم اورانيوم 20 درصد دريافت خواهد شد.»

مهما‌ن‌پرست در پاسخ به اين سوال كه آيا غني سازي سوخت ايران ادامه پيدا مي‌كند؟ گفت:« اين غني سازي ادامه پيدا خواهد كرد.»

سخناني تكميلي مهمان‌پرست متعاقبا ارسال خواهد شد.

درعين حال نشست سه‌جانبه سران ايران، تركيه و برزيل درحالي به پايان رسيده است، كه هنوز به صورت دقيق متن توافق انجام شده در اين نشست اعلام نشده است و مقامات كشورمان در اين ارتباط مي‌گويند كه نشست سه‌جانبه‌ ايران، تركيه و برزيل منجر به توافق در بحث مبادله سوخت شده است.

از سوي ديگر خبرگزاري آناتولي به نقل از منابع ديپلماتيك خبر داد كه ايران توافق كرده است اورانيوم با غناي پايين خود را براي تبادل سوخت به تركيه ارسال كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري فرانسه با اعلام اين خبر افزود:« اين توافق پس از مذاكرات 18 ساعته‌ وزيران امور خارجه‌ برزيل، ايران و تركيه در تهران حاصل شده است.»

بنابراين گزارش متن مورد توافق قرار گرفته در طول نشست وزيران امور خارجه‌ سه كشور در اختيار رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه قرار گرفت و وي اواخر شب يكشنبه به طور غير منتظره به تهران سفر كرد.اردوغان از سوي ايران دعوت شده بود تا به لوييس ايناسيو لولاداسيلوا، رييس جمهور برزيل و محمود احمدي‌نژاد رييس جمهور ايران در مذاكراتي كه دوشنبه انجام مي‌گيرد، بپيوندد.

احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه‌ تركيه در پاسخ به خبرنگاران در تهران در خصوص اين توافق گفت: بله اين توافق پس از تقريبا 18 ساعت مذاكره حاصل شده است.

بنابراين گزارش اردوغان پيشتر گفته بود:« من به ايران مي‌روم. زيرا بندي به پيشنهاد اضافه شده است كه مي‌گويد تبادل در تركيه انجام خواهد شد و ما فرصت خواهيم داشت روند مربوط به تبادل را آغاز كنيم. تضمين مي‌كنم كه ان‌شاء‌الله اين فرصت را خواهيم داشت كه بر مشكلات فائق آييم.»

لولا نيز پس از مذاكرات با ايراني‌ها به خبرنگاران گفت كه ميزان اميدواري (براي رسيدن به توافق) افزايش يافته است.

اين در حالي است كه هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه‌ آمريكا روز جمعه مدعي شده بود تلاش لولا با شكست روبرو خواهد شد.

تركيه و برزيل درحال حاضر از اعضاي غيردائم شوراي امنيت هستند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates