گزارشی از مراسم بزرگداشت بیست و دومین سالگرد جانباختگان کشتار 67
کردانه : روز شنبه 18 سپتامبر با ابتکارکمیته هماهنگی احزاب ،سازمانها وبرخی از کانون وتشکل های سیاسی در هلند، مراسمی بمناسبت بیست و دومین سالگرد کشتار سراسری زندانیان سیاسی ایران در تابستان 1367 برگزار گردید. نمایندگان احزاب و سازمانها ضمن اعلام مواضع سازمانی، حزب و گروه خویش بر پی گیری این فاجعه ملی تاکید ورزیدند.
احزاب و کانونهای شرکت کننده در این مراسم عبارت بودند از:
جبهه ملی ایران اروپا-هلند
حزب توده ایران-هلند
حزب دمکرات کردستان ایران-هلند
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران-هلند
سازمان فدائیان خلق ایران اکثریت-هلند
کانون زندانیان سیاسی ایران-هلند
کانون دفاع از دمکراسی در ایران-هلند
آقای فریدون ابراهیمی در مورد مواضع حزب توده ایران درمورد فاجعه ملی سال 67 سخن گفت و تاکید ورزید که پی گیری این فاجعه ملی تنها با همکاری، همیاری و اتحاد گسترده نیروها و احزاب سیاسی میسر است.
خانم بانو صابری از زندانیان سیاسی سابق است که در فاجعه ملی 67 همسرش را از دست داد. ایشان از چگونگی این رخداد تاریخی سخن گفت و بر مسئله پی گیری این جنایت ملی نه به عنوان انتقام گیری بلکه برای باز ستاندن حق اعدام شدگان و خانواده های آنان سخن گفت.
آقای محمود جعفری از جبهه ملی بر این نکته تاکید ورزید که جنایات 67 هنوز پایان نیافته است و خواهان پی گیری و کشاندن عاملان این جنایت به دادگاههای صالحه نه به عنوان انتقام بلکه برای جلوگیری از تکرار این فاجعه شد.
آقای جهانگیر اسماعیل پور( حجت) از کانون زندانیان سیاسی و از بازماندگان کشتار زندانیان سیاسی در زندان عادل آباد شیرازفاجعه و گستردگی اعدامها سخن گفت. همچنین ایشان افزود که ابعاد فاجعه انقدر گسترده بود که حتی توابین و افراد آزاده شده را هم در این فاجعه به جوخه های اعدام سپردند. آقای اسماعیل پور در کتابی به نام رنج بی پایان که به تازگی منتشر شده در رابطه با این فاجعه ملی به تفسیر نوشته است.
آقای سینا کیومرث پور از سازمان فدائیان اکثریت در رابطه با قتل عام سال 67 وراهکار و پیشگیری از تکرار آن سخن گفت.
آقای محمدرضا اسکندری از کانون دفاع از دمکراسی در ایران (هلند) گزارشی از قتل اعدام زندانیان در مناطق کردستان داد.
نماینده ایران کمیته طی سخنانی بزبان هلندی از فعالیتهای خویش در رابطه با تلاشهای این ارگان برای نهادینه کردن دموکراسی در ایران سخن گفت.
نماینده حزب دمکرات ایران در رابطه با مواضع این حزب در رابطه با قتل عام 67 سخن گفت و از این واقعه به عنوان یک فاجعه ملی نام برد. ایشان تاکید ورزید اگر همه احزاب و گروهها نسبت به کشتار تابستان 67 حساسیت لازم را نشان می دادند فاجعه کهریزک رخ نم یداد.
آقای علی جاوید نماینده اتحاد فدائیان خلق نیز ضمن قرائت اعلامیه اتحاد فدائیان بر پی گیری این فاجعه ملی تاکید ورزید.
در بخش دوم نیز سخنرانان به سوالات حاضرین پاسخ دادند. مهمترین سئوال حاضرین این بود که چگونه می شود از تکرار این فاجعه جلوگیری کرد و چه باید کرد.
پاسخ مشترک سخنرانان این بود که تنها راه پیشگیری از تکرار این جنایت اتحاد و همبستگی اپوزیسیون است و پرهیز از تک روی و کشاندن عاملین و عامرین به پای میز محاکمه در یک دادگاه که با موازین جهانی کار کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.