زندانی آمریکایی، تهران را به مقصد عمان ترک کرد
دویچهوله: سارا شورد یکی از سه زندانی آمریکایی در ایران، از زندان آزاد شده و با یک هواپیمای خصوصی از تهران به عمان رفت. باراک اوباما رییسجمهور آمریکا از آزادی شورد استقبال کرده و از ایران خواست تا دو زندانی دیگر را نیز آزاد کند.
دستگاه قضایی ایران سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان، روز سهشنبه (۱۴ سپتامبر / ۲۳ شهریور) سارا شورد یکی از سه زندانی آمریکایی در ایران را آزاد کرد.
شورد (۳۱ ساله) که به همراه جاشوا فتال (۲۸ ساله) و شون بائر (۲۸ ساله) در ژوئن ۲۰۰۹ به اتهام ورود غیرقانونی به خاک ایران دستگیر و سپس به جاسوسی متهم شدند، با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده و به سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع آمریکا در ایران است تحویل داده شد.
دادستانی تهران اعلام کرد که بازپرس پرونده اطلاع داده است که ضمانتی بانکی برای وثیقه دریافت کرده و بدین ترتیب دادستان با آزادی شورد موافقت کرد.
بلافاصله پس از انتشار خبر آزادی شورد، باراک اوباما رییسجمهور آمریکا از این خبر استقبال کرده و از تهران خواست تا دو آمریکایی دیگر که هنوز در زندان بسر میبرند را نیز آزاد کند.
در همین حال فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که کشورش هیچ وجهی در مقابل آزادی شورد پرداخت نکرده است.
لیویا لوی آگوستی سفیر سوئیس در تهران پس از آزادی سارا شورد اعلام کرد که وی شبانه با هواپیمایی خصوصی، فرودگاه مهرآباد تهران را به مقصد عمان ترک کرده و به مادرش پیوسته است. یک مسئول در فرودگاه مسقط نیز اعلام کرد که هواپیمای حامل شورد وارد عمان شده و وی رسما آزاد شده است.
سارا شورد در فرودگاه مهرآباد تهران و در برابر خبرنگاران از محمود احمدینژاد رییسجمهور و دیگر مسئولان ایرانی تشکر کرده و ضمن ستایش از «نگاه انسانی» آنها افزود که بسیار خوشحال و سپاسگزار است که با آزادی او موافقت کردهاند.
خانوادههای سه زندانی آمریکایی پس از آزادی سارا شورد در بیانیهای، ضمن تاکید بر بیگناهی فرزندان خود، مسئولان ایرانی را به دلیل نرمشی که در مورد سارا شورد نشان دادند ستایش کرده و از آنها خواستند هرچه زودتر شین بائر و جاش فتال را نیز آزاد کنند. خانوادههای سه تبعهی آمریکایی تاکید کردهاند که ایران هیچ دلیلى براى ادامه بازداشت آنها حتی برای یک لحظه هم ندارد.
عباس جعفری دولتآبادی دادستانی تهران روز یکشنبه اعلام کرده بود که تهران آماده است تا شورد را با وثیقه پانصد میلیون تومانی موقتا آزاد کند.
تصمیم دولت ایران به آزادی شورد ابتدا با واکنش منفی قوه قضاییه روبرو شد. در حالیکه سخنگوی وزارت خارجه ایران و دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل خبر از آزادی قریبالوقوع شورد داده بودند، دادستان تهران روز شنبهی گذشته این خبر را تکذیب کرده و گفته بود هنوز مراحل قضایی پرونده طی نشده و آزادی سارا شورد منتفی است.
سارا شورد در دوره بازداشت خود ایران مدت طولانی در سلول انفرادی بود. نورا شورد مادر این زندانی آمریکایی ماه گذشته اعلام کرده بود که دخترش علیرغم اینکه در مرحله مقدماتی بیماری سرطان قرار داشته و افسرده است، در زندان انفرادی نگهداری میشود. پس از اظهارات مادر سارا شورد، سازمان ملل از ایران خواست تا به زندان انفرادی سه آمریکایی بازداشتشده، خاتمه دهد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.