24.05.2010

یک نماینده مجلس اذعان کرد :نمایندگان متن نامه به رئیس قوه قضاییه را نخوانده بودند

شفاف: اول اینکه چرا برخی نمایندگان نامه نخوانده ای را امضاء کرده اند ؟ این اصلاً توجیه خوبی برای نمایندگان ملت نیست . دوم اینکه کسانی که برای چنین نامه ای از نمایندگان امضاء گرفته اند و در واقع به همکاران خود نگفته اند که متن اصلی نامه چیست و یا احتمالاً نکات مهم را پنهان کرده اند چه کسانی بوده اند و هدفشان از چنین اقدامی چیست ؟
شفاف : یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در توجیه نامه مشهور 157 نماینده به رئیس قوه قضائیه که سبب انتقاد شدید رئیس دستگاه قضا شد اعلام کرده است که ” نمایندگان متن نامه به رئیس قوه قضائیه را نخوانده بودند ”

روز یکشنبه هفته گذشته نامه‎ای از سوی 157 نماینده به رئیس قوه قضاییه ارئه شد که در کنار درخواست برای محاکمه سران فتنه، کنایاتی هم به ایت‎الله لاریجانی داشت و از ایشان خواسته شده بود تا برای ثبت در کارنامه‎شان اقداماتی عاجل کرده و امروز و فردا نکنند. رئیس دستگاه قضا نیز روز سه‌شنبه در سخنرانی‎ای به نامه نمایندگان واکنش نشان داد و با انتقاد از امضا کنندگان این نامه گفت: «بسیار مایه‌ تاسف است که کسانی در مجلس امضاء جمع کنند، به قوه‌ قضاییه تعریض کنند و بگویند که در برخورد با سران فتنه امروز و فردا می‌کنیم.چگونه احتمال می‌دهند مسوول دستگاه قضا که منصوب رهبری است، برخلاف نظر ایشان کاری انجام دهم.» آیت الله لایجانی همچنین گفت: شنیده‌ام که این حرف‌ها را برای بسترسازی می‌زنند و می‌خواهند به ما کمک کنند. خواهش‌مان این است که از این کمک‌ها به ما نکنند.

پس از آن بود که برخی از نمایندگان مجلس به نوعی به رفع و رجوع این نامه پرداختند. تازه‌ترین واکنش، اظهارات دیروز عزت الله یوسفیان‎ملا نماینده آمل بود که گفت: نمایندگان متن نامه به رئیس قوه قضاییه را نخوانده بودند و براساس اعتماد به همکاران، نامه‌ را امضا کردند. وی افزود: متاسفانه در متن نامه به آیت‌الله لاریجانی مطالبی آمده بود که در شان ایشان نبود. به کار بردن عباراتی مانند «ثبت موضوع در کارنامه شما» و… را اگر نمایندگان در متن نامه می‌دیدند، هرگز آن را امضا نمی‌کردند. این نماینده با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه، فردی عادل، فقیه و ستون نظام است، تصریح کرد: نیازی نیست به ایشان تذکر داده شود و توصیه‌ای بیان شود. در رسیدگی به شکایات باید مصالح نظام و حقوق حقه را در نظر گرفت که این مساله در قوه قضائیه ایران انجام می‌شود و از ویژگی‌های بارز آیت‌الله لاریجانی است.

پیش از او نیز محسن کوهکن سخنگوی هیات رئیسه در صدد اعلام برائت از دخالت در امور قضایی برآمد و به «خبر» گفت که نمایندگان بر اساس دغدغه‎هایی که از حوزه‏های انتخابیه به آنها منتقل شده است، اقدام به ارائه این نامه کرده‎اند. او که تایید می‎کند دستگاه قضا و قضات آن مستقل هستند، تاکید کرد که کسی با امضای این نامه به دنبال اعمال فشار بر دستگاه قضا نبوده است.

البته نمایندگان یک روز پس از اعلام انتقاد رئیس قوه قضاییه مصوبه‌ای گذراندند که صدور اینگونه بیانیه‌ها به این سادگی نباشد. بر این اساس بیانیه‌ها باید حداقل به امضای صد نفر برسد و پس از قرائت باید رای بیش از نصف آرائ مجموع نمایندگان را اخذ کند تا طی نامه رسمی به مراجع ذی ربط ارسال شود.

اما اظهارات نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی و برخی شنیده های دیگر که اظهارات این نماینده را تأیید می کند از اهمیت بسیاری برخوردار است . چرا که باید به دو سوال اساسی پاسخ داده شود : اول اینکه چرا برخی نمایندگان نامه نخوانده ای امضاء کرده اند ؟ این اصلاً توجیه خوبی برای نمایندگان ملت نیست . دوم اینکه کسانی که برای چنین نامه ای را از نمایندگان امضاء گرفته اند و در واقع به همکاران خود نگفته اند که متن اصلی نامه چیست و یا احتمالاً نکات مهم را پنهان کرده اند چه کسانی بوده اند و هدفشان از چنین اقدامی چیست ؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates