روح الامینی: مرتضوی را محاکمه کنید
بیبیسی: پدر یکی از قربانیان بازداشتگاه کهریزک خواهان محاکمه سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران و معاون او به عنوان دستوردهندگان اصلی اعزام بازداشت شدگان به کهریزک شد.
عبدالحسین روح الامینی که پسرش در بازداشتگاه کهریزک کشته شده است در گفت و گویی با هفته نامه “مثلث” چاپ تهران، گفت که درباره بخشی از پرونده کهریزک که مربوط به دادستان سابق تهران و معاون او به عنوان قضات دستور دهنده اعزام بازداشت شدگان به کهریزک بوده است، اقدامی انجام نشده است.
آقای روح الامینی که خود از مسئولین حکومت ایران است، در این مصاحبه از “آقای مرتضوی، معاون او و همچنین دادیاری که احکام انتقال بازداشت شدگان به کهریزک را صادر کرده است به عنوان “قضات دستور دهنده” این پرونده نام برد.
او درباره این افراد گفت: “چندین ماه است که درخواست تعلیق ایشان در دادسرای انتظامی قضات[مطرح است] و کیفر خواستش صادر شده تا محاکمه آنها انجام شود، اما متاسفانه بنا به دلایلی که برای ما معلوم نیست، متوقف مانده است.”
آقای روح الامینی از تشکیل کمیته هایی در شورای عالی امنیت ملی، مجلس، بازرسی کل کشور، دادسرای انتظامی قضات، بازرسی ناجا و بازپرسی سازمان قضایی نیروهای مسلح برای بررسی پرونده کهریزک خبر داد.
او ابراز امیدواری کرد که طبق وعده ای که رئیس قوه قضائیه و رئیس دادگاه انتظامی قضات به او داده اند، رسیدگی به پرونده آقای مرتضوی نیز آغاز شود.
در گزارشی که کمیته ویژه مجلس ایران درباره کهریزک تهیه کرد و اواخر دی ماه در جلسه علنی مجلس خوانده شد، سعید مرتضوی، دادستان عمومی و انقلاب وقت تهران به عنوان صادرکننده دستور انتقال بازداشت شدگان به بازداشتگاه کهریزک معرفی شده بود اما در جریان محاکمه عوامل این پرونده اسمی از او آورده نشد.
به تازگی یک دادگاه نظامی در ایران تعدادی از متهمان پرونده کهریزک را به اتهام ضرب و جرح عمدی منجر به قتل امیر جوادی، محسن روح الامینی و محمد کامرانی، محاکمه و آنها را به “قصاص نفس”، حبس، انفصال موقت از خدمت، پرداخت جزای نقدی، تحمل شلاق تعزیری و پرداخت دیه محکوم کرده است.
اما پرویز سروری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در واکنش به رای دادگاه گفت که مهم ترین اشتباهی که به وقایع کهریزک منجر شد، انتقال افراد بازداشت شده در وقایع بعد از انتخابات به این بازداشتگاه بود، چرا که به گفته او “کهریزک بازداشتگاهی مخصوص اراذل و اوباش و قاتلان حرفه ای بوده است.”
آقای مرتضوی که در حال حاضر رئیس ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالاست، گفته بود که دلیل انتقال بازداشت شدگان به کهریزک، “فقدان ظرفیت زندان اوین” و علت مرگ کشته شدگان هم ابتلا به بیماری مننژیت بوده است، اما کمیته ویژه مجلس در گزارش خود هر دو این اظهارات را خلاف واقع اعلام کرد.
بازداشتگاه کهریزک سال ها پیش و هنگامی ساخته شد که پلیس ایران به “پاکسازی” محله جرم خیز خاک سفید در شرق تهران پرداخت.
در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸، تعداد زیادی از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی به بازداشتگاه کهریزک منتقل شدند و در آنجا مورد ضرب و جرح قرار گرفتند.
حکومت ایران کشته شدن دست کم سه تن از این بازداشت شدگان را در اثر ضرب و جرح مأموران تایید کرده است، اما مخالفان دولت می گویند که تعداد کشته شدگان بیش از این بوده است.
محسن روح الامینی یکی از کشته شدگان این بازداشتگاه، فرزند عبدالحسین روح الامینی، دبیرکل حزب عدالت و توسعه ایران اسلامی و از حامیان محسن رضایی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود.
در گزارش کمیته ویژه مجلس در مورد شرایط منجر به کشته شدن او آمده بود: “مرحوم روح الامینی در مسیر انتقال از کهریزک به اوین وضعیت وخیمی داشته که هر چه بازداشت شدگان به مأموران محافظ در این خصوص متذکر شده اند، آنان بدون توجه از این مسئله گذشتند. انتقال از کهریزک به اوین با اتوبوس های نامناسب و با ازدحام بسیار زندانیان، آن هم در اوج گرما در ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر انجام شد و در اوین نیز علیرغم وخیم بودن وضعیت مرحوم روح الامینی از ساعت ۱۴ الی ۱۷ در نوبت قرنطینه بوده و در ساعت ۱۷ پزشک وی را جهت مداوا به بیمارستان اعزام نمود.”
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران روز پنجم مردادماه سال گذشته، دستور تعطیل شدن بازداشتگاه کهریزک را به دلیل “غیراستاندارد” بودن صادر کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.