محمود احمدینژاد: مجلس ۱۳۰ قانون مغایر شرع و قانون اساسی تصویب کرده
دویچهوله: محمود احمدینژاد در ملاقاتش با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، انتقادهای شدیدی را متوجه مجلس و مصوبات آن کرد. این کمیسیون خواستار توضیحاتی از رئیس جمهور شده بود که چرا قوانین مصوب مجلس را برای اجرا به دولت ابلاغ نمیکند.
نمایندگان مجلس بارها از این امر شکوه کردهاند که محمود احمدینژاد، به عنوان رئیس دولت جمهوری اسلامی، مصوباتی که مجلس تصویب میکند و حکم قانون دارد را برای اجرا به دولت ابلاغ نمیکند یا در ابلاغ آن تعلل میورزد.
به گزارش خبرگزاری فارس، تأخیر در ابلاغ قانون “دو میلیارد تومان تسهیلات برای قطار شهری” و نیز “قانون حمایت از تولید مسكن” دو مورد قانون ابلاغ نشده از سوی دولت بوده كه هیئت رئیسه كمیسیون اصل ۹۰ آنها را ذكر كردهاند.
احمدینژاد در برابر این پرسش کمیسیون اصل ۹۰ توضیح داده است: «بر اساس قوانین بالا دستی و شرایط توافق شده در موضوعات اجرایی، امكان ابلاغ این دو قانون نبوده است و خود مجلس نیز به عنوان مركز مصوب قانون به این نتیجه رسیده كه اشتباه كرده، لذا مجلس نیز به دنبال راه اصلاح میگشته» است.
به گفته احمدینژاد: «خود مجلس بدون توجه به قوانین بالا دستی موارد فراوانی از قوانین را به تصویب رسانده كه همه آنها با مشكل مواجه است. اگر اشكال نا به جای دولت عدم ابلاغ ۲ قانون باشد، مجلس تاكنون بیش از ۱۳۰ قانون تصویب كرده كه مغایر با شرع و قانون اساسی است».
احمدینژاد انتقادهای خود را متوجه مجمع تشخیص مصلحت نیز کرده و گفته است: «این راه ناصواب و نامناسبی است كه مجلس بگوید ما قانون خلاف شرع و خلاف قانون اساسی تصویب میكنیم و مجمع تشخیص مصلحت نظام تكلیف آن روشن میكند».
رئیس دولت جمهوری اسلامی افزود: «مگر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مافوق شرع و قانون اساسی است؟ و چرا یك مركز بالا دستی دیگری فراتر از قانون اساسی و شرع مقدس در كشور تصمیم گیرنده نیست؟ فلسفه وجودی مجمع برای تنگناها و موارد خاص قانونگذاری بود كه هماكنون تبدیل به روش جاری شده است.»
باید اشاره کرد که ریاست مجمع تشخیص مصلحت را اکبر هاشمی رفسنجانی برعهده دارد که محمود احمدینژاد از مخالفان سرسخت او است. لوایحی برای تصویب به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده میشوند که میان مجلس و شورای نگهبان بر سر تصویب آن اختلاف نظر وجود داشته باشد. در چنین وضعیتی مجلس لایحه را به مجمع تشخیص مصلحت میفرستد تا دربارهاش تصمیم بگیرد.
برداشتهای دولت از حساب ذخیر ارزی بدون موافقت مجلس
در این جلسه از محمود احمدینژاد توضیح خواسته شد که چرا دولت وی برداشت نامتوازن از حساب ارزی برای واردات بنزین داشته است. به گزارش خبرگزاری فارس، احمدینژاد گفت: «دولت به جهت اینكه آثار تورمی و سوء اجتماعی به وجود نیاید برای این موضوع لایحه مجددی را به مجلس ارسال نكرد، اما با “هماهنگی كامل”، این برداشت از حساب ذخیره ارزی برای تأمین واردات بنزین صورت گرفت.»
رئیس دولت به کمبود شدید بنزین در کشور اشاره کرد و گفت: «شما در ماه به عنوان مثال ۲۰ روز بنزین توزیع كنید و ۱۰ روز توزیع نكنید؟ چه بحرانی در كشور ایجاد میشد؟ كسانی كه مرتب تذكر میدهند و ادعا میكنند كه دولت حق برداشت از حساب ذخیره ارزی را نداشته، به این سؤال پاسخ دهند، آیا میشود به مصرفكننده بنزین نداد؟ ضمن اینكه موضوع برداشت از حساب ذخیره ارزی هم در بودجه ۱۳۸۸ تأمین و در زمان تصویب آن مستهلك شد.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.