15.06.2010

انتقادات تند اصولگرایان از رئیس جمهوری ایران

بی‌بی‌سی: اظهارات رئیس جمهوری ایران در مخالفت با برخوردهای انجام شده با “بدحجابی” انتقادات رئیس دیوان عدالت اداری ایران و گروهی از اصولگرایان را به دنبال داشت.

محمد جعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری، روز سه شنبه ۲۵ خرداد (۱۵ژوئن) سخنان اخیر آقای احمدی نژاد را مغایر معارف اسلامی دانست.

او که از روحانیون تندروی ایران است به اعتراض های علما و مراجع درباره وضعیت حجاب در ایران اشاره کرد و گفت: “در مقطعی که یک ایرانی سر سپرده کتابی تحت عنوان ” نه روسری، نه توسری، مملکت دوست پسری” می نویسد، آقای رئیس جمهور در مصاحبه زنده و در رسانه ملی مطلبی می گوید که زیبنده رئیس جمهوری ایران نیست.”

آقای احمدی نژاد، در یک برنامه تلویزیونی در شامگاه یکشنبه ۲۳ خرداد (۱۳ ژوئن) روش های برخورد با آنچه که بدحجابی در ایران نامیده می شود را نادرست خوانده و گفته بود که این برخوردها را قبول ندارد و تا جایی که بتواند با این موضوع برخورد و آن را کنترل خواهد کرد.

آقای منتظری این سخنان آقای احمدی نژاد را سبب “سواستفاده برخی دشمنان و هنجار شکنان” دانست.

او در ادامه انتقاد از آقای احمدی نژاد گفت: “چرا بعضی به خود اجازه می دهند یک روز در جایگاه شورای نگهبان بنشینند و قوانین را خلاف قانون اساسی معرفی کنند و یک روز جای فقها بنشینند و فتوا بدهند؟”

دو روز پیش تر آقای احمدی نژاد، با ارسال نامه ای به شورای نگهبان برخی قوانین مصوب را غیر قانونی و غیر قابل اجرا دانسته بود.

این نامه با واکنش تند احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان رو به رو شد و او به آقای احمدی نژاد تذکر داد که وظیفه اش اجرا و رعایت قوانین است و نمی تواند در وظایف دیگران دخالت کند.

واکنش نمایندگان اصولگرا

علی مطهری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ایران نیز اظهارات آقای احمدی نژاد را مخالفت با احکام اسلام و نادرست خواند.

او دراین باره به خبرگزاری فارس گفت که اگر آقای احمدی نژاد بخواهد روی این موضع خود پافشاری کند مجلس عکس العمل نشان خواهد داد.

آقای مطهری در ادامه تاکید کرد که این سخنان آقای احمدی نژاد مربوط به افکار اسفندیار رحیم مشائی است که “متاسفانه از زبان رئیس جمهوری” مطرح شده است.

او در تایید این مطلب به تلاش دولت برای زنده کردن فرهنگ ایران باستان اشاره کرد و گفت: “سخنانی که رئیس جمهوری درباره عفاف و حجاب مطرح کرد متعلق به افکار آقای مشائی است و در این راستا شاهد بودیم که اخیرا رئیس جمهور گفت ما فرزندان رستم و اسفندیار و آرش هستیم.”

“سخنانی که رئیس جمهوری درباره عفاف و حجاب مطرح کرد متعلق به افکار آقای مشائی است و در این راستا شاهد بودیم که اخیرا رئیس جمهور گفت ما فرزندان رستم و اسفندیار و آرش هستیم.”

علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس ایران

محمد تقی رهبر، رئیس مجمع نمایندگان روحانی مجلس ایران نیز سخنان آقای احمدی نژاد درباره حجاب را “چراغ سبزی برای جریانات فاسد” خواند.

او به دیدار روز گذشته (دوشنبه ۲۴ خرداد) نمایندگان روحانی مجلس با برخی از علما در قم اشاره کرد و گفت که علما تاکید داشته اند که “دولت نباید از وظیفه اش در زمینه حجاب و عفاف شانه خالی کند و مجلس نیز باید بر اساس وظیفه نظارتی و قانونی خود در این زمینه وارد شود.”

روزنامه تندرو کیهان نیز در مطلبی از مشورت های غلط به آقای احمدی نژاد، ابراز تاسف کرده و نوشته است: “برخی مشورت های غلط در این زمینه به رئیس جمهور محترم داده می شود که با بنیان اسلامی و انقلابی تفکر ایشان در تضاد است.”

در مطلب کیهان آمده است: “برخی گمانه ها حاکی از آن است که جریانی می کوشد به ایجاد بدگمانی میان علما و متدینین با رئیس جمهور خدمتگزار دامن بزند و نتیجه این بدگمانی را در آغوش فتنه گران بریزد.”

پیش تر چند بار چنین سخنانی از سوی آقای احمدی نژاد، مطرح شده بود و از جمله در دوران تبلیغات انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری گفته بود “جوانان با هر مدل مو و لباس، عزیزان ما و سرمایه های کشور ما هستند.”

قبل از آن هم در دوره دولت نهم، آقای احمدی نژاد با ارسال نامه ای به رئیس سازمان تربیت بدنی دستور داده بود تا زمینه حضور زنان در استادیوم آزادی برای تماشای مسابقات فوتبال فراهم شود.

اما عملکرد دولت نهم و دهم حاکی از سخت گیری بیشتر در زمینه پوشش زنان بوده است.

اما این نامه اعتراض تند برخی مراجع تقلید و تجمع طلاب در قم را به دنبال داشت و در پی آن، آقای احمدی نژاد اعلام کرد که به احترام علما، این دستور را پس گرفته است.

پلیس ایران در ماه گذشته طرحی به نام “طرح جدید امنیت اخلاقی” را اجرا و در این راستا تعداد زیادی خودرو را توقیف و با افراد زیادی به عنوان “بدحجاب” و “مزاحم نوامیس” برخورد کرد.

طرح “عفاف و حجاب”، از نخستین سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در دولت نهم اجرایی شد و وزارت کشور ستادی برای این کار تشکیل داده است.

در ماه های اخیر، نمایندگان مجلس ایران و برخی مراجع تقلید شیعه در قم و امامان جمعه از وضعیت پوشش زنان در ایران انتقاد کرده اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates