تاریخ مذاکره ایران و آمریکا اعلام شد
بیبیسی: آیت الله خامنه ای: کسانی که تصور می کنند ایران سیاست خود را تغییر داده سخت در اشتباه هستند
در پی سخنان آیت الله خامنه ای در تایید تماس رسمی ایران و آمریکا، منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، اعلام داشته است که مذاکرات دو کشور دو هفته دیگر برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ها، روز پنجشنبه، 17 مه، آقای متکی که برای شرکت در جلسه وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به سر می برد گفت که نخستین دور مذاکرات دو طرف روز دوشنبه، 28 ماه مه (7 خرداد) در عراق انجام خواهد شد.
آقای متکی گفت که دستور کار این مذاکرات صرفا به مسایل امنیتی عراق ارتباط خواهد داشت و هیچ موضوع دیگری از جمله پرونده هسته ای ایران مورد گفتگو قرار نخواهد گرفت.
وی افزود که قرار بود این مذاکرات در ماه مارس سال گذشته برگزار شود اما، به گفته وی، ایران به علت تبلیغات آمریکاییان این گفتگو را لغو کرد.
وزیر خارجه ایران گفت که رهبران عراق در سال جاری مجددا درخواست مذاکره ایران و آمریکا را مطرح کردند که جمهوری اسلامی آن را پذیرفت و این گفتگوها با حضور مقامات عراقی برگزار می شود.
مقامات آمریکایی گفته اند که ریاست هیات مذاکره کننده آن کشور را رایان کروکر، سفیر ایالات متحده در عراق، بر عهده خواهد داشت و خبرگزاری ایلنا از قول آقای متکی گزارش کرده که هیات ایرانی نیز به ریاست یک دیپلمات با تجربه در این مذکرات شرکت خواهد کرد.
به گزارش ایلنا وزیر خارجه ایران گفته است از آنجا که ریاست هیات آمریکایی را یک سفیر بر عهده دارد جمهوری اسلامی هم یکی از دیپلماتهای با تجربه خود را برای مذاکره اعزام می کند
زمان برگزاری نخستین تماس رسمی جمهوری اسلامی و ایالات متحده در خلال بیست و هشت سال گذشته یک روز پس از آن اعلام می شود که آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، تایید کرد که چنین مذاکراتی انجام خواهد شد.
رهبر جمهوری اسلامی گفت که این مذاکرات به درخواست دولت عراق صورت می گیرد و وزارت خارجه جمهوری اسلامی در نظر دارد در گفتگو با آمریکا، مسئولیت و وظایف آن کشور در قبال امنیت عراق را یادآوری و با آمریکاییان اتمام حجت کند.
رهبر جمهوری اسلامی گفت “اين گفتگو در واقع همان گفتگويي است كه قرار بود اوايل سال گذشته انجام شود ولی آمريكايی ها بد ادايی كردند اما اين بار برای اين گفتگو درخواست كتبی داده اند.”
آیت الله خامنه ای در عین حال اظهار داشت که جمهوری اسلامی تا زمان تغییر رفتار دولت آمریکا حاضر نیست در مورد اختلافات دو کشور وارد گفتگو شود و افزود کسانی که تصور می کنند جمهوری اسلامی ایران سیاست خود در نفی مذاکره و ارتباط با آمریکا را تغییر می دهد سخت در اشتباه هستند.
معمولا آیت الله خامنه ای در مورد سیاست های اصولی جمهوری اسلامی از جمله در زمینه روابط خارجی تصمیم گیری می کند.
اعتراض دانشجویی
آمادگی مذاکره با آمریکا در اوایل هفته جاری از سوی وزارت خارجه ایران اعلام شد و واکنش های متفاوت محافل و گروه های سیاسی مختلف جمهوری اسلامی را در پی آورد.
از جمله، به گزارش رسانه های داخلی، روز چهارشنبه تظاهراتی در مخالفت با مذاکره جمهوری اسلامی با آمریکا در تهران برگزار شد.
بین مخالفان مذاکره با آمریکا و محافظان مجتمع ریاست جمهوری درگیری روی داد
خبرگزاری دانشجویان ایران – ایسنا – تظاهرکنندگان را جمعی از دانشجویان دانشگاه های مختلف معرفی کرده و گفته است که این گروه نخست در برابر دفتر رییس جمهوری اجتماع کردند و علیه این مذاکرات شعار دادند.
به گزارش ایسنا، دانشجویان شعار می دادند: “مذاکره در عراق، هدیه ما به بوش است” و “مسئول انقلابی، حرف خمینی این است: نه سازش، نه تسلیم، نبرد با آمریکا.”
روزنامه شرق نیز شعارهای تظاهرکنندگان را به این شرح گزارش کرده است: “اصولگرایی یا آمریکا گرایی؟”،”آمریکا، آمریکا، ما داریم می آییم”، “خدایا، خدایا، زیارت لاس و گاس، نصیب ما بفرما!”
به گزارش ایسنا، یکی ازتظاهرکنندگان گفته است که مشکل اصلی جمهوری اسلامی با آمریکا، مشکل ایدئولوژیک است و با اظهار اینکه محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری، به خاطر آرمان های خود در انتخابات پیروز شد خطاب به وی گفته است “اکنون چه شده است؟ سیستم وزارت خارجه ما چه شده؟”
شعارهای تظاهرکنندگان مخالف
برخی از شعارهای دانشجویان مخالف مذاکره با آمریکا: ‘اصولگرایی یا آمریکا گرایی؟’؛ ‘آمریکا، آمریکا، ما داریم می آییم’؛ ‘خدایا، خدایا، زیارت لاس و گاس نصیب ما بفرما’؛ ‘خداحافظ 13 آبان’ ؛ ‘Hello My Friend’
این خبرگزاری گفته است که هنگامی که تظاهرکنندگان در نظر داشتند به ساختمان های مجتمع ریاست جمهوری نزدیک شوند، با ماموران انتظامی مواجه شدند و بین دو طرف درگیری هایی رخ داد و دانشجویان شعارهای تندتری علیه دولت دادند.
بنابراین گزارش، آنان همچنین، از اقدام تعدادی از نمایندگان برای تدوین طرح تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و آمریکا به شدت انتقاد کردند.
تظاهرکنندگان سپس به سوی میدان بهارستان حرکت کردند و در برابر در ورودی مجلس دست به تظاهرات زدند و تهیه کنندگان طرح گروه دوستی را به شدت مورد انتقاد قرار دادند و چند تن از نمایندگان با حضور در این محل، با آنان گفتگو کردند.
در عین حال، روزنامه های کیهان و جمهوری اسلامی که موضعی در مخالفت با مذاکره با آمریکا اتخاذ کرده بودند، در شماره های روز پنجشنبه، سخنان آیت الله خامنه را نشانه نفی مذاکره با ایالات متحده خواندند.
روزنامه کیهان سخنان روز چهارشنبه رهبر جمهوری اسلامی را تحت عنوان “مذاکره با آمریکا ممنوع حتی بر سر عراق” و روزنامه جمهوی اسلامی آن را با عنوان “سیاست عدم مذاکره با آمریکا به قوت خود باقی است” به چاپ رساندند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.