پاسخ به خاتمی و تذکر به مجلس در نماز جمعه
دویچهوله: احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران بخشی از خطبههای نماز جمعهی روز ۱۷ دی را به سخنان سید محمد خاتمی و شرطهای سهگانهی او برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات آینده اختصاص داد. او همچنین از احضار وزیران به مجلس انتقاد کرد.
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران، با اشاره به ناآرامیهای پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، سران اصلاحطلبان را “خواص غیرانقلابی” خواند و خواهان کنار رفتن آنها برای همیشه شد. این سخنان در واکنش به اظهارات سید محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین در دیدار با نمایندگان جناح اقلیت مجلس مطرح شد. خاتمی در این دیدار که روز ۷ دیماه انجام شد، شرطهایی را مطرح کرد که به گفتهی او تحقق آنها پیشزمینهی تصمیمگیری اصلاحطلبان برای حضور احتمالی در انتخابات آینده است.
“اصلاحطلبان باید کنار بروند”
سید محمد خاتمی در دیدار با شماری از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس “آزادی زندانیان و ایجاد فضای آزاد برای همه احزاب و گروهها و رفع محدودیتهای نا به جا، پایبندی همگان به خصوص مسئولان به قانون اساسی و اجرای همه جانبه و کامل آن” را “کف مطالبات اصلاحطلبان” برای شرکت در انتخابات عنوان کرد.
آقای خاتمی در بخشی از سخنانش گفت: «تاکید ما بر انتخابات سالم، حفظ سلامت در تمامی مراحل انتخابات از مقدمات تا نحوه تشخیص صلاحیتها، حقوق کاندیداها در نظارت بر صندوقها و روند رایگیری و شمارش آرا است.» شورای نگهبان که دبیرش امامت نماز جمعهی این هفتهی تهران را بر عهده داشت از جمله متهم است که با رد صلاحیت اصلاحطلبان امکان رقابت آزاد در انتخابات را از میان برده است. جنتی مدعی است که مردم علاقهای به شرکت اصلاحطلبان در انتخابات ندارند و آنها “باید کنار بروند.”
ناآرامیها، یک “تهدید جدی”
دبیر شورای نگهبان با اشاره به اعتراضهای گسترده به نتایج اعلام شدهی انتخابات سال ۸۸ و ناآرامیهای پس از آن گفت «دشمن یك فرصت عالی انتخاباتی برای كشور را، به یك تهدید جدی تبدیل كرد.» جنتی اوضاع کشور را در ماههای پس از انتخابات شرایطی توصیف میکند که “غبار فتنه همه جا را فرا گرفته و ناامنی برقرار بود.”
امام جمعه موقت تهران مدعی شد که راهپیمایی ۹ دیماه ۱۳۸۸ که برای نشان دادن “حمایت مردم” از رهبر جمهوری اسلامی ترتیب داده شد “آتش فتنه را خاموش کرد.” او بدون نام بردن از خاتمی میافزاید: «سران فتنه هم در این ماجرا فهمیدند… باید برای همیشه بروند و خواهند رفت، هرچند كه برخی از آنها هنوز هم این مسئله را درك نكرده و برای بازگشت خود شرایطی اعلام میكنند.» به گزارش خبرگزاری ایلنا جنتی میگوید کسی این شرطها را نخواهد پذیرفت. او همچنین ادعا میکند که مردم از این افراد رویگردان شدهاند و به آنها رای نخواهند داد.
انتقاد و تذکر امام جمعه به مجلس
دبیر شورای نگهبان پس از اعلام “رفتنی” بودن اصلاحطلبان، رفتار نمایندگان مجلس با اعضای دولت محمود احمدینژاد را نیز به شدت مورد انتقاد قرار داد. او گفت: «اخیراً میبینیم احضار وزرا به مجلس زیاد شده است… اما آیا در این شرایط كه این وزیر میخواهد كار كند و این احضارها سر بار آن شده، صحیح است؟» جنتی معتقد است که طرح سؤال از وزیران ساعتها وقت آنها را میگیرد و این کار نباید در شرایط کنونی انجام شود.
امام جمعه موقت تهران همچنین نمایندگانی که از پاسخهای وزیر قانع نمیشوند را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «جالب است كه بعد از پاسخگویی وزیر در برخی موارد، نمایندگان قانع نمیشوند و باید توجه داشت كه تعداد احضار وزرا در این شرایط در مقایسه با دورههای گذشته بسیار بیشتر شده است.» جنتی از جانب دولت وعده داد به آنچه او “نقد دوستانه” میخواند توجه کند.
“دوران ریاضت” و “دوران نزول رحمت”
احمد جنتی یکی از دلایل نادرست بودن احضار وزیران به مجلس را شرایط خاص کشور با توجه به اجرای قانون موسوم به هدفمند کردن یارانهها عنوان کرد. او در خطبههای نماز جمعهی ۲۶ شهریور، گفته بود که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها «دورانی شبیه به ریاضت را پیش رو داریم.» دبیر شورای نگهبان اظهار داشت: «دولت باید در اجرای این قانون تلاش کند تا تنشها و آسیبها به قشر محروم به حداقل برسد.»
به گزارش ایلنا آقای جنتی بدون اشاره به سخنان شهریورماه خود در مورد “دوران ریاضت” اظهار داشت: «برخی میگفتند که با اجرای هدفمند کردن یارانهها گرانی رخ خواهد داد، اما نه تنها اینگونه نشد كه ارزانی هم شد.» او اعتراف میکند: «پیشبینی نمیشد كه وضعیت به این آرامی پیش رود و مردم بدین راحتی شرایط را بپذیرند.»
به گزارش منابع خبری آقای جنتی مدعی شده است: «در شرایطی هستیم كه فكر میكنم رحمت خدا دارد بیشتر بر ما نازل میشود.» اما در برابر، ناظران معتقدند که آزادسازی قیمتها، به ویژه افزایش بهای سوخت فشار زیادی بر قشرهای کمدرآمد وارد خواهد کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.