لاریجانی: تهدید جدی است، باید مقاومت کنیم
بیبیسی: آقای لاریجانی میگوید که سخن گفتن از مذاکره با آمریکا، مقاومت ملی را ضعیف میکند
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، فشار اقتصادی غرب را مهمترین خطر موجود برای ایران دانست و گفت که باید یک دوره مقاومت ملی در برابر تهدیدها علیه این کشور طراحی شود.
آقای لاریجانی جمعه شب ۱۲ شهریور (۳ سپتامبر) در یک سخنرانی در شهر قم گفت: “با یک نگاه کلی به شرایط کشور می توان گفت که با تهدیدات سختی روبرو هستیم و برای عبور از آن نیاز به یک دوره مقاومت ملی داریم و این امر ممکن است، به شرط آنکه واقع بین باشیم و از ابرازنظرهایی که موجب هزینه می شود، بپرهیزیم”.
بشنوید
* گفتوگو با امید پارسانژاد، بیبیسی
بشنویدمدت: 00:01
او گفت که غرب تلاش دارد از سه طریق با ایران برخورد کند؛ اول اینکه نفوذ ایران را در منطقه کاهش دهد، دوم اینکه از طریق افزایش فشار اقتصادی بر میزان نارضایتی عمومی از حکومت بیفزاید و سوم اینکه مبانی فکری نظام جمهوری اسلامی را تضعیف کند.
آقای لاریجانی گفت که مهمترین این تهدیدها، فشار اقتصادی است که عمدتا از طریق تحریم های بین المللی اعمال می شود.
او افزود: “معتقدم سختگیری های آنها در بحث قطعنامه ها بی تأثیر نیست، اما می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد”.
رئیس مجلس ایران گفت که برای این کار باید “مدل توسعه ایرانی – اسلامی” را به کار گرفت که مورد تأکید رهبر ایران بوده است.
او از دولت انتقاد کرد که در پیش نویس برنامه پنجم توسعه تنها در حد یک ماده به این مدل پرداخته است و گفت که این موضوع باید در برنامه پنجم توسعه داده شود.
انتقاد از ‘واردات بی رویه’
مهمترین تهدید، تهدید اقتصادی است، زیرا غرب سعی دارد با تحریم های مختلف در درون نظام فرسایش ایجاد کند و نفوذ سیاسی حاکمیت را در میان مردم کاهش دهد.
علی لاریجانی
آقای لاریجانی از شیوه واردات به ایران انتقاد کرد و گفت: “عقلانی نیست که دروازه های کشور را به روی واردات باز کنیم، به این امید که روزی عضو سازمان تجارت جهانی شویم، آن هم در حالی که بعضی کشورها یارانه پرداخت می کنند تا کالاهای خود را به کشورهای دیگر صادر کنند”.
او گفت که ‘پول نفت’ نباید صرف وارد کردن کالاهای غیر ضروری شود و در عوض باید زمینه صادرات کالاهای تولیدی ایران به خارج را فراهم کرد.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران هم چندی پیش با اشاره به فشار ناشی از تحریم های اقتصادی علیه ایران گفته بود که واردات به ایران باید مدیریت شود.
این در حالی است که بر اساس اعلام گمرک ایران، ارزش واردات این کشور در پنج ماه اول سال جاری خورشیدی با ۲۲ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال قبل، به بیش از ۲۴ میلیارد دلار رسیده است.
اقلام اصلی وارد شده به ایران بنزین، طلای خام، شمش های آهن و فولاد، گندم و برنج است.
مذاکره با آمریکا
رئیس مجلس ایران در بخش دیگری از سخنانش نسبت به تلاش احتمالی برای مذاکره با آمریکا هشدار داد و گفت: “مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی به هیچ وجه صحیح نیست، زیرا آنها برداشت دیگری می کنند و مقام معظم رهبری هم به عنوان فصل الخطاب به عدم انجام آن دستور دادند. به این ترتیب لازم است دیگر کسی در این رابطه سخن نگوید، زیرا هر گونه سستی در اراده سیاسی، موجب ضعف در مقاومت ملی است”.
به نظر می رسد اشاره آقای لاریجانی به اظهار تمایل چند باره محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران برای “مناظره” با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا باشد.
آقای احمدی نژاد تا کنون چند بار اظهار آمادگی کرده است که در جریان سفر آینده اش به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در برابر رسانه ها و در مورد “اداره جهان” با آقای اوباما گفت و گو کند.
آقای احمدی نژاد اخیرا دوباره بر این پیشنهاد تأکید کرده بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.