28.07.2010

چالش دو باند در قدرت؛ طیف کیهان در برابر طیف مشایی/احمدی‌نژاد

پیک‌ایران: میزان نيوز : یک عضو ارشد روزنامه کیهان در جلسه انصار حزب الله گفته است: «در کشور جریانی در حال ظهور است که می‌خواهد بگوید من از رهبری انقلابی‌تر هستم. جریانی که در صدد است طیف حزب‌اللهی‌ جامعه را مقابل آقا قرار دهد و نسبت به ایشان مسأله‌دار کند. این جریانی است که نمی‌خواهد کشور روی آرامش به خود ببیند و حتی‌المقدور می‌خواهد دور آقا را خلوت کند و فقط خودش بماند و زمانی که چنین شد بگوید حالا که من فقط مانده‌ام …»

مهدی محمدی کارشناس مسایل سیاسی و دبیر سیاسی روزنامه کیهان در جلسه انصار حزب الله اعلام کرده است: «در کشور جریانی در حال ظهور است که می‌خواهد بگوید من از رهبری انقلابی‌تر هستم. جریانی که در صدد است طیف حزب‌اللهی‌ جامعه را مقابل آقا قرار دهد و نسبت به ایشان مسأله‌دار کند. این جریانی است که نمی‌خواهد کشور روی آرامش به خود ببیند و حتی‌المقدور می‌خواهد دور آقا را خلوت کند و فقط خودش بماند و زمانی که چنین شد بگوید حالا که من فقط مانده‌ام، باید اختیارات را تفویض کنید. چرا که من ۲۵ میلیون رأی دارم و …»

وی همچنین اضافه کرده است: «در مقطعی اتفاقاتی افتاد که نباید می‌افتاد، با این همه هزینه‌ای که نظام پرداخته بود، سزاوار نبود که در این دولت بعضی اقدامات اتفاق بیفتد. البته اینها مربوط به حالا نیست بلکه مربوط به سال دوم آغاز کار این دولت به بعد است که حالا آرام ارام خود را علنی می‌کند و بی‌جهت نیست که آقای مشایی سخنرانی می‌کند و می‌گوید: «کار به جایی خواهد رسید که یک سال دیگر حزب‌اللهی‌ها احمدی‌نژاد را تکفیر می‌کنند. مگر قرار است دولت چه کاری انجام دهد که توسط حزب‌اللهی‌ها تکفیر شود؟ مگر برنامه شما چیست که از حالا پیش‌بینی می‌کنید. آنها پیش‌بینی نمی‌کنند، بلکه خبر از برنامه خودشان می‌دهند.»

این سخنان در کنار اظهارات اخیر مشایی و برخی دیگر از اصولگرایان، معنا و مفهومی تامل‌برانگیز می‌یابد.

چند روز پیش اسفندیار رحیم مشایی در دیداری، با پیش بینی حوادث یک سال آینده ایران، گفته بود: «در یک سال آینده مردم متوجه می شوند که شریعتمداری با احمدی‌نژاد مشکل دارد و در این دوره، عده ای احمدی‌نژاد را کافر می خوانند.»

رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد، با بیان اینکه «عده ای تلاش می کنند به هر تقدیر مرا تخریب کنند» افزوده بود:« احمدی‌نژاد به من گفته است که تو چوب من را می خوری.من را نمی توانند بزنند به تو گیر می دهند. از نظر حسین شریعتمداری، من مسلمان هم نیستم و از نظر وی، من جاسوس و منافق و عضو کودتای مخملی هستم.»

رحیم مشائی همچنین از حوادث جدید در یک سال آینده خبر داده و تأکید کرده است، در یک سال آینده مردم متوجه می شوند که شریعتمداری با احمدی‌نژاد مشکل دارد و در این دوره، عده ای احمدی‌نژاد را کافر می خوانند.

مشائی پیش بینی کرده که البته نوبت احمدی‌نژاد هم می رسد و زمان تحقق این پیش بینی را یک سال و نیم دیگر دانسته است.

