اوضاع نابسامان اقتصادی در ایران
دویچهوله: حذف یارانهها از کالاهای سوختی و مواد غذایی بر نگرانی مردم ایران افزود است. وضعیت نابسامان اقتصادی ایران موضوع یک گزارش تحلیلی خبرگزاری رویترز بوده است.
از نظر یک تحلیلگر خبرگزاری رویترز، در حال حاضر مشکلات ایران در رابطه با نهادهای جهانی و یا طرحهای اتمی نیست و مقامات ایران از این جهت آن قدرها نگرانی ندارند. مهمترین موضوع نگرانکننده برای ایران، که دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است، اوضاع نابسامان اقتصادی این کشور است.
اوضاع نابسامان اقتصادی اما در شرایطی بر کشور حاکم شده که تحریمهای جهانی به تدریج تاثیرات خود را نمایان میسازند و حذف یارانههای بنزین و مواد غذایی مشکلآفرین شدهاند. به همین سبب نیز مشکلات مالی مردم رو به افزایش است.
تحلیلگر سیاسی رویترز در ادامه به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران میپردازد و مینویسد که رئیس جمهوری ایران که به خاطر سماجتاش در برنامههای اتمی، جامعه جهانی را به مخالفت با خود برانگیخته، مجبور است به مشکلات داخلی مردم کشورش رسیدگی کند تا این مخالفتها علیه او افزایش نیابند. احمدی نژاد اما مصمم است با برداشتن یارانههای بنزین و مواد غذایی ۱۰۰ میلیارد دلار به بودجه کشور بیافزاید.
تاثیرگذاری تحریمها
آمریکا هفته پیش با برقراری تحریمهای باز هم بیشتری سعی کرد تا با افزایش فشارهای اقتصادی، ایران را از تحقق برنامههای اتمیاش باز دارد. در چنین شرایطی قشرهای متوسط و پایین در ایران به شدت با فشار مالی موجود دست و پنجه نرم میکنند.
فرخ امیری، معلم تاریخ در مورد شرایط اقتصادی موجود در ایران به خبرنگار رویترز میگوید: «مردم نگران اوضاع اقتصادیاند. وقتی شما نگران پرداخت کرایه خانهات باشی و فکر کنی که نمیتوانی کرایه را بپردازی، دیگر به سیاست فکر نمیکنی.»
یارانهها ناکافیاند
احمدی نژاد البته این مشکلات را میشناسد و سعی دارد با طرح پرداخت یارانه به قشرهای کم درآمد آنها را پشتیبان خود سازد. اما مقدار پول دریافتی شهروندان آن قدر ناچیز است که تکافوی هزینههای ناشی از حذف یارانهاز کالاهای سوختی و مواد غذایی را نمیکند.
حمید مالکی که معلم است به خبرنگار رویترز در این مورد میگوید: «کمکهای دریافتی ما آن قدر کم است که ما با آن حتا پول برق ماهانه را هم نمیتوانیم پرداخت کنیم. قیمتها همین طور بالا میروند و حقوق ما کفاف زندگیمان را نمیکند.»
گرانی به اعتراضهای گسترده نمیانجامد
خبرگزاری رویترز مینویسد که ناظران اوضاع سیاسی ایران معتقدند که به نظر نمیرسد سختیهای اقتصادی کنونی به اعتراضهای گسترده مردمی در ایران بیانجامد.
یک دیپلمات غربی در تهران به خبرنگار رویترز در ارتباط با برخورد دولت با معترضان پس از انتخابات ریاست جمهوری و تاثیر این برخورد بر روحیه مردم گفته است: «این بار کسانی که قصد دارند برای اعتراض به خیابان ها بروند، قبل از اجرایی کردن این تصمیم چندین بار فکر میکنند.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.