12.09.2010

پاسخ‌ رهنورد به جرس و واکنش‌ تندروهای «راست»

خودنویس: مصاحبه زهرا رهنورد با مسيح علي‌نژاد كه جرس آن را منتشر كرده است، رسانه‌هاي نزديك به دولت را به واكنش واداشته است. رهنورد در این گفتگو گفت که اگر ميرحسين موسوي رييس جمهور مي‌شد جنبش سبز شكل نمي‌گرفت. جهان‌نيوز و جوان آنلاين نوشتند همسر موسوي كانديداي شكست خورده دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري به حضور افراد لائيك در فرقه سبز اعتراف كرد.

سایت جرس امروز گفتگوی مسیح علی‌نژاد با زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی را منتشر کرد. این دومین گفتگوی رهنورد با سایت‌های خارج از کشور است، اما او هنوز به سوال‌های رسانه‌های منتقد پاسخ نگفته است. گفته می‌شود سوال‌هایی از طریق همکاران رهنورد به او فرستاده شده اما وی با وجود اینکه قول پاسخ‌گویی داده، سوال‌های «غیرخودی»‌ها را جواب نداده است.

زهرا رهنورد در پاسخ به اين پرسش كه آيا جنبش سبز دچار انفعال شده پاسخ داد: «خیلی صریح باید بگویم اتفاقا آنچه موجب پدید آوردن واقعه ‌ی نظیر صحنه کربلا در محل سکونت آقای کروبی شد نشان می‌دهد که جنبش سبز منفعل نیست و آنها هم با آگاهی از این امر به چنین سرکوب و خشونتی روی آوردند. جنبش سبز سال گذشته در راهپیمایی میلیونی معترضان با شعار «رای من کجاست» متولد شد. کسانی که بی‌هیچ هراسی، شجاعانه به خیابان آمده بودند و سنگین‌ترین هزینه‌ها را هم برای حضور و حماسه‌شان پرداخت کرده‌اند، به دنبال چه بودند؟ مگر «‌ابطال انتخابات» مهمترین خواسته راهپیمایی‌کنندگان و چهره‌های سیاسی معترض به انتخابات در آن روزها نبود؟ اما حالا چه می‌خواهند؟ اتفاقا رشد مطالبات و خواسته‌های به حق معترضان نشان از شکوفایی و باروری این جنبش دارد.»

به اعتقاد رهنورد، اگر ميرحسين موسوي رييس جمهور مي‌شد جنبش سبز شكل نمي‌گرفت. وي افزود: «اینکه پس از حضور و همدلی مردم با نامزدهای انتخاباتی‌شان، شدت سرکوب چنان بالا گرفت که جامعه نسبت به ستم‌ها و ظلم‌های پنهان آگاه شد، دستاورد کمی نیست.»

رهنورد ادامه داد: «در گذشته نسبت به این ظلم‌های پنهان، تا این حد اطلاع‌رسانی نشد. بنابراین حتی اگر در بیست و پنج خرداد و راهپیمای‌های گسترده بعد از آن مثلا مردم می‌رفتند ارگان‌ها دولتی را می‌گرفتند، در زندان ها را باز می‌کردند، چه اتفاقی می‌افتاد؟ حداکثر این بود که انتخابات را ابطال می‌کردند و مردم هم درست در همان روزها غیر از رای گمشده خود شعار دیگری نمی‌دادند و اساسا درخواست دیگری در روزهای ابتدایی جنبش نداشتند.»

وي گفت: «با اقدامات عجیبی که خود رژیم انجام داد، ریشه اعتراض مردم عمیق‌تر شد. شاید اگر آقای موسوی در یک انتخابات سالم پیروز انتخابات می‌شد، مردم رفاه بیشتری داشتند و صداقت و پاکی بر دولت ایران حاکم می‌شد اما هرگز چنین فرصتی به وجود نمی‌آمد که ایرانیان با تفکر متفاوت و تکثر آرادر کنار هم بایستند و برای حقوق و آرمان‌هایی که سی سال و یا شاید بیشتر از سی سال مغفول مانده است، مبارزه‌ای مسالمت‌آمیز اما استوار را از سر بگیرند. حتی بخش‌هایی از جامعه که طرفدار دولت فعلی بود هم با چشم‌های خودش دید که چگونه با ظلم و خشونت در صدد سرکوب یک جنبش اصلاحی برآمدند، به گمانم ریزش طرفداران این تفکر استبداد زده، بی شک خود یک موفقیت برای جنبش محسوب می‌شود.»

وي در برابر اين پرسش كه کسانی که به پوشش اجباری اعتقاد ندارند اما در خود جنبش حضوری فعال دارند، و کف خواسته‌های مشترک شان با سران جنبش چیست؟ گفت: «برگزاری یک انتخابات آزاد و احترام به حق انتخاب آدم ها. من خودم به «حق انتخاب» اعتقاد زیادی دارم چون خودم انتخاب در پوشش را تجربه کرده‌ام و می‌دانم این تجربه شیرنی است. در جنبش سبز هم مانند جنبش برابری‌خواهی زنان، کسی ادعا ندارد که همه باید مثل هم فکر کنند و سلیقه‌ای مشابه هم داشته باشند. کسانی که با گشت‌های ارشادی به دنبال تحمیل نظر خود هستند، خودشان بیشتر قوانین را زیر پا گذاشته‌اند. در کجای اسلام آمده است که به زور باید یکی را به بهشت برد، این گشت‌های ارشاد خودش یک کار جهنمی است. من نمی‌گویم کار فرهنگی نکنند اما اینکه به زنان به بهانه حجاب حمله کنند تا مانور قدرتی برای اقتدار نداشته‌شان باشد، این حکایت دیگری است. برای ما هم رعایت قوانین همین قانون اساسی موجود، می‌تواند فصل مشترک باشد که البته تاکید می‌کنم قانون اساسی هم هرگز به عنوان وحی منزل نیست. شاهد بوده‌ایم که خواسته‌های مشترک زنان پیرامون رفع تبعیض، احترام به آزادی‌های شهروندی، همه سلیقه‌ها را یک جا جمع و متحد کرده است.»

جهان نيوز به نقل از جوان‌آنلاين با ضد انقلابي ناميدن سايت جرس نوشت: «زهرا رهنورد در گفتگو با سايت ضد انقلابي جرس در پاسخ به سوالي در خصوص فصل مشترك فرقه سبز با گروه‌هاي اپوزيسيون ضمن تصريح ضمني به وجود نقاط مشترك ميان اين فرقه و گروه‌هاي مخالف نظام و حتي دين، گفت: در دل جنبش از آدم‌هاي صد در صد مذهبي وجود دارد تا كساني كه به لحاظ اعتقادات مذهبي ضعيف و يا حتي لاييك هستند. با صداقت جور در نمي‌آيد كه حضور اين افراد در جنبش سبز را انكار كرد. اما كف خواسته‌هاي همه نيروها و چهره‌هاي متفاوت با جنبش، آزادي، دموكراسي و احترام به حقوق شهروندي است. با واقعيت جنبش هم جور در نمي‌آيد كه همه را وادار كنيم كه مثل هم فكر كنند.»

جوان‌آنلاين ادامه داد: «گفتني است اين اظهارات كه در حقيقت ترجمان همان دين سبز مطرح شده توسط فتنه‌گران مي‌باشد تا همكاري با همجنس‌گراها و لائيك‌ها نيز پيش رفته است.»

اين رسانه وابسته به دولت ادامه داد: «بي‌گمان اين راهبرد مطرح شده توسط رهنورد بيان ديگري از مانيفيستي است كه يكي از مشاوران ميرحسين موسوي در جزوه خود مطرح كرده بود كه نبايد جنبش را در يك فضاي گفتماني و ايدئولوژيك خاص و واحد محدود و محصور كرد.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates