در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد صورت گرفت: واکنش تند اعراب به بیانیه متکی
آفتاب: متحدان عرب واشنگتن در اجلاس «مجمع جهانی اقتصاد» از ایران خواستند در امور مربوط به اختلاف اسرائیل و فلسطین دخالت نکند و در زمینه برنامه هستهایاش شفافتر عمل کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد نمایندگان کشورهای عرب با موضعگیری در مقابل اظهارات منوچهر متکی، دخالت ایران در آن چه که «اختلاف فلسطین و اسرائیل» میخواندند را مورد انتقاد قرار دادند.
بنا به این گزارش، منوچهر متکی در اجلاس «مجمع جهانی اقتصاد» طرح عربستان سعودی برای برقراری صلح بین اسرائیل و فلسطین را به این دلیل که یکی از طرفها یعنی اسرائیل قصد انجام معاملهای برای صلح ندارد، عملا ناکارآمد دانست. وی گفت: ما در سی سال گذشته 130 طرح داشتهایم اما هیچ یک به دلیل سیاستهای یکی از طرفین یعنی اسرائیل در عمل اجرا نشدهاند. متکی افزود: از نظر ما ابتکار صلح اعراب نیز به این دلیل که به مسائل مهمی نظیر پایتخت دولت فلسطین و حق بازگشت پنج میلیون آواره نپرداخته شانسی برای موفقیت ندارد.
در مقابل این اظهارات متکی، «ترکی الفیصل» سفیر سابق عربستان در آمریکا اعلام کرد که یک کشور فارسی زبان حق کمی برای دخالت در برقراری صلح میان فلسطین و اعراب دارد. وی گفت: این یک مساله عربی است و باید توسط اعراب حل شود.
«معروف البخیت» نخست وزیر اردن نیز با انتقاد از اظهارات متکی گفت: سخنان وزیر خارجه ایران در مورد اینکه تاکنون 130طرح برای حل اختلاف فلسطین و اسرائیل ارائه شده، نادرست است. ابتکارصلح اعراب اولین طرح از نوع خود است و به روشنی و با جزئیات کامل به برقراری صلح میان طرفین پرداخته است.
اعراب که همواره از نفوذ رو به گسترش ایران در منطقه نگران بودهاند در مورد برنامه هستهای ایران نیز در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد ابراز نگرانی کردند. بنا به این گزارش، «سلمان بن حامد آل خلیفه» از بحرین از ایران خواست در برنامه هستهای شفافیت بیشتری داشته باشد. وی گفت: ایران باید با همسایگانش مشارکت بیشتری داشته باشد. آل خلیفه افزود: ایران میتواند تکنولوژی صلحآمیز هستهای را گسترش دهد اما این مساله باید به طور کاملا شفاف صورت بگیرد.
عبدالعزیز ساجر مدیرکل مرکز تحقیقات خلیج [فارس] در دبی نیز با ابراز نگرانی از توسعه برنامه هستهای ایران گفت: ما در منطقه با ایران مشکلات جدی داریم. وی افزود: ما خواستار مواجهه در منطقه نیستیم و خواستار روابط عادی با ایران هستیم اما از زمانی که احمدینژاد به ریاست جمهوری این کشور رسیده آنها علامتهای اشتباهی را برای ما میفرستند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.