حملونقل دریایی ایران در بحران
دویچهوله: تحریمهای شورای امنیت و دولت آمریکا حملونقل دریایی ایران را دستخوش اختلال کرده است. همزمان با جلوگیری از حرکت یک کشتی حامل بنزین، واشنگتن پست از احتمال قطع همکاری بیمههای بینالمللی با کشتیرانی ایران خبر میدهد.
به گزارش رویترز، شرکت “پینتایل بی.وی” به تازگی در بندر ازمیت ترکیه جلوی حرکت کشتی خود را به مقصد ایران گرفته است. این کشتی توسط شرکت ملی نفتکش ایران اجاره شده بود تا بنزین خریداری شده از پالایشگاه توپراس را به ایران حمل کند.
نقش بیمه لویدز
به گزارش رویترز، شرکت ملی نفتکش ایران و شرکت هلندی اداره کننده کشتی، حاضر نشدهاند درباره علت جلوگیری از حرکت آن توضیح بدهند. منابع بازرگانی دریایی به رویترز گفتهاند که با تشدید تحریمها و پرهیز بیمه لویدز از بیمهکردن کشتیهای عازم ایران، معامله با ایران بیش از پیش دشوار شده است.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تازهترین گزارش خود مینویسد:«تحت تاثیر تحریمهای جدید سازمان ملل متحد و دولت آمریکا علیه ایران، شرکتهای بینالمللی بیمه، پوشش خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی را متوقف کردهاند. به این دلیل توانایی ایران برای حملونقل بسیاری از کالاهای مهم به شدت محدود شده است.»
محمد رونقی معاون شرکت ایرانی “سی پارس” که خدمات حملونقل برای بازار بینالمللی انجام میدهد به واشنگتن پست گفته است:«بهخاطر تحریمهای تازه کشتیهای ایران در سراسر جهان با مشکل بیمه روبرو هستند. اگر آنها برای تصادفات و خسارات احتمالی پوشش بیمه نداشته باشند، هیچ بندری در جهان آنها را نمیپذیرد.»
تلاش برای جلوگیری از رسیدن بنزین
مشکل، بیش از همه شامل حال کشتیهایی میشود که بنزین به ایران حمل میکنند. شرکت بزرگ و بینالمللی بیمه لویدز، در ماه جاری اعلام کرد که کشتیهای حامل بنزین برای جمهوری اسلامی را بیمه نمیکند. واشنگتن پست به نقل از یک سخنگوی بیمه لویدز نوشت:«بازار آمریکا برای این شرکت بسیار مهم است و به همین خاطر حاضر به بیمه کردن محمولههای بنزین ایران نیست.»
واشنگتن پست احتمال میدهد که سایر شرکتهای بیمه بینالمللی نیز به تحریم کشتیهای عازم بنادر ایران بپیوندند.
امید ایران به هند و روسیه
در همینحال محمد حسین دایمار مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفته است:«تحریمها تاثیر چندانی روی فعالیتهای ما نمیگذارد. در جهان بندرهای فراوانی هست. ما به کشورهایی خواهیم رفت که خواستار معامله با ایران هستند.»
به گزارش واشنگتن پست، دولتهای هند و روسیه تصمیم دارند به معاملات قانونی خود با ایران ادامه دهند. همین موضوع سبب امیدواری مسئولان ایرانی شده است. آنها تصور میکنند با پشتیبانی هند و روسیه، ممکن است برخی از کشورها، تعهدات خود ایران را در برابر حوادث و خسارات احتمالی کشتیها بپذیرند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.