01.08.2010

آرین سودمند: مسیحیان در ایران حق حمل و نگهداری کتاب انجیل را ندارند/گفتگو با دختر زنده یاد کشیش سودمند

خبرگزاری هرانا: در روز هفدهم تیر ماه سالجاری جمعی از مسیحیان در مشهد که به قصد شرکت در یک مراسم مذهبی عازم شهر بجنورد بوده اند توسط ماموران وزارت اطلاعات در این شهر بازداشت شدند.

آرین سودمند دختر زنده یاد کشیش سید حسین سودمند که پس از انقلاب اسلامی به اتهام ارتداد در زندان اعدام شد گفتگویی را در خصوص بازداشتهای اخیر در مشهد با گزارشگر هرانا انجام داده است.

متن این گفتگو به شرح زیر است:

هرانا : در روز 17 تیر ماه سالجاری پانزده تن از هموطنان مسیحی در مشهد بازداشت شدند می تونم ماجرای بازداشت این افراد را از شما بپرسم که به چه نحوی بوده است؟

ابتدا ما هم شنیدیم که پانزده نفر از هم کیشان در مشهد بازداشت شده بودند و زمانی که عده ای از این افراد بعد ها از زندان آزاد شدند اعلام کردند که یازده نفر بودند که قصد عزیمت و شرکت در یک مراسم عبادی در بجنورد را داشتند.

با توجه به شواهد ماموران اطلاعات پیشتر این افراد را زیر نظر داشته است و زمانی که سوار اتوبوس شده بودند تا به بجنورد بروند در مسیر مشهد – بجنورد بازداشت کردند و با چشم بند و دست بند به مشهد منتقل شدند یکی از افراد بازداشتی به نام بهروز به همراه سه تن از ماموران وزارت اطلاعات در ساعت 8 شب به منزل وی مراجعه میکنند و پس از تفتیش منزل و ضبط برخی اقلام شخصی وی را با خود به مکان نامعلومی منتقل میکنند.

هرانا: تا کنون چند نفر از این افراد آزاد شدند و چند نفر در بازداشت بسر می برند؟

تا کنون 8 تن از بازداشت شدگان آزاد شدند و سه تن از این افراد در بازداشت بسر می برند، آقایان احسان بهروز و فردی به نام رضا به همراه همسرشون ماریا ( اسم مستعار) هم اکنون در بازداشت هستند.

هرانا: کدام ارگان امنیتی مسئولیت بازداشت این افراد را برعهده گرفته است ؟

افراد بازداشتی در دادگاه انقلاب دارای پرونده هستند و هم اکنون نیز این افراد در بازداشت وزارت اطلاعات بسر می برند.

هرانا : آیا بازداشت شدگان تحت بدرفتاری و یا شکنجه هستند؟

بر اساس شنیده های ما از خانواده بازداشت شدگان بدرفتاری در معنای شکنجه فیزیکی وجود نداشته است ولی این افراد تحت فشار قرار دارند تا نام افرادی که ایشان را به مسیحیت سوق داده اند را اعلام کنند و هم چنین از این افراد تعهد کتبی می خواهند تا ضمن رد دین خود از شرکت در مراسم آئین مسیحی و کلیساها خودداری کنند.

هرانا : خانواده بازداشت شدگان تا کنون برای آزادی این افراد چه اقداماتی را انجام دادند؟

خانواده بازداشت شدگان مکررا نزد قاضی پرونده مراجعه کرده اند و بازداشت شدگان نیز تماس با خانواده داشته اند، اخیرا خانواده احسان بهروز نیز موفق به ملاقات با ایشان شدند، آقای بهروز در حین ملاقات نیز اعلام کرد که به زندان وکیل آباد منتقل شده است و هم اکنون در سلول انفرادی نگهداری می شود.

هرانا: ما اطلاع پیدا کردیم یکی از بازداشت شدگان ” سید” هست ، آیا ممکنه بحث ارتداد در مورد ایشان پیش بیاید با توجه به اینکه پدر شما در سالهای دور در زندان اعدام شده است و مصداقی که دادگاه ویژه روحانیت برای اعدام ایشان آورده بود “سید” بودن پدر شما بوده است؟

در جواب بخش دوم سوال شما باید بگم بله پدر من پس از انقلاب اسلامی در ایران تنها کسی بودند که به اتهام ارتداد و گرویدن به آئین مسیح با صدور حکم دادگاه ویژه روحانیت اعدام شدند و بعد از اعدام ایشان کسی به این اتهام در ایران اعدام نشده است.

در جواب بخش اول سوال باید گفت که برای این فرد دو اتهام مشخصا اعلام شده است، اولین اتهام ارتداد ایشان هست و دومین اتهام فعالیت علیه نظام، مرتد را به این دلیل اعلام کردند که ایشان سید هستند و سید یک مسلمان زاده اصل است و چون مسیحی شدند حکم ارتداد در مورد ایشان مصداق پیدا میکند که حکم آن نیز در ایران اعدام است.

فعالیت علیه نظام نیز شامل ایشان نمی شود یعنی ایشان یا باید اسلحه گرم با خود حمل می کردند و یا در یک گروه سیاسی عضویت داشته باشند و یا اینکه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیتی کرده باشند در صورتی که هیچ کدام از این موارد شامل حال ایشان نمی شود.

لازم به ذکر است که تا کنون تفهیم اتهامی در خصوص ارتداد آقای احسان بهروز انجام نگرفته است و این اتهام فقط به صورت شفاهی در بازجویی ها اعلام شده است.

هرانا: برای ترویج آئین مسیحیت چه مشکلاتی پیش روی هموطنان مسیحی در ایران وجود دارد؟

من به عنوان یکی مسیحی زاده اگر کتاب مقدس در دست داشته باشم و در خیابان و یا در پارک کتاب مقدس بخونم و اگر آن را در دست من ببیند احکامی چون حبس در انتظار من خواهد بود.

الان کتاب مقدس مسیحیان (انجیل) در هیچ جایی پیدا نمی شود{فروخته نمی شود} و وارد کردن این کتاب از خارج از کشور به ایران ممنوع است.

مسیحیان ایران نمی توانند کتاب داشته باشند و اگه داشته باشند بازداشت می شوند و مراسم عبادیشان را هم نمی تونند انجام بدهند به خصوص ما که در شهر مشهد هستیم و یا در شهرستان های اطراف

هرانا : آیا مسیحیان فارسی زبان از داشتن کلیسای ساختمانی در ایران محروم هستند؟

هموطنان مسیحی در شهرستان ها از داشتن کلیسای ساختمانی محروم هستند ولی در تهران چند کلیسای ساختمانی وجود دارد که هموطنانی که تمایل دارند در جلسات مذهبی این کلیساها شرکت کنند می بایست با معرفی خود به وزارت اطلاعات اجازه حضور در مراسم مذهبی را دریافت کنند، اما اگر کسی بدون معرفی خود در این مراسم شرکت کند در صورت شناسایی تحت فشار قرار خواهند گرفت.

در شهرستان ها نیز کلیساهای ساختمانی وجود ندارد و کسانی که در کلیساهای خانگی مراسم مذهبی دایر کنند زیر نظر هستند و در بسیاری مواقع این افراد بازداشت می شوند و یا با تهدید و تطمیع این افراد ، از گرویدن ایشان به آئین مسیحیت ممانعت به عمل می آورند.

هرانا: آیا فعالیت های کلیساهای خانگی در ایران ممنوع است ؟

بله ما در شهرستان ها کلیساهای ساختمانی نداریم و مجبوریم به صورت جمعیت های کوچک در کلیساهای خانگی مراسم های خودمون را برگزار کنیم و این کلیساها نیز برای ادامه فعالیت باید خود را به وزارت اطلاعات معرفی کنند و تحت نظارت ایشان فعالیت کنند و افرادی اجازه شرکت در این مراسم ها را دارند که مسیحی زاده باشند و یا به سن بلوغ نرسیده باشند که دین اختیار کنند و اگر کسانی باشند که از اسلام به مسیحیت تغییر دین داده باشند، حق شرکت در مراسم ها را ندارند و مرتد محسوب می شوند.

هرانا: کلیساهای خانگی وابسته به چه موسسه ای هستند آیا این موسسات در خصوص بدرفتاری های صورت گرفته با اعضای خود اقداماتی را انجام می دهند؟

نخیر این کلیساها به صورت خودجوش فعالیت می کنند و ما درخواست دادیم که کلیساهای تهران از کلیساهای خانگی در شهرستان ها حمایت کنند ولی آنها حاضر نشدند.

خبرگزاری هرانا

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates