تحریم ایران: تحلیل نیویورک تایمز از موضوع تحریم ایران
مردمک: روزنامه نیویورک تایمز در سرمقاله روز دوم جولای خود به موضوع تحریم ایران پرداخت و نوشت که کنگره آمریکا با به کار بستن تحریم علیه ایران بسیاری از روابط و معادلات تجاری ایران را هدف گرفته است.
نیویورک تایمز در این سرمقاله نوشت که کنگره آمریکا هفته گذشته با رای دادن به تحریم شرکتهای معامله کننده با سپاه پاسداران ایران و بانکهای بینالمللی که با ایران روابط مالی دارند، ایران را تحت فشار قرار داده است.
مصوبات تحریم ایران نیز که روز دهم تیرماه توسط باراک اوباما امضا شد از جمله مواردی است که در این سرمقاله به عنوان بخشی از اتحاد جهانی برای توقف برنامه هستهای ایران یاد شده است.
کنگره آمریکا کنگره آمریکا روز پنجشنبه سوم تیر، لایحه تحریمهای یک جانبه برای تحت فشار گذاشتن سیستم بانکی و انرژی ایران و همچنین «نقض کنندگان حقوق بشر» در ایران را تصویب کرد.
این مصوبه، شرکتهای تجاری غیرآمریکایی را که با ایران رابطه مالی و بازرگانی دارند، در بر میگیرد.
در این مصوبه برای شرکتهایی که در زمینه تامین بنزین برای ایران فعالیت کنند و بانکهای بینالمللی که با سپاه پاسداران و برنامه هستهای جمهوری اسلامی و آنچه که واشنگتن حمایت از تروریسم میخواند ارتباط داشته باشند، مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.
قانونگذران آمریکایی، میزان جریمه نقدی اشخاصی را که تحریم ایران را نقض کنند از 10 هزار دلار به یک میلیون دلار، و مجازات زندان برای چنین اقدامی را هم از سقف 10 سال به 20 سال افزایش دادهاند.
مصوبه تحریمهای ایران روز دهم تیر از سوی باراک اوباما امضا شد و به صورت قانون درآمد. پس از تصویب این تحریمها در کنگره آمریکا هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه این کشور از اعلام آمادگی و قاطعیت دولت برای اجرای تحریمها خبر داده بود.
نیویورک تایمز اعمال تحریم را در بیشتر موارد مشکلساز خوانده و مینویسد: این تحریمها میتواند به اقدامات تلافیجویانه یا تحریک به واکنشهای سیاسی منجر شود.
به باور نویسنده سرمقاله نیویورک تایمز، چنانچه اعمال تحریم علیه ایران به قطع روابط شرکتهای غیر آمریکایی با این کشور منجر شود، مفید فایده خواهد بود اما به نظر میرسد که تحریمها بیشتر به تلاشی فرسایشی برای متقاعد کردن کشورهای دیگر به قطع رابطه با ایران شباهت دارد.
ایران تا کنون طی چهار دوره از سوی شورای امنیت سازمان ملل تحریم شده است و با وجود این تحریمها به نظر میرسد که گذشتن از نفت ایران و قطع رابطه با این کشور برای بسیاری از دولتها دشوار است.
اگرچه دور تازه تحریمهای شورای امنیت روابط ایران با بانکهای خارجی را مورد تاکید قرار داده است و بنزین، نفت و گاز ایران از سوی شورای امنیت مورد تحریم قرار نگرفته است اما فضا را برای تحریمکنندگان ایران باز گذاشته است.
در دور چهارم تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، نوزدهم خرداد ماه قطعنامهای به تصویب رسید. با تصویب این قطعنامه و دور تازه تحریمها که به زودی آغاز خواهد شد، ایران از خرید هرگونه کالا و خدمات مرتبط با موشکهای بالستیک، سرمایهگذاری در معادن اورانیوم و همچنین خرید برخی سلاحهای سنگین نظیر تانک، خودروهای زرهی، ناو، جت و هلیکوپترهای جنگی و سیستمهای موشکی منع شده است.
همچنین از همه کشورها خواسته شده در بازرسی کشتیهایی که ممکن است به نحوی با فعالیتهای هستهای ایران مرتبط باشند، همکاری کنند.
به موجب این قطعنامه، همه فعالیتهای مالی، بانکی و بیمهای مرتبط با برنامههای هستهای ایران در سطح بینالمللی نیز متوقف خواهد شد.
همچنین بر اساس این قطعنامه، سفرهای دیپلماتهای ایرانی و مقامهای ارشد نظامی سپاه پاسداران در ارتباط با ساخت موشکهای بالستیک و اتمی به شدت محدود و کنترل خواهد شد.
به نوشته نیویورک تایمز، آمریکا به منظور اعمال فشار بیشتر، بخش انرژی بهویژه فروشندگان بنزین به ایران را تحریم کرده است.
در همین حال چین، امارات متحده عربی، ترکیه، مالزی، پاکستان و هند و تحریمها علیه ایران را بسیار مهم تلقی میکنند و بسیاری از کشورهای اروپایی چون آلمان تحریمهای بانکی علیه ایران را جدی گرفتهاند.
اگرچه بسیاری از کشورهای اروپایی در چند دوره قبل با تحریمها علیه ایران جدی برخورد نکرده بودند اما اکنون از اجرای تحریمها استقبال کردهاند و اتحادیه اروپا سرمایهگذاری در بخش نفت و انرژی ایران را تحریم کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.