22.05.2007

رأي قاطع مجلس به تجميع انتخابات و شكست پدرخوانده

خُسن آقا: اینها فقط شامورتی بازی‌های سیاسی است. دیدند برای انتخابات قبلی توانستند تعداد شرکت کنندگان را با این روش افزایش دهند، دوباره می‌خواهند با همان روش مشروعیت کاذب برای خود بخرند.
بازتاب: در پي اعمال نفوذهاي گسترده محمدرضا باهنر در جريان استيضاح وزير آموزش‌وپرورش و تلاش‌هاي گسترده او براي جلوگيري از تصويب تجميع انتخابات، نمايندگان مجلس هفتم، امروز با رأي قاطع خود، تجميع دو انتخابات مجلس هشتم و رياست‌جمهوري دهم را تصويب كردند.

به گزارش خبرنگار «بازتاب»، ايده تجميع انتخابات از دو سال پيش، از سوي مقامات عالي‌رتبه نظام با هدف جلوگيري از هزينه‌هاي گسترده اقتصادي و سياسي و برگزاري انتخابات‌هاي متعدد، تغييرات گسترده مديريت، ركود در فضاي تصميم‌گيري و مديريتي كشور داده و براي نخستين بار در انتخابات 24 آذر ماه 85 اجرا شد منجر به شكست ركورد حضور مردم در دو انتخابات شوراها و خبرگان و رضايت عميق رهبر انقلاب شد.

با اين حال، در هفته‌هاي اخير، عده‌اي با بهانه‌هاي گوناگون، از جمله استفاده شكلي از قانون اساسي در اجراي شجاعانه تجميع انتخابات كارشكني مي‌كردند كه اوج اين اقدام، روز يكشنبه گذشته در رأي‌گيري درباره اين طرح رخ داد و اجراي يك رأي‌گيري مخدوش، منجر به تصويب خروج طرح تجميع انتخابات از دستور كار مجلس شد. با اين حال اعتراض شديد نمايندگان و استناد به مدارك و پرينت حضور و غياب آنان، هيأت رئيