18.07.2010

محسنی اژه ای: رهبری در جریان ناآرامی های انتخاباتی به دیدار مخالفان رفت

بی‌بی‌سی: غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل ایران که تا اوایل مردادماه سال گذشته وزیر اطلاعات بود، گفته است که آیت الله خامنه ای در جریان اعتراضات انتخاباتی سال گذشته به دیدار برخی مخالفان رفته بود.

آقای محسنی اژه ای در گفت و گویی با پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای که روز شنبه ۲۶ تیرماه منتشر شده است، گفت: “خبر دارم که گاهی در جاهایی واقعا رهبری با تواضع به برخی از این افراد (معترضان) می گفتند که این کار را نکن، این کار مصلحت نیست… رهبری یک جاهایی به دیدار برخی از اینها رفتند”.

او از این شخص یا اشخاص نام نبرد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد جناح اصلاح طلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند که به نحوه برگزاری انتخابات و نتایج اعلام شده اعتراض کردند و به عنوان رهبران اصلی معترضان شناخته شدند.

بعضی از هواداران حکومت ایران علاوه بر این دو، محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی را هم از گردانندگان اعتراضات انتخاباتی معرفی و از آنها به عنوان “سران فتنه” یاد می کنند.

آقای محسنی اژه ای در بخش دیگری از سخنان خود گفت که رهبر ایران با وجود ملایمتی که در مواجهه حضوری با بعضی از مخالفان نشان می داد، نسبت به کسانی که جزو “شخصیت های مهم کشور” بودند، رودربایستی نمی کرد.

او گفت: “آن جایی که هم نسبت به خودش و هم نسبت به اینکه او به نحوی داشت از آنها (مخالفان) حمایت می کرد و یا به نحوی از آنها تبری نمی جست، آقا به او گفتند که شما چرا تبری نمی جویید؟ اینها ظلم کردند یا نه؟ چرا در رفع ظلم این ها کمک نمی کنید؟ حداقل تبری بجویید. توجه می کنید که اصلا در مقابل اسلام و نظام و انقلاب، بحث رودربایستی، رفاقت و سوابق گذشته و غیره مطرح نبود”.

آقای محسنی اژه ای نام این “شخصیت مهم کشور” را نبرد، اما اشاره او به “رفاقت” و “سوابق گذشته” یاد آور سخنانی است که آیت الله خامنه ای در نماز جمعه ۲۹ خرداد سال ۱۳۸۸در مورد آقای هاشمی رفسنجانی به زبان آورد.

“[آیت الله خامنه ای] گاهی وقت ها به مدیران مسئول بعضی از نشریات تذکر می دهند که چرا شما گفتید فلانی جاسوس است؟ دلیل دارید؟ به بعضی از افراد دیگری که بعضی جاها یک صحبتی می کردند، جایی قلم می زدند، می گفتند که شما واقعا دلیل شرعی دارید و می توانید حرفتان را ثابت کنید؟”

غلامحسین محسنی اژه ای

آقای محسنی اژه ای همچنین گفت که آیت الله خامنه ای با وجود ایستادگی قاطع در مقابل خواسته های معترضان و اعتقاد به اینکه آنها به اسلام “ظلم” کردند، نسبت به متهم کردن مخالفان به جاسوسی و وابستگی به بیگانگان حساسیت نشان می دهد.

او گفت: “گاهی وقت ها به مدیران مسئول بعضی از نشریات تذکر می دهند که چرا شما گفتید فلانی جاسوس است؟ دلیل دارید؟ به بعضی از افراد دیگری که بعضی جاها یک صحبتی می کردند، جایی قلم می زدند، می گفتند که شما واقعا دلیل شرعی دارید و می توانید حرفتان را ثابت کنید؟”
ماجرای کهریزک

آقای محسنی اژه ای در بخش دیگری از گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای، از نهادهای قضایی و امنیتی به دلیل تأخیر در رسیدگی به ماجرای بازداشتگاه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران انتقاد کرد.

او گفت که رهبر ایران پیش از تعطیل شدن بازداشتگاه کهریزک در دو مرحله نسبت به وضعیت این بازداشتگاه هشدار داده بود، یک بار گفته بود که از ادامه انتقال بازداشت شدگان به کهریزک خودداری کنند و حتی اگر جایی برای نگهداری از آنها ندارند، آزادشان کنند؛ و یک بار هم دستور انتقال معترضان انتخاباتی را از این بازداشتگاه به زندان های دیگر داده بود.

آقای محسنی اژه ای گفت: “یادم هست که نوزدهم تیر ۱۳۸۸ یکی از مسئولین دفتر آقا تماس گرفتند که این افرادی که الآن در کهریزک هستند را حتما بگویید به جایی به غیر از کهریزک منتقل کنند. اتفاقا ما همان شب جلسه داشتیم. آن زمان دادستان کل وقت (قربانعلی دری نجف آبادی)، دادستان کل تهران (سعید مرتضوی) و بعضی از افراد دیگر در وزارت اطلاعات و غیره بودند که در دفتر من جلسه داشتیم. چون در آن جلسه با آن آقایان صحبت کرده بودم و خواستار این بودم که دادستان تهران (آقای مرتضوی) آنها را هر چه زودتر منتقل کند و از آنجا ببرد و آنها هم قول داده بودند که ما این کار را می کنیم، به همین دلیل به فردی که از طرف آقا تماس گرفته بودند، اطمینان دادم و گفتم که جلسه پایان یافته و اینها قول داده اند که حتما همین امشب همه اینها را منتقل می کنند”.

این در حالی است که بر اساس گزارش هیأت ویژه مجلس، بازداشت شدگان در اعتراضات خیابانی روز ۱۸ تیر، تا روز ۲۳ تیر (یعنی ۴ روز پس از تاریخی که به گفته آقای محسنی اژه ای دستور انتقال آنها از دفتر رهبری صادر شده بود) در بازداشتگاه کهریزک نگاه داشته شدند و حکومت ایران پذیرفته است که دست کم سه نفر از آنها در اثر بدرفتاری هایی که در این بازداشتگاه با آنها صورت گرفته، جان خود را از دست داده اند.

اعضای خانواده قربانیان حوادث بازداشتگاه کهریزک و برخی از نمایندگان مجلس ایران خواهان محاکمه سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران هستند که دستور انتقال بازداشت شدگان به این بازداشتگاه را صادر کرده و در انتقال آنها از بازداشتگاه تعلل کرده بود.

آقای مرتضوی در حال حاضر با حکم محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به عهده دارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates