بیژن پوریوسفی: پروژه انقلاب فرهنگى دوم اين است که دانشجويان فعال سياسى و نشريهاى را به طريقى از دانشگاه ها حذف کنند
خبرنامه امیرکبیر: در هفته جارى بيش از۴۰ دانشجو در پلى تکنيک تهران به کميته انضباطى اين دانشگاه احضار شدهاند. به ۶ دانشجو، حکم محروميت از تحصيل و تسهيلات رفاهى از جمله استفاده از خوابگاه ابلاغ شده است.
بيژن پوريوسفى، عضو شوراى مرکزى انجمن اسلامى پلى تکنيک، دو ترم محروميت از تحصيل دريافت کرده است. اين حکم براى او که سال پنجم است و بايد ظرف شش سال ليسانس خود را بگيرد، معناى محروميت از فارغ التحصيل شدن دارد.
دويچه وله: محروميت از تحصيل به چه ترتيب به شما ابلاغ شد؟
بيژن پوريوسفى: دوشنبه ۲۴ ارديبهشت به من زنگ زدند از طرف کميته انضباطى و گفتند چند نامه دارم. من به دفتر معاونت دانشجويى رفتم. آنجا دو نامه داشتم يکى احضاريه به کميته انضباطى که ۲۹ ارديبهشت بايد بروم و ديگر حکم کميته انضباطى که طى آن به مدت دو ترم از تحصيل و خوابگاه و وام و امکانات رفاهى دانشگاه محروم شدهام. البته اين حکم اوليه است که قابل تجديد نظر است.
مشخص نيست به چه دليل اين احکام را داده اند؟
من را زمستان گذشته به کميته انضباطى احضار کرده بودند. آن زمان به کارمند کميته انضباطى گفتم که مايل به دفاع حضورى هستم. در شيوه نامه انضباطى آمده که دانشجو در اين حالت میتواند سه نوع دفاع از خود بکند: دفاع شفاهى مقابل معاون دانشجويى دانشگاه که ضبط میشود، دفاع کتبى و دفاع حضورى که اعضاى کميته انضباطى بايد تشکيل جلسه بدهند تا دانشجو در آن از اتهامها دفاع کند.
من درخواست دفاع حضورى دادم اما کارمند کميته گفت اجازه ندارى. گفتم اين قانون است. گفت ما اصلا میخواهيم کار غيرقانونى بکنيم و اتهامها را هم به شما نمیگوييم. تنها گفت که ۵ مورد اتهام دارم که آنها را مشخص نمیکند. من خبر ندارم اتهامهايم چيست. به نظرم اينها سر قضايايى که در پلى تکنيک اتفاق افتاد، شروع کردهاند به سرکوب. هر کس قبلاً کميته انضباطى احضار شده اما حکم نگرفته بود، حالا برايش حکم صادر میکنند. کسانى هم که حکم معلق داشتند، احکام تأييد شده میگيرند. يکى از اينها من بودم. تا ده روز ديگر من میتوانم درخواست تجديد نظر کنم وگرنه حکم اجرا میشود.
اين تجديد نظر در حالى که شما امکان دفاع نداريد، چگونه خواهد بود؟
من نميدانم. بهر حال باز درخواست دفاع حضورى خواهم داد. بعيد میدانم که بگذارند دفاع کنم. اين را هم بگويم که پروژه انقلاب فرهنگى دوم اينست که دانشجويان فعال سياسى و نشريهاى را به طريقى از صحنه حذف کنند. دانشجويان ليسانس بايد طى شش سال واحدهاى خود را بگذرانند تا فارغالتحصيل شوند. با اين کار يک سال از سنوات مرا کم کردهاند و من هنوز ۳۰ واحد دارم.
يعنى در مدت باقىمانده شما نمیتوانيد اين ۳۰ واحد را بگذرانيد؟
نخير. حکم من با احتساب سنوات است. من دانشجوى سال پنجم متالورژى هستم. من بايد اين ۳۰ واحد را در دو ترم آتى میگرفتم. وقتى دو ترم محروم میشوم، اين يعنى محروميت از فارغالتحصيل شدن. اکثر بچههاى فعال را اينگونه ”نرم“ از تحصيل محروم میکنند مثلاً آقاي سلمانپور سه ترم محروميت دارد، آقاى حکيمزاده دو ترم و يکى دو نفر ديگر يک ترم. وقتى اکثر اينها سالهاى آخر هستند، اين معناى اخراج دارد.
گفتيد از خوابگاه محروم شديد. شهرستانى هستيد؟
بله. من جايى ندارم. سعى کردهاند به اين ترتيب من رو از تهران هم اخراج کنند.
محروميت از خوابگاه با اين قيمت بالاى اتاق در تهران، چه معنى دارد؟
تلاش کل حاکميت اين است که به هر نحوى دانشجوى منتقد را از دور خارج کند. اين هم يک ابزار سرکوب است. در ظاهر خشن نيست. اين شبيه رفتارهايى نيست که با تظاهرکنندگان در خبابان میکنند. دانشجوى کم درآمد را با محروميت از خوابگاه مجبور میکنند که برگردد به شهرستان خودش. اين يک نوع سرکوب است.
شما فکر میکنيد مجموع اين رفتارها که حدود ۴۰ نفر را احضار کردهاند، موجب عبرت سايرين و کوتاه آمدن ديگر دانشجويان شود؟
يکى از تلاش ها اينست که ديگران وارد فعاليت نشوند. در مورد پلى تکينک اما اين جواب نمیدهد. ما سال ۷۵ خودمان دانشجو نبوديم اما از قديمىترها شنيدهايم که انصار موقع سخنرانى دانشجويان، با موتور در دانشگاه چرخ میزده و چوبه دار آورده بوده. سال ۷۸ آن سرکوب شديد شد، اما پلىتکنيک به حيات خود ادامه میهد. اتفاقاً ورودىهاى جديد که متولدين سال ۶۶ و ۶۷ هستند و اصلاً جنگ و سرکوب را نديدهاند، بچههاى مستقلترى هستند. نسل ما توسرى خوردهتر است. بچههاى جديد شجاعترند. اگر هم ما کنار بکشيم، اين بچههاى ورودى ۸۵ که خيلى شجاع هستند، راه ما را ادامه میدهند. اينها در دراز مدت موفق نمیشوند. در کوتاه مدت هم! الان میبينيد که پلى تکنيک دو هفته است مداوم تحت فشار است اما دارد مقاومت میکند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.