09.05.2007

حمله به دانشجويان براي ربودن صندوق هاي راي

خبرنامه امیرکبیر: در پي تداوم تنش و ناآرامي در دانشگاه امير کبير و رويارويي دانشجويان و بسيجيان، مقداد خليل پور مدير مسئول نشريه دانشجويي آتيه دستگير و سه دانشجوي ديگر به دادگاه انقلاب احضار شدند. از طرف ديگر در حاليکه انجمن اسلامي منتخب دانشجويان در صدد برگزاري انتخابات شوراي مرکزي خود است، بسيج دانشجويي خواستار اجراي انقلاب فرهنگي دوم و پاکسازي دانشگاه شد.

به دنبال ناآرامي هاي دانشگاه امير کبير، مديريت اين دانشگاه به صورت تلفني مديران مسئول نشريات ريوار، سرخط و آتيه را احضار کرده و از آنها خواسته بود که “در اولين فرصت براي ارائه توضيحات به دانشگاه مراجعه کنند.” اما صبح ديروز، در حالي که مقداد خليل پور مديرمسئول نشريه آتيه، پويان محموديان مديرمسئول نشريه ريوار و مجيد شيخ پور مديران مسئول نشريه سرخط همراه با ۲۰ دانشجوي ديگر، قصد مراجعه به دانشگاه را داشتند در مسير دانشگاه مورد حمله نيروهاي امنيتي قرار گرفتند و در اين بين مقداد خليل پور بازداشت شد.

همچنين روز گذشته پس از بازداشت مقداد خليل پور، حراست دانشگاه امير کبير احضاريه اي به مجيد شيخ پور و پويان محموديان ارائه کرد که آنها بايد به دادگاه انقلاب مراجعه کنند.

در همين ارتباط مجيد شيخ‌پور، با اشاره به بازداشت مقداد خليل پور گفت: “تا زمان مراجعه ما به دادسرا هيچ نهادي نمي‌تواند ما را بازداشت كند و به نظر مي‌رسد اين اقدام از سوي عده‌اي خودسر انجام شده كه حتي مقررات قضايي را رعايت نمي‌كنند.”

اين درحالي است که پيش از اين قوه قضائيه دخالت افراد غير دانشجو در انتشار نشريات حاوي اهانت به مقدسات را تاييد کرده بود؛ اما به گفته دانشجويان، در روزهاي گذشته بسيج دانشجويي، انتظامات، حراست و مديريت دانشگاه امير کبير در صدد معرفي مديران مسئول اين نشريات دانشجويي و همچنين اعضاي انجمن دانشجويان برآمدند.

فعالان دانشجويان اين دانشگاه معتقدند اراده اي در دولت براي برخورد با دانشجويان وجود دارد و به همين علت عده اي در داخل دانشگاه براي اين برخورد زمينه سازي مي کنند.

در همين زمينه، علي عزيزي عضو مرکزي انجمن دانشجويان منتخب دانشجويان و عضو مرکزي دفتر تحکيم وحدت به روز گفت: “نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي مي خواهند با دستگيري و يا برخوردهاي گام به گام و تک به تک دانشجويان و همچنين اعتراف گيري از آنها، دانشجويان منتقد و فعال امير کبير را به عنوان مقصران اصلي حوادث دانشگاه معرفي کنند تا شرايط براي سرکوب فعالان دانشجويي دانشگاه فراهم شود. آنها در شرايطي به چنين کاري دست مي زنند که به نظر ما در برخورد با دانشجويان با قوه قضائيه اختلاف دارند.”

پيش از اين تعدادي ديگر از دانشجويان اين دانشگاه دستگير شده بودند که از بين آنها، احمد قصابان مدير مسئول نشريه دانشجويي سحر و بابک زمانيان مسئول روابط عمومي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه امير کبير همچنان در اختيار وزارت اطلاعات قرار دارند.

روز گذشته مديريت دانشگاه اميركبير در گفت‌وگو ايسنا گفت: “بازداشت احمد قصابان مدير مسوول نشريه دانشجويي سحر از سوي عوامل نيروي انتظامي انجام شده و طبق پيگيري‌هاي انجام شده از سوي دانشگاه وي در حال حاضر جهت تحقيقات قضايي در بند عمومي زندان اوين بسر مي‌برد.”

بر اساس اظهارات همراهان احمد قصابان، او توسط عده اي لباس شخصي دستگير و با يک ماشين پژو ۴۰۵ به شماره ايران ۲۲ ۷۸۶ د ۱۱به بازداشتگاه منتقل شد. يکي از ماموران هنگام دستگيري قصابان کارت شناسايي خود را نشان داده که عنوان اداره مبارزه با مواد مخدر را داشته است.

انتخابات انجمن

اگرچه در روزهاي گذشته، به گفته دانشجويان تلاش هاي وسيعي براي جلوگيري از برگزاري انتخابات انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه امير کبير [منتخب دانشجويان] به عمل آمد، اما دانشجويان انتخابات خود را برگزار کردند.

پيش از اين، نماينده نهاد رهبري در دانشگاه اميرکبير، در يک جمع خصوصي اعلام کرده بود برگزاري انتخابات انجمن، به معناي شکست نظام در دانشگاه پلي تکنيک است. بسيج دانشجويي هم با حمايت خرمشاد، معاون فرهنگي وزارت علوم در تلاش بود تا مانع برگزاري اين انتخابات شود که به گفته يکي از دانشجويان، با برگزاري ناگهاني انتخابات غافلگير شد.

براي برگزاري اين انتخابات ابتدا شوراي صنفي دانشگاه، کلاس هاي درس را تعطيل وبرگزاري تجمع و تريبون آزادي را اعلام کرد. اما در اين تريبون آزاد تعدادي از دانشجويان عضو اين شورا و انجمن از جمله مهدي ابوالحسني، عضو هيئت رئيسه شوراي صنفي دانشگاه، سجاد ويس مرادي، به عنوان نماينده نشريات دانشجويي و نماينده کانون هاي فرهنگي دانشگاه، حامد فخارزاده، دبير شوراي صنفي دانشگاه، آرش آرمون، از فعالين دانشجويي پلي تکنيک، نيما گرشاسبي، عضو هئيت نظارت بر انتخابات انجمن اسلامي، در حمايت از دانشجويان زنداني، اعتراض به توقيف نشريات دانشجويي، محکوم کردن پروژه انقلاب فرهنگي دوم و آمادگي براي برگزاري انتخابات انجمن سخنراني کردند.

به گزارش شاهدان عيني، در مراسم شوراي صنفي دانشگاه که بيش از ۱۵۰۰ نفر از دانشجويان در آن شرکت کرده بودند، پلاکاردهايي با عناوين زير به چشم مي خورد: “تنها راه رهايي، استعفاي رهايي”، “مقداد هم به جمع ياران دبستاني اش پيوست…”، “احمد را آزاد کنيد”، “گيرم که مي زنيد، گيرم که مي کشيد، با رويش ناگزير جوانه چه مي کنيد؟!”، “امروز بابک، احمد، مقداد، فردا…”، “امروز آراميم ولي فردا…”، “من دچار خفقانم”، “خواسته فعالين فرهنگي، استعفاي روزبهاني”، “دانشجو را به خانه اش راه نمي دهند”…

پس از پايان تريبون آزاد شوراي صنفي، انتخابات شوراي مرکزي انجمن اسلامي دانشجويان آغاز و تعرفه هاي آرا ميان دانشجويان حاضر در اين تجمع توزيع شد. به گزارش سايت اينترنتي دانشجويان اميرکبير، دانشجويان هر يک با ارائه کارت دانشجويي و امضا فرم هئيت نظارت آراي خود را به صندوق ها ريختند اما به علت تجمع پرتعداد دانشجويان، در ساعت آغازين انتخابات عليرغم آنکه بيش از ۲۰۰۰ تعرفه ميان دانشجويان توزيع شد، بخشي از دانشجويان به علت اتمام تعرفه راي نتوانستند در راي گيري شرکت کنند به همين دليل هيئت نظارت بر انتخابات اعلام کرد با توجه به اتمام تعرفه، دانشجوياني که نتوانستند در راي گيري شرکت کنند، مي توانند فردا، در روز دوم راي گيري، در انتخابات شرکت کنند.

اما پس از گذشت دو ساعت از برگزاري انتخابات و اتمام تعرفه راي، اعضاي بسيج دانشجويي و همچنين انتظامات دانشگاه به سمت صندوق هاي راي حمله کردند. اما دانشجويان دانشگاه که با اطلاع از برگزاري انتخابات انجمن و حمله بسيج و انتظامات به برگزارکنندکان اين انتخابات، براي حمايت از انجمن اسلامي از پيش در صحن دانشگاه حاضر شده بودند، اجازه ندادند انتظامات دانشگاه و بسيج در جريان راي گيري اخلال ايجاد کنند. در اين هنگام تعداد زيادي از دانشجويان در مقابل صندوق هاي انتخابات انجمن اسلامي ديوار انساني تشکيل دادند. بسيج و انتظامات چندين بار کوشيد صندوق هاي آرا را بربايد که اين مسئله موجب زد و خورد مختصري ميان دانشجويان و بسيجيان شد. دانشجويان شعار مي دادند: “انجمن منتخب حمايتت مي کنيم”، “انجمن بسيجي تعطيل بايد گردد”، “بسيجي برو گم شو”، “بسيجي حيا کن، دانشگاه رو رها کن”، “توپ، تانک، بسيجي، ديگر اثر ندارد” و…

بر پايه اين گزارش، پس از اين حادثه صندوق هاي آرا و فرم هاي امضا به سرعت توسط نمايندگان هئيت نظارت مهر و موم و توسط دانشجويان به مکان امني منتقل شد.

به گزارش خبرنامه امير کبير، در ادامه اين تجمع که بر اثر حضور انتظامات، بسيج و بسياري از دانشجويان دانشگاه بسيار شلوغ شده بود، علي عزيزي نايب دبير انجمن اسلامي با بيان اينکه عده اي اغتشاش طلب قصد دارند تجمع آرام ما و انتخابات انجمن را به هم بريزند، گفت: “از دانشجويان خواهش مي کنم با توجه به اتمام تعرفه هاي راي به تجمع خود خاتمه دهند و سعي کنند در دام تحريکات اغتشاش طلبان نيفتند و با آن ها درگير نشوند.”
اين گزارش مي افزايد: “پس از آن انتظامات دانشگاه که گمان مي کرد صندوق هاي آرا به دانشکده معدن و متالورژي منتقل شده است با هجوم به اين دانشکده درب انجمن علمي و شوراي صنفي اين دانشکده را در جستجوي صندوق هاي آرا شکست اما صندوق ها را نيافت. نيروهاي انتظامات سپس به کمدهاي شخصي دختران دانشجو در اين دانشکده حمله کردند و با شکستن قفل برخي از کمدها، وسايل شخصي دانشجويان را از داخل کمدها به دفتر انتظامات منتقل کردند. اين حرکت انتظامات با واکنش شديد دانشجويان مواجه شد و دانشجويان به دفتر انتظامات حمله کردند. در اين لحظه که نيروهاي امنيتي دوربين به دست و نيروهاي انتظامي در خيابان حافظ به وفور ديده مي شدند، انتظامات با دانشجويان درگير شد.”
در پايان اين مراسم، نماينده هيئت نظارت به دانشجويان اطمينان داد که جاي صندوق هاي راي امن است و هيچ نگراني از اين بابت وجود ندارد. نيروهاي انتظامات عنوان کرده اند که برخي از کارکنان اين نيرو در جريان زد و خورد با دانشجويان مجروح و با آمبولانس به درمانگاه منتقل شده اند. اما دانشجويان حاضر در صحنه زد و خورد اين ادعا را رد مي کنند و آن را به حساب فضاسازي بسيج و حراست مي گذارند.

حسن زارع زاده اردشير، روزآنلاین

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates