توافق نظر آلمان و روسیه در تشدید تحریم ایران
دویچهوله: صدر اعظم آلمان از وحدت نظر با روسیه برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در صورت عدم تغییر خط مشی هستهای این کشور خبر داد. دو کشور ابراز امیدواری کردند که ایران خط مشی خود را تغییر داده و با جامعهی بینالملل همراه شود.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، پس از دیدار با دمیتری مدودیف، رئيس جمهور روسیه، در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی که روز شنبه، ۵ ژوئن (۱۵ خرداد)، در برلین برپا شد، از اتفاق نظر دو کشور برای تشدید تحریم ایران خبر داد. مرکل گفت: «زمان آن فرارسیده که در صورت عدم تغییر کیفی خط مشی هستهای ایران تحریم دیگری علیه این کشور اعمال گردد».
صدر اعظم آلمان گفت که روسیه به عنوان یک قدرت دارای حق وتو در شورای امنیت توافق خود را در این زمینه اعلام کرده است.
دو کشور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک همچنین از تلاش برای تقویت همکاریهای امنیتی خبر دادند. در زمینهی لغو روادید میان روسیه و اتحادیهی اروپا نیز مرکل اعلام کرد، به تلاشهایش در این زمینه سرعت خواهد بخشید.
کنفرانس مطبوعاتی مشترک برلین پس از دیدار دو روزهی مرکل و مدودیف در کاخ مسهبورگ که محل پذیرایی از مهمانان دولتی آلمان در شمال غرب برلین است، برگزار شد.
توافق نظر چین در بارهی ایران
صدر اعظم آلمان در ادامهی صحبتهای خود در مورد ایران تأکید کرد که اتحادیهی اروپا، آمریکا، روسیه و همچنین چین در مورد ایران توافق نظر دارند. آنگلا مرکل این وحدت نظر را «گامی مهم» از سوی جامعهی بینالمللی نامید و افزود: «نگرانی در مورد برنامهی اتمی ایران افزایش مییابد».
ابراز امیدواری روسیه در مورد تغییر مشی ایران
دمیتری مدودیف، رئيس جمهور روسیه، ابراز امیدواری کرد که رهبران ایران «به صدای جامعهی بینالملل گوش فرا دهند» و با تحریم بیشتر مواجه نگردند.
روسیه پیشتر سیاست اتمی جمهوری اسلامی را ناروشن و غیرشفاف خوانده بود و سخنان محمود احمدینژاد در مخالفت با همراهی روسیه با غرب را نیز «احساسی و عوامفریبانه» ارزیابی کرده بود. احمدینژاد در هفتههای گذشته با انتقاد از رهبران کرملین، اعلام کرد که سیاست روسیه در همسویی با مواضع «دشمنان ایران» است.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفت، انتظار دارد که شورای امنیت در آیندهای نزدیک در مورد تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی تصمیم بگیرد. وی همچنین خاطرنشان ساخت که «تهران در آخرین مواضع خود آمادگی اندکی برای مصالحه از خود نشان داده است».
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد توافق خود را بر سر پیشنویس قطعنامهی تحریمهای جدید علیه ایران اعلام کردهاند.
ظاهراً پیشنویس قطعنامهی جدید دربرگیرندهی تحریمهای جدید علیه صنایع نفت و گاز ایران نیست. روسیه و چین در سالهای گذشته همکاریهای اقتصادی خود با ایران را گسترش دادهاند و مخالف اعمال تحریمهای همهجانبه علیه جمهوری اسلامی هستند.
به گفته آگاهان سیاسی، با این همه قطعنامه آتی نه تنها شامل تحریمهای تسلیحاتی است، بلکه دربرگیرنده مجازاتهایی علیه صنایع کشتیرانی، برخی موسسات مالی و بانکها و همچنین شرکتها و افراد وابسته به سپاه پاسداران خواهد بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.