وی با بیان اینکه «البته احمدی‌نژاد هم می داند که نوبت خودش هم می رسد»، گفته است: «یک روز احمدی‌نژاد به من گفت که تا یک سال دیگر من کافر می شوم و این ها مرا کافر خواهند خواند.»

مشایی تاکید کرده است:«برای خیلی از شما، شریعتمداری مظهر حمایت از دولت است. اما ایشان اصلاً احمدی‌نژاد را قبول ندارد. من این موضوع را اثبات می کنم. یک سال دیگر خواهید دید این که ایشان نماینده رهبری هستند دلیل نمی شود که ما ایشان را نقد نکنیم. شما در خیابان به خیلی از کسانی که نسبت شان به رهبر انقلاب بیشتر از ایشان بوده است فحش دادید. این دلیل نمی شود که بخاطر این نسبت وی را نقد نکنیم. من این حرفها را قبول ندارم.»

رئیس دفتر احمدی‌نژاد همچنین به مخاطبان خود گفته است: «عزیزان من! یک کلمه اصولگرائی کافی نیست. در میان اصولگرائی آن آدم گنده ای که همه شما می شناسیدش هم وجود داشت که احمدی‌نژاد در پیش از انتخابات دوره نهم نسبت به حضور او هشدار داد.»

****

به نظر می‌رسد چالش‌ها و اختلاف نظرها و رقابت ها میان باندهای صاحب قدرت در جمهوری اسلامی، معنادارتر می‌شود و سطوح و طیف‌های جدیدی را دربرمی‌گیرد.

به عنوان دو نمونه‌ی قابل اشاره ی دیگر می‌توان به این اظهارنظر غلامحسین الهام اشاره کرد که اخیرا گفته است: «جریان اصول‌گرایی متشكل از احزاب مختلف است و دور از ذهن نیست كه بین آن‌ها اختلاف وجود داشته باشد. البته ریزش‌هایی نیز در این جریان صورت گرفت و عده‌ای كه در این جریان حضور داشتند به تدریج در مبانی خود بازنگری كردند. عده‌ای گفتند كه ما اصول‌گرای اصلاح‌طلب هستیم یا برعكس و در واقع تلاش كردند كه نشان دهند كه هم آن‌طرفی هستند و هم این‌طرفی و در واقع مبانی خود را شفاف نكردند البته به نظر من این افراد در مبانی می‌لنگند و برای این افراد تصاحب قدرت اصالت دارد و نه مكتب و اندیشه… شاخص اصولگرایی برای مردم رهبری هستند و مردم از احزاب اصول‌گرا عبور كرده‌اند، مردم اصول‌گرا هستند و از جریان‌های اصول‌گرا عبور كرده‌اند. اصول‌گرایانی كه از مردم جا مانده‌اند باید خود را به مردم برسانند تا ماندگار شوند و اگر بخواهند مردم را مدیریت كنند باید بدانند كه مردم زیر بار مدیریت این‌چنینی نمی روند و شاخص مردم در اصول‌گرایی رهبری است.»

امیر محبیان از اعضای شورای سردبیری رسالت هم در اظهارنظری تصریح کرده است: «این احتمال وجود دارد كه آقای احمدی‌نژاد به این سمت برود كه در شكل‌دهی به انتخابات ‌آتی ریاست جمهوری و پیش از آن به عنوان شرط و مقدمه لازم در انتخابات مجلس آینده نقش موثرتری داشته باشد، حتی این نظر وجود دارد كه ممكن است مدل پوتین برگزیده شود، یعنی آقای احمدی‌نژاد تلاش كند كه فرد نزدیك به خودش را به عنوان رییس‌جمهور آینده مطرح كند.»

چالش‌های جدید و البته مهم میان باندهای صاحب قدرت در جمهوری اسلامی (که دو نمونه‌ی مهم آن در اظهارات عضو ارشد کیهان و مشایی در ابتدا ذکر شد) آثار و پیامدهای قابل توجهی درپی خواهد داشت که قابل کتمان نیست.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates