05.08.2010

تحلیل روزنامه روسی از چگونگی حمله احتمالی به ایران

بازتاب: احتمال داده می شود که طی چند روز نیروی هوایی آمریکا با حملات گسترده، 5-6 مرکزی که برای اجرای برنامه هسته ای ایران دارای اهمیتی کلیدی هستند، تخریب کرده و اجرای این برنامه را برای چندین سال به تعویق خواهد انداخت…به اعتقاد “مارک فیتزپاتریک” حتی اگر ایران به مذاکرات با گروه “1+5” نیز موافقت کند، این مذاکرات در بهترین حالت فقط ممکن است به محدود کردن توان این کشور در تولید بمب اتمی بیانجامد…مروری بر تحلیل ها و ادعاهای 10 سال گذشته تا کنون، به خوبی مشخص است که تمامی این تحلیل ها صرفا برای جو سازی روانی بوده و در عمل بیشتر به نوعی بلوف زنی سیاسی می ماند.
سرویس بین الملل ـ یک روزنامه روسی در مقاله ای به بررسی سناریو آمریکا برای حمله احتمالی علیه ایران پرداخته و احتمال حمله را هنوز بالا دانست.

به گزارش “تابناک”، روزنامه روسی “نزاویسیمایا گازیتا” در مقاله ای به قلم “نیکلای سورکوف”، نوشت: دیروز رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران سخنان دریاسالار، مایکل مالن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا مبنی بر اینکه پنتاگون نقشه عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی را در اختیار دارد را سخنانی نامید که نباید به آنها توجه نمود. پیش از آن یدالله جوانی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، اعلام کرده بود که آمریکا و اسرائیل جرات حمله به ایران را ندارند و سخنان مالن فقط بخشی از جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی است. وی خاطر نشان کرد: خلیج فارس منطقه مهم استراتژیکی است. اگر امنیت آن تحت تهدید قرار بگیرد، ضرر آن شامل همه خواهد شد و پاسخ ما قاطع خواهد بود.

این روزنامه در ادامه افزود، روز یکشنبه مالن در شبکه “ان بی سی” اعلام کرد که طرح عملیات جنگی “در روی میز” قرار دارد و انتخاب بر عهده ” باراک اوباما” رئیس جمهور آمریکا است. متعاقبا در مطبوعات آمریکا توضیحاتی در خصوص حمله احتمالی آمریکا به جمهوری اسلامی منتشر شد. بر اساس گزارش “واشینگتن پست” به نقل از کارشناسان معتبر نظامی، بخش اعظم چنین عملیاتی هوایی خواهد بود. احتمال داده می شود که طی چند روز نیروی هوایی آمریکا با حملات گسترده، 5-6 مرکزی که برای اجرای برنامه هسته ای ایران دارای اهمیتی کلیدی هستند، تخریب کرده و اجرای این برنامه را برای چندین سال به تعویق خواهد انداخت.

نگارنده مقاله اضافه می کند، ابتدا با کمک موشک های بالدار که از کشتی ها، زیردریایی و بمب افکن های “بی-52” شلیک خواهند شد باید سیستم پدافند هوایی ایران از کار بیافتد. سپس بمب افکن های -نامرئی “بی-2” کار خود را آغاز خواهند کرد و چندین تن بمب های ویژه “ضد بونکر” (استحکامات زیر زمینی) را روانه موسسات و آزمایشگاه های زیرزمینی ایران خواهند کرد. ضمنا چونکه کلیه اهداف بالقوه در مناطق کم جمعیت ساخته شده اند، تلفات میان مردم غیر نظامی اندک خواهد بود. بعد از حملات هوایی عملیات سری انجام خواهد شد که هدف آنها تحریم مردم کشور به انجام انقلاب های مخملی و پایان دادن به حکومت احمدی نژاد است.

مولف مقاله از سوی دیگر به مقاله “نیویورک تایمز” اشاره می کند که نگارنده آن به موازات این نظریه با استناد بر نظر کارمندان عالیرتبه سابق وزارت امور خارجه آمریکا و سازمان ملل متحد عملا ثابت می کنند که روش های سیاسی-دیپلماسی توان حل نهایی مسئله هسته ای ایران را ندارند. به اعتقاد “مارک فیتزپاتریک” حتی اگر ایران به مذاکرات با گروه “1+5” نیز موافقت کند، این مذاکرات در بهترین حالت فقط ممکن است به محدود کردن توان این کشور در تولید بمب اتمی بیانجامد.

“سورکوف” در پایان مقاله خود تاکید می کند، واشینگتن در حال حاضر نگران موضع غیر مشخص مسکو در خصوص این مسئله است چرا که روسیه باید میان روابط تجاری با تهران و منافع امنیت ملی خود انتخاب کند که در صورت دسترسی ایران به سلاح هسته ای ممکن است تحت تهدید قرار گیرند. اما آمریکا چندین بار نشان داده که هرگونه حرکت جمهوری اسلامی علیه خواسته های جامعه بین المللی را بعنوان تلاشی برای اتلاف وقت و همچنین در راستای اختلاف فکنی در میان آنان بررسی می کند. مثلا دعوت اخیر احمدی نژاد از کاخ سفید برای حل مسئله هسته ای ایران بر اساس روابط دوجانبه ماهیتی صرفا تحریک آمیز دارد چرا که نشان می دهد که تهران دیگر اعضای گروه “1+5” را بعنوان بازیگرانی کامل به حساب نمی آورد.

هرچند در تمام سال های گذشته نوعی تفکر حمله به ایران در میان سیاست مداران آمریکایی وجود داشته است اما مروری بر تحلیل ها و ادعاهای سی سال گذشته آمریکایی ها برای حمله به ایران به ویژه در بازه زمانی 10 سال گذشته تا کنون، به خوبی مشخص است که تمامی این تحلیل ها صرفا برای جو سازی روانی بوده و در عمل بیشتر به نوعی بلوف زنی سیاسی می ماند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates