حلقه گمشده مشاوران
خودنویس: خبر اخراج ۱۴ تن از مشاوران احمدینژاد سوتفاهمهای زیادی را در میان اصولگرایان ایجاد کرده است. اما بعدا معلوم شد که دو نفر از اخراجیها، مدتها بود جزو مشاورین نبودهاند. اما سوال دیگر در باره مشاوری است که کسی اسمی از او نمیبرد…
اعلام اخراج مهدی چمران از سوی نهاد ریاست جمهوری باعث تعجب بسیاری شد، چه، این مهندس معمار را به عنوان کسی میشناختند که وقتی رئیس شورای شهرتهران شد، محمود احمدینژاد را با همراهی یارانش به شهرداری تهران رساند. عدهای او را پدرخوانده آبادگران میخواندند.
اما اعلام اخراج او در شرایطی که مدتها بود نمیتواند مشاور رئیس جمهوری باشد، باعث تعجب شد.
اداره کل امور رسانهها و پایگاههای اینترنتی دفتر رییس جمهور، با انتشار اطلاعیهای از درج نام مهدی چمران در فهرست مشاوران برکنار شده رییس جمهور عذرخواهی کرد:
«در پی درج خبر “تصمیم جدید دکتر احمدی نژاد در حوزه مشاوران رییس جمهور” به اشتباه نام مهندس مهدی چمران نیز ذکر شده بود از آنجایی که حکم مشاورت ایشان پیش از این بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی لغو گردیده بود، بنابراین از جناب آقای مهندس چمران عذرخواهی به عمل می آید.»
اما کسی که در برخی محافل از او به عنوان بازمانده مهم نام میبرند، دکتر حمید مولانا، کسی که سالهای سال از آمریکا برای روزنامه کیهان مینوشت میتواند برگ جدید محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیم مشایی برای برقراری رابطه یا حتی گفتگوهای پشت پرده با آمریکا باشد. دکتر حمید مولانا شاید تنها فرد نزدیک به دولت احمدینژاد باشد که بدون نیاز به روادید میتواند وارد آمریکا شود و حتی در خیابانهای شهر واشینگتندیسی بدون مشکل تردد کند. حمید مولانا شهروند آمریکا است و سالهای سال در دانشگاه آمریکن شهر واشینگتن به عنوان استاد درس داده است.
در حال حاضر، در برخی از محافل آمریکا در باره علت اخراج تعدادی از مشاوران احمدینژاد بحث میشود، اما برای بعضی، حفظ حمید مولانا جای سوال دارد. مولانا چندی پیش با تاسیس بنیادی که در نخستین سال خود، ۳۳۸ میلیون تومان بودجه دریافت کرد، موقعیت مناسبی برای خود در ساختار قدرت ایجاد کرده بود، اما در سال ۸۹، گروهی از نمایندگان مجلس با اختصاص هر پولی از سوی دولت به بنیاد ایشان مخالفت کردند و نهایتا نویسنده «آمریکا نشین» روزنامه کیهان نتوانست سهم سال قبلش را دوباره بگیرد.
یک تحلیلگر که نخواست نامش عنوان شود به خودنویس گفت که بهنظر میرسد مولانا فردی باشد که نهاد رهبری نیز نسبت به او نگاهی منفی ندارد و استفاده از او در چارچوب رابطه با ایالات متحده نیز نمیتواند با مخالفتهای تندروهای «کیهان» روبرو شود. با این حال یک فرد مطلع در واشینگتن (نام محفوظ) گفت که نگاه به مولانا در آمریکا یکسان نیست و او را به عنوان مخالف آمریکا میشناسند». راه رفتن مولانا از روی پرچم آمریکا و برخی نگاههای انتقادی او شاید با نگاه مثبت افرادی در دولت اوباما همراه نباشد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.