توکلی: رئیس جمهور به چه حقی قانون را اجرا نمی کند
مهمترین بخش سخنان آقای توکلی، به انتقاد از محمود احمدی نژاد اختصاص دارد
احمد توکلی نماینده تهران در مجلس در سخنان تندی، از محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران انتقاد کرده و گفته که آقای احمدی نژاد چطور به خود حق می دهد که بگوید قانون را اجرا نمی کند.
آقای توکلی که رئیس مرکز پژوهشهای مجلس است در صحن علنی مجلس برداشت آقای احمدی نژاد را از اصل 113 قانون اساسی نادرست توصیف کرد و گفت که وی “بر اساس این برداشت به خود حق می دهد اگر به زعم خویش مصوبه ای را با قانون اساسی ناسازگار دید از اجرای آن خودداری کند.”
بنابر اصل 113 قانون اساسی رئیس جمهوری بعد از رهبر، عالی ترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی را بر عهده دارد.
آقای احمدی نژاد معتقد است که بر اساس این قانون اگر رئیس جمهور تشخیص داد که قانون مصوب مجلس اشکال دارد یا اجرای آن از نظر وی درست نیست، می تواند آن را اجرا نکند، دیدگاهی که به عقیده آقای توکلی، “نه تنها موجب تضعیف قوه مقننه و قانون است بلکه درس گردنگشی در برابر قانون را به دیگران می آموزد.”
آقای توکلی از نمایندگان با نفوذ مجلس است که در دولت محمد علی رجایی، سخنگوی دولت بود و در دولت اول میرحسین موسوی، وزیر کار شد ولی بعد استعفا کرد. او سه دوره نیز نماینده مجلس بوده است.
این نماینده مجلس خطاب به آقای احمدی نژاد گفت که چطور “به خود اجازه می دهد که اگر قانونی را به مصلحت ندید از ابلاغ آن خودداری کند یا بدتر از آن در مقابل چشمان متعجب مردم در سیما(تلویزیون) بگوید من آن را اجرا نمی کنم.”
اشاره آقای توکلی به انتقاداتی است که از سوی مجلس در باره عدم اجرای برخی قوانین مطرح شده بود و آقای احمدی نژاد با فرستادن نامه ای به آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، از وی خواست که تا شورای نگهبان در باره سه قانون مصوب مجلس که دولت آنها را به دلایلی اجرا نکرده، نظر بدهد. شورای نگهبان در پاسخ اعلام کرد که نظر رئیس جمهور در باره قوانین مصوب مجلس وارد نیست و این قوانین بعد از تصویب مجلس و تائید شورای نگهبان باید از سوی دولت اجرا شوند.
شورای نگهبان همچنین توضیح داد که اصل 113 قانون اساسی نیز در باره موادی از قانون اساسی است که “به کلی زمین مانده باشد” نه این که “رئیس جمهوری بتواند در مصادیق و جزئیات و وظایف و اختیارات مسئولین مختلف نظام دخالت کند.”
آقای توکلی در انتقادهای خود از رئیس جمهور به نکاتی اشاره کرد که تازگی داشت او گفت که آقای احمدی نژاد روش تازه ای به کار گرفته و برای آنکه مصوبات دولت را برای رئیس مجلس نفرستد نام “مصوبات دولت” را به “مصممات” تغییر داد و اخیر نیز دستور داده که “مصوبات و آئین نامه های دولت برای مجلس فرستاده نشود.”
بر اساس قانون اساسی رئیس جمهوری باید مصوبات دولت را برای تائید به رئیس مجلس بفرستد تا این مصوبات، مخالف قوانین نباشد.
آقای توکلی همچنین از شرکت نکردن آقای احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقاد کرد که ریاست آن را اکبر هاشمی رفسنجانی بر عهده دارد.
نادیده گرفتن قانون
این نماینده مجلس بدون آنکه نامی از کسی ببرد آقای احمدی نژاد را متهم کرد که “در برابر اجرای قانون آئین دادرسی در باره برخی از همکاران اصلی خویش مقاومت می کند.”
احمد توکلی: رئیس جمهور چطور به خود اجازه می دهد که اگر قانونی را به مصلحت ندید از ابلاغ آن خودداری کند یا بدتر از آن در مقابل چشمان متعجب مردم در تلویزیون بگوید من آن را اجرا نمی کنم.
برخی نمایندگان اصولگرای مجلس، محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور را به فساد اقتصادی متهم کرده اند در حالی که آقای رحیمی ریاست ستاد مبارزه با فساد اقتصادی را بر عهده دارد.
آقای توکلی که سخنانش را به سه بخش قوه مجریه، مقننه و قضائیه تقسیم کرده بود در بخش مجلس بیشتر بر قوانین تاکید کرد و این که همه باید به قانون احترام بگذارند ولی در وقتی به قوه مجریه رسید با شواهد به انتقاد صریح و تند از عملکرد رئیس جمهوری پرداخت.
البته سخنان آقای توکلی، در صحن علنی با تمام شدن وقتش نیمه تمام ماند ولی سایت الف وابسته به آقای توکلی بقیه متن سخنرانی وی را منتشر کرده که در باره قوه قضائیه است.
در این بخش، از قوه قضائیه به دلیل این که دادگاه متهمان کهریزک را برگزار کرده تشکر شده اما آقای توکلی پرسیده “چرا هیچ اسمی از مقام قضایی که آن جوانان را به رغم اطلاع و اشرافی که به وضعیت بازداشتگاه داشت به آنجا گسیل کرد و در گزارش رسمی هیات بررسی کننده مجلس، مسبب اصلی اعلام شده، برده نمی شود.”
آقای توکلی نامی از کسی نبرده اما اشاره او به سعید مرتضوی دادستان سابق تهران است که دستور داده بود، در جریان اعتراضات بعد از انتخابات گروهی از معترضان را به کهریزک منتقل کنند که دستکم سه نفر به دلیل بدرفتاری ماموران دولتی کشته شدند. آقای مرتضوی بعدها از سمت دادستانی تهران کنار گذاشته شد اما آقای احمدی نژاد وی را به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب کرد.
عدم رسیدگی به ماجرای حمله به کوی دانشگاه تهران از انتقادهای است که به قوه قضائیه وارد شده است و آقای توکلی می گوید: “چرا فاجعه دردآور کوی دانشگاه تهران که دوبار با وحشیگری مشابهی رو به رو می شود، موضوع رسیدگی قرار نمی گیرد.”
آقای توکلی بدون آنکه نامی از کسی ببرد از قوه قضائیه نیز پرسیده که چرا گروهی “بی قدرت”در پرونده سوء استفاده مالی در بیمه ایران ماههاست که زندانی شده اند اما “آن صاحب منصب بلند پایه زیر چتر حمایت قدرت حتی هنوز احضار هم نشده است.”
به گفته آقای توکلی وقتی قانون با تبعیض اعمال شود” سست و تدریجا بی اعتبار می گردد.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.