مشایی: اندیشه کورش همسنگ اندیشه پیامبران است
مردمک: در مراسم رونمایی «منشور کورش» که امروز 21 شهریور با حضور محمود احمدینژاد برپا شد، اسفندیار رحیممشایی، رئیس دفتر ریاستجمهوری «اندیشه کورش را همجنس اندیشه پیامبران» دانست.
در این مراسم که مسئولان موزه ملی بریتانیا و 60 تن از سفرای کشورهای خارجی نیز حضور داشتند، محمود احمدینژاد رئیسجمهوری ایران یک چفیه به گردن بازیگری که در نقش کورش بر روی سن رفته بود، انداخت و به قول خبرگزاری فارس که به حکومت نزدیک است، «کورش را بسیجی کرد».
این استوانه سفالین باستانی دو روز پیش، پس از 40 سال از موزه بریتانیا به ایران فرستاده و دیروز از مخزن موزه ملی ایران خارج شد و پس از تائید اصالت آن توسط کارشناسان، برای نمایش به محفظه شیشهای انتقال یافت و چهار ماه در معرض نمایش خواهد بود.
این اثر که به «منشور حقوق بشر کورش بزرگ» معروف است، در سال 539 پیش از میلاد به فرمان کورش دوم هخامنشی، پادشاه ایران ساخته و 131سال پیش در کاوشهای باستانشناسی پایههای یک نیایشگاه باستانی در شهر بابل کشف شد.
به گزارش خبرگزاری آفتاب، رحیممشایی گفت: برخی از علما گفتهاند که کورش پیامبر بوده، من در این مقام نیستم که این مسئله را اثبات یا نفی کنم اما آنچه که میتوان بر آن مطمئن بود این است که اندیشه کورش همجنس اندیشه پیامبران شده است.
رئیس دفتر ریاستجمهوری و مرد شماره دو دولت دهم، همچنین تصریح کرد :ارزش و قیمت منشور کورش در صحنه بینالمللی نه تنها کم نشده بلکه امروز بیش از هر زمان دیگری ذیقیمت است.
از طرف دیگر، روزنامه کیهان امروز درباره بازنگرداندن آن به انگلیس نوشت: این سوال جدی مطرح است که مگر منشور کورش متعلق به ایران نیست و مگر دولت انگلیس، این اثر باستانی و ارزشمند را از کشور ما به سرقت نبرده است؟ چرا باید این اثر فرهنگی و تاریخی سرقتشده را به سارق آن بازگردانیم؟
روزنامه کیهان در گزارش خود خطاب به مسئولان سازمان میراث فرهنگی گفت: انتظار میرود برای استرداد سرمایههای تاریخی قاطعانه وارد عمل شوید، چرا که بازگشت موقت و کوتاه مدت آثار باستانی تاراجشده از ملت ایران جوابگوی خواست مردم نیست.
این شی تاریخی پس از شش سال رایزنی با موزه بریتانیا وارد ایران شده است که به گفته حمید بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی برای ضمانت امانت آن، هیچ بیمهای از ایران گرفته نشده این در حالی است که برای نمایش آن طی ده روز آخرین بار در سال 1350، بیمهای به مبلغ پنج هزار پوند صادر شد.
به گفته جانکرتیس، مدیر بخش خاورمیانه موزه بریتانیا «ایران امانتهای بسیاری به ما سپرده است که از جمله آن نمایشگاه شاه عباس صفوی است و در واقع ما با این اقدام، پاسخی به سخاوتمندی ایرانیها دادهایم.»
کورش کبیر؛ بخشی از مکتب ایرانی
اسفندیار رحیم مشایی از زمان به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد، همواره با سخنان جنجالیاش خبرساز بوده است، اینبار در مراسم رونمایی منشور کورش، اندیشه این پادشاه هخامنشی را از جنس اندیشه پیامبران دانسته است.
اظهارات امروز این رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، نزدیک به تازهترین گفتههای او درباره «مکتب ایرانی» است. وی مردادماه در اختتامیه همایش ایرانیان مقیم خارج گفته بود که برداشتهای مختلفی از اسلام وجود دارد، اما برداشت ایرانی از اسلام که او آن را «مکتب ایرانی» مینامد، ارجح است.
این گفتهها، انتقاد شدید اصولگرایان را برانگیخت تا آنجا که آیتالله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید حامی دولت از رئیسجمهوری خواست که اگر به هر دلیلی نمیتواند با رئیس دفتر خود خداحافظی کند، «لااقل وی را به سکوت سفارش کند.»
از طرف دیگر، دیروز این مرجع تقلید شیعه در قم منشور کورش را به عنوان یک سند جهانی حقوق بشر دانسته و ابراز تمایل کرده تا از این اثر باستانی بازدید کند. خود وی معتقد است که ذوالقرنین، از شخصیتهای قرآنی، همان کورش دوم پادشاه هخامنشی است.
در سال 86 نیز به مناسبت سالروز تولد کورش هخامنشى، مراسم بزرگداشتى در تختجمشید با حمایت رحیممشایی برگزار شد که هدف آن نمایش عظمت تاریخی بنای تخت جمشید و بررسی رابطه آیات قرآنی با کورش و مفاهیم ذوالقرنین مطرح شد.
وی در دوره ریاست سازمان میراث فرهنگی برای نخستینبار نامگذاری روزی به نام «کورش کبیر» را مطرح کرد و علت آن را برگزاری آیینهایی برای گرامیداشت یاد و نام کورش عنوان کرد که هرسال بهطور غیررسمی در جوار آرامگاه وی برپا میشود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.