17.06.2010

سازمان انرژی اتمی: ایران ساخت راکتور اتمی پرقدرت‌تر را آغاز می‌کند

مردمک: رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ایران در صدد طراحی راکتوری برای تولید رادیو ایزوتوپ است که از راکتور فعلی تهران پرقدرت‌تر است.

به گزارش پرس.تی.وی، علی اکبر صالحی امروز چهارشنبه، 26 خرداد اعلام کرد بر اساس طرح ملی رادیو ایزوتوپ (رادیو دارو)، سازمان انرژی اتمی قرار است 20 فقره رادیو ایزوتوپ در ایران تولید کند.

به گفته این مقام مسئول، ایران دارای 50 سال تجربه در زمینه تولید رادیوایزوتوپ است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که ایران همچنین قصد دارد ساخت این راکتورها را در شهرهای دیگر ایران، از جمله در شمال و جنوب، غرب و شرق کشور با هدف تولید و صدور رادیو ایزوتوپ‌های خود به کشورهای اسلامی منطقه دنبال کند.

از اکتبر سال گذشته، فعالیت راکتور اتمی تهران تحت‌الشعاع کشمکش‌های ایران با غرب بر سر تامین سوخت اورانیوم آن بوده است.

آقای صالحی با انتقاد از سیاست دوگانه فشار و گفت‌وگو در زمینه هسته‌ای از سوی غرب گفت ایران نیز «راهبرد» دوگانه‌ای در این زمینه پیش خواهد گرفت.

رئیس سازمان انرژی اتمی این «راهبرد» را شامل «گفت‌و‌گوی صادقانه از یک سو و پیشبرد تحولات هسته‌ای برای مقابله با فشارهای کشورهای متخاصم از سوی دیگر» دانست.

تشدید تحریم‌ها و غنی‌سازی بیشتر

هفته گذشته، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه چهارم خود را به منظور اعمال تحریم بیشتر علیه ایران تصویب کرد. آمریکا و متحدان آن با تصویب این قطعنامه قصد دارند با اعمال تحریم وفشارهای اقتصادی، دولت ایران را مجبور کنند فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کند.

اما محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران امروز، 26 خرداد در سخنرانی خود در اجتماع مردم شهرکرد اعلام کرد: هر دولتی در هر گوشه دنیا بخواهد به بهانه قطعنامه شورای امنیت علیه ملت ایران، ذره‌ای از حقوق ما را ضایع کند، ملت ما اقدام متقابل قاطع را برای خود محفوظ خواهد داشت.

آقای احمدی‌نژاد در پاسخ به درخواست مذاکره اتحادیه اروپا گفت: برای مذاکره شرایطی داریم که بزودی آن را اعلام خواهیم کرد.

همزمان علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز امروز، 26 خرداد از دولت خواست تا پایه غنی‌سازی تولیدات اتمی را به سطح 20 درصد برساند و از این میزان تنزل نکند.

همچنین 180 نماینده مجلس نیز به فوریت طرحی رای دادند که در صورت تصویب نهایی، دولت را موظف می‌کند غنی‌‌سازی 20 درصد و تهیه صفحه‌های سوخت را در دستور كار قرار دهد.

رئیس مجلس همچنین كشورهایی غربی را «بی‌تعهد» و «زورگو» خواند و هشدار داد که «به میزان فشار بی‌منطق آنان، درجه غنی‌سازی متناسب با نیازها افزایش می‌یابد».

آقای لاریجانی همچنین قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران را «مفتضحانه» خواند و به آمریکا هشدار داد در صورتی كه وسوسه بازرسی هواپیماها و كشتی‌های ایران را در سر داشته باشد، مطمئن باشد در خلیج فارس و دریای عمان به خدمت كشتی‌های آنان رسیده خواهد شد.

محمود احمدی‌نژاد در نخستین واکنش خود به تصویب این قطعنامه گفته بود که این تحریم‌ها برای مردم ایران «پشیزی» نمی‌ارزد.

او قطعنامه‌های شورای امنیت را به «دستمال مصرف شده‌ای» تشبیه کرد كه باید در زباله‌دان انداخته شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates