07.07.2010

جامعه روحانیت و جامعه مدرسین کمیته مشترکی تشکیل خواهند داد: ماموریت ویژه یک کمیته

فرارو فرارو- خبر تشکیل این کمیته که ظاهراً قصد نزدیک کردن بیش از پیش نیروهای اصولگرا را دارد مورد استقبال چهره‌های مختلف اصول‌گرا از حسین کنعانی‌مقدم و علی دورانی تا آیت‌الله ممدوحی و آیت‌الله خاتمی قرار گرفته است. به خصوص که به زعم همه فعالین سیاسی جامعتین دارای جایگاه ویژه‌ای در میان نیروهای سیاسی هستند. آیا این کمیته، موفق خواهد شد که اختلافات اصول‌گرایان را به حداقل برساند؟

به گزارش فرارو؛ جامعتین اصول‌گرا کمیته وحدت تشکیل داده اند و قصد دارند تا اختلافات میان خود و نیروهای اصول‌گرا را از این طریق کم نمایند. پس از دیدار برخی اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز تهران با اعضای ارشد جامعه مدرسین قم در شهر قم، خبر تشکیل کمیته مشترکی از سوی این دو تشکل روحانی تاثیرگذار منتشر شده است.

زعامت جامعه مدرسین به عهده آیت‌الله یزدی است که پس از وفات آیت‌الله مشکینی عهده‌دار این سمت شده است و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، آیت‌الله مهدوی کنی چهره تاثیرگذار جناح راست است. خبر تشکیل این کمیته را حجت‌الاسلام سالک به خبرگزاری دانشجویان ایران داده و در کنار آن عنوان نموده است: «هدف اصلي از تشكيل اين كميته هم‌نشيني بزرگان جامعه مدرسين و جامعه روحانيت مبارز ـ به عنوان افرادي كه در صحنه‌هاي مختلف دفاع از انقلاب حضور داشته‌اند ـ در جهت « حفظ كلام مقام معظم رهبري در ارتباط با ضرورت وحدت و انسجام بين نيروهاي اصولگرا، معتقد به انقلاب و آرمان‌هاي آن» مطرح است.»

حجت‌الاسلام والمسلمين سالك سخنگوي جامعه روحانيت مبارز در گفت‌وگو با ايسنا، در اين‌باره با بيان اين‌كه «خبر تشكيل اين كميته مشترك در سطح جامعه و هم‌چنين مجلس شوراي اسلامي و بيرون مجلس با استقبال خوبي مواجه شده است»اظهار كرد: «بايد تلاش شود مشكلاتي كه درطول يك سال بعد از فتنه ايجاد شد حل، و وحدت و انسجام در بين نيروهاي اصولگرا حفظ شود.»

اظهارات سالک در حالی صورت می‌پذیرد که گفتگوهای فراوانی درباره مناسبات درون این تشکل حوزوی در ایام پس از انتخابات شکل گرفته بود. گفته می‌شد هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از اعضای قدیمی و مهم جامعه روحانیت مبارز در جلسات این تشکل شرکت نمی‌کند و در بیشتر اوقات جلسات شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تشکیل نمی‌گردد.

هم‌چنین پس از انتخابات، سیدرضا اکرمی، دیگر عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، که مسئولیت جامعه وعاظ را بر عهده داشت، به علت حمایت از میرحسین موسوی از جامعه وعاظ کنار رفت و شجونی دیگر عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز که در صف حامیان احمدی‌نژاد می‌گنجید، عهده‌دار این سمت شد. با این حال چند هفته پیش خبر از انشعاب در میان جامعه وعاظ به گوش رسید و این تشکل روحانی به جامعه وعاظ ولایی و جامعه وعاظ تهران تقسیم شد.

هم‌چنین جامعه روحانیت مبارز که در سال‌های پس از 60 به عنوان یکی از احزاب سیاسی تاثیرگذار و صاحب‌رای شناخته می‌‎شد، در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری سکوت کرد و تنها دبیرکل آن یعنی آیت‌الله مهدوی کنی به حمایت از کاندیدای اصول‌گرایان یعنی محمود احمدی‌نژاد پرداخت. در جامعه مدرسین قم نیز وضعیت مشابهی حاکم بود. چرا که هم‌چون اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، برخی از اعضای این تشکل بلندپایه حوزوی نیز از میرحسین موسوی حمایت نموده بودند. اما جامعه مدرسین پس از 12 سال سکوت در کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرد.

البته این حمایت انتخاباتی بسیار حرف و حدیث‌ساز شد، چه این که بعداً شماری از اعضای جامعه مدرسین طی بیانیه‌ای اظهارات محمود احمدی‌نژاد را در مناظره وی با میرحسین موسوی خلاف شرع دانستند. ظاهراً اختلاف در جامعه مدرسین هم وجود داشت. پس از اعلام تصمیم این تشکل حوزوی برای خلع مرجعیت از آیت‌الله صانعی، خبری منتشر شد که آیت‌الله محفوظی، رئیس دفتر آیت‌الله العظمی بهجت(ره) اعلام کرده بود سال‌هاست در جلسات جامعه مدرسین شرکت نمی‌کند.

اینک این دو تشکل روحانی که از اختلافات داخلی رنج می‌برند، خبر از تشکیل کمیته مشترکی داده اند که از اختلافات بکاهد. هنوز محورها و اعضاي اين كميته مشترك كه گفته شده است با هدف تحكيم روابط و همكاري بيشتر بين جامعه روحانيت و جامعه‌ مدرسين تشكيل خواهد شد، مشخص نشده و احتمالا، پس از تدوين كامل به طور مشخص‌تر اعلام خواهد شد. برخي از حاضران در اين جلسه هدف از تشكيل كميته مشترك جامعتين را حمايت از قانون اساسي، ولايت فقيه، رهبري و ايجاد وحدت هرچه بيشتر در جريان اصولگرايان عنوان كرده‌اند.

خبر تشکیل این کمیته که ظاهراً قصد نزدیک کردن بیش از پیش نیروهای اصولگرا را دارد مورد استقبال چهره‌های مختلف اصول‌گرا از حسین کنعانی‌مقدم و علی دورانی تا آیت‌الله ممدوحی و آیت‌الله خاتمی قرار گرفته است. به خصوص که به زعم همه فعالین سیاسی جامعتین دارای جایگاه ویژه‌ای در میان نیروهای سیاسی هستند. آیا این کمیته، موفق خواهد شد که اختلافات اصول‌گرایان را به حداقل برساند؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates