22.05.2010

صف آرایی چند تشکل کارگری ایران در مقابل دولت

بی‌بی‌سی: در پی افزایش اعتراض کارگران اخراج شده از کارخانه ها در ایران چهار تشکل کارگری اعلام کرده اند که برای پیگیری خواست های کارگران از سازمان تامین اجتماعی با یکدیگر متحد می شوند.

بنا بر گزارش خبرگزاری کارگران ایران، کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، حزب اسلامی رفاه کارگران و جامعه اسلامی کارگران هدف متحد شدن خود را وحدت کارگران شاغل و بازنشسته برای برون رفت از وضع موجود سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده اند.

اختلاف کارگران و سازمان تامین اجتماعی

پیش از این گروه هایی از کارگران در تهران اعلام کرده بودند که اگر دولت و سازمان تامین اجتماعی به خواسته های کارگران توجه نکنند در روز ۲۵ تیرماه یک تجمع اعتراضی برپا خواهند کرد.

در تازه ترین تحول، کارگران اخراج شده ازکارخانه نوشابه سازی ساسان و شرکت واحد اتوبوس رانی تهران به سازمان تامین اجتماعی اعتراض کرده و خواستار دریافت مستمری بیکاری خود از این سازمان شده اند.

علی اکبر عیوضی مسوول شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به تجمع اعتراضی کارگران در برابر شعب سازمان تامین اجتماعی و عدم موافقت این سازمان با قبول احکام مربوط به قانون مشاغل سخت و زیان آور گفته است “چنانچه سازمان نسبت به حل ماجرا اقدام نکند کارگران شرکت واحد در وقت خود اعتراض خواهند کرد.”

همزمان حسن صادقی رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفته است اگر دولت “تا ابتدای تیرماه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی” را افزایش ندهد” اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به همراه کلیه هیات مدیره های کانون های بازنشستگی در روز ۲۵ تیرماه در مقابل مجلس دست به اجتماع توام با سکوت خواهند زد”

تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی

اعتراض به عملکرد سازمان تامین اجتماعی در حالی بالا گرفته که مجلس ایران طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی را تصویب کرده است.

جواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی در صحن علنی مجلس گفت صندوق های بازنشستگی یا ورشکسته و یا در حال ورشکستگی هستند و ” احتمال این که این موضوع در آینده به یک معضل اجتماعی تبدیل شود وجود دارد.”

آقای زمانی همچنین گفت “مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی به هیچکدام از تصمیمات هیات مدیره تن نمی دهد و اعلام کرده که تنها از رییس جمهوری دستور می گیرد و به وی گزارش می دهد.”

در دو سال گذشته کارگران بارها به سازمان تامین اجتماعی به دلیل خودداری این سازمان از تامین بیمه بیکاری و ناکارآمدی نظام خدمات درمانی اعتراض کرده اند.

بخش دیگری از اعتراضات به سازمان تامین اجتماعی مربوط به تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان و عدم افزایش حقوق بازنشستگان به میزان مصوب شورای عالی کار است.

سازمان تامین اجتماعی یک سازمان غیر دولتی است که سرمایه آن از محل حق بیمه کارگران و سهم مشارکت کارفرمایان تامین می شود.

بر اساس آمار های رسمی در حدود یک میلیون و هفتصد هزار کارگر بیمه گزار تامین اجتماعی هستند و نزدیک به یک میلیون نفر از این سازمان مستمری می گیرند.

از خواسته های کارگران تا مناقشه سیاسی

بحث در باره سازمان تامین اجتماعی در ماه های گذشته و پس از تشدید اختلافات میان علی ذبیحی مدیرعامل این سازمان از یک سو و هیات مدیره و وزارت کار از سوی دیگر در مجلس مطرح شد.

نمایندگان طرفدار تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی عدم شفافیت مالی در سازمان و بدهی های کلان سازمان به موسسات درمانی را از دلایل ضرورت تحقیق و تفحص در باره این سازمان دانسته اند.

منتقدان سازمان و کارگران معترض آقای ذبیحی را از نزدیکان و چهره های مورد حمایت محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران می دانند.

سایت اینترنتی تابناک که از جناح های منتقد دولت محسوب می شود به تازگی اعلام کرده که سازمان تامین اجتماعی تحت نفوذ یک گروه سیاسی طرفدار دولت است.

به نوشته سایت تابناک، شاخه دانشجویی حزب هفتادو دو تن ایران اسلامی در سازمان تامین اجتماعی نفوذ کرده است. بنا بر این گزارش، مهدی فتحی زاده دبیرکل حزب هفتادو دو تن ایران اسلامی به عنوان بازرس ویژه سازمان برگزیده شده است.

حزب هفتاد و دو تن ایران اسلامی یک تشکل حامی آقای احمدی نژاد است که بنا بر اعلام رسمی خود معتقد به اداره امور کشور توسط روحانیت است.

اعتراضات قانونی کارگران

تشکل های کارگری خواهان اتحاد کارگران برای پیگیری اعتراضات خود به دولت و سازمان تامین اجتماعی، در شمار تشکل هایی هستند که توسط نهاد های رسمی متولی امور کارگران در ایران به رسمیت شناخته شده اند.

در سال های گذشته تشکل های مستقل کارگری و رهبران کارگران معترض همواره از سوی دستگاه های امنیتی ایران تحت فشار قرار گرفته اند و گروهی از رهبران تشکل های مستقل کارگری در زندان به سر می برند.

همزمان با تجمعات و اعتراضات روز کارگر امسال، گروه ها و چهره های فعال کارگری به رسمیت شناخته شده در ایران خواستار اتحاد کارگران برای پیگیری خواسته های صنفی خود شدند. در آن هنگام برخی از چهره های میانه رو و از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس خبرگان رهبری خواستار به رسمیت شناختن فعالیت تشکل های کارگری شدند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates