هشدار ایران نسبت به حمله احتمالی به راکتور بوشهر
دویچهوله: ایران نسبت به هرگونه حمله احتمالی به تاسیسات اتمی بوشهر هشدار داد. جان بولتون، نماینده سابق ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل اخیرا گفته است، اسرائیل برای حمله به بوشهر تنها هشت روز وقت دارد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجهی جمهوری اسلامی روز سهشنبه (۲۶ مرداد/۱۷اوت) در کنفرانس خبری خود با خبرنگاران در تهران گفت: «هر نوع تعرض به این نیروگاه میتواند عكسالعملهای شدیدی را داشته باشد.»
سخنگوی وزارت خارجه تهدیدهای حمله به نیروگاه بوشهر را “تكراری” خواند و افزود: «بر اساس مقررات بینالمللی نمیتوان به تاسیساتی كه دارای سوخت هستهای باشد، صدمهای وارد كرد.»
یک روز پیش از اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران، جان بولتون، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل از حملهی احتمال اسرئیل به نیروگاه بوشهر سخن بهمیان آورد. بولتون گفت، اسرائیل ۸ روز دیگر وقت دارد تا با یک حملهی هوایی، از راهاندازی این راکتور هستهای جلوگیری کند.
بولتون که روز دوشنبه (۱۶ اوت) با شبکهی خبری “فاکسنیوز” گفتوگو میکرد، افزود، اگر راکتور بوشهر راهاندازی شود به علت خطر انتشار مواد رادیوآکتیو، امکان حمله به آن وجود ندارد.
سوختگذاری تا چند روز دیگر
آژانس اتمی روسیه (روساتم) سازندهی نیروگاه اتمی بوشهر هفتهی گذشته اعلام کرد، نیروگاه اتمی بوشهر روز ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) سوختگذاری خواهد شد. به گفته سرگی نوویکوف، سخنگوی روساتم، پس از بارگذاری سوخت اتمی، این رآکتور همانند یک تاسیسات برق هستهای قابلیت دارد. وی تاکید کرد: «از چنین لحظهای رآکتور هستهای بوشهر بهطور رسمی به عنوان یک نیروگاه اتمی طبقهبندی خواهد شد.»
نیروگاههای اتمی و تاسیساتی که از سوخت هستهای استفاده میکنند بهخاطر پیامدهای خطرناک آن، ممنوع است.
جان بولتون در گفتوگوی خود با شبکهی خیری فاکسنیوز در عینحال تاکید کرد که بعید میداند که اسرائیل به نیروگاه بوشهر حمله کند. بولتون افزود، به گمان وی فرصت این کار دیگر از دست رفته است.
ناظرانی که تحولات پروندهی هستهای ایران را از نزدیک دنبال میکنند، میگویند که ایران به موازات تشدید مناقشه برسر برنامهی اتمیاش با جهان خارج، اصرار داشت سوخت اتمی نیروگاه بوشهر از سوی روسیه تامین و بارگذاری شود تا با قرار گرفتن در چارچوب مقررات بینالمللی، از هرگونه خطر حملهی هوایی در امان بماند.
هر چند تکمیل و راهاندازی نیروگاه بوشهر توسط روسها خوشایند دولتمردان آمریکا نیست، اما کارشناسان میگویند این راکتور نقش چندانی در مناقشهی اتمی ایران ندارد و مشکل غرب با دولت جمهوری اسلامی، “غنیسازی اورانیوم در داخل ایران” است.
ایران در حالحاضر نه راکتور آماده به کار دارد و نه حتی درحال احداث راکتور جدید است. سوخت راکتور بوشهر مطابق قرارداد تا ۱۰ سال پس از راهاندازی آن از سوی روسها تامین خواهد شد. بنابراین اصرار ایران به غنیسازی اورانیوم این تردید را در میان کشورهای غربی ایجاد کرده که تهران زیر پوشش تولید برق هستهای، اهداف نظامی دنبال میکند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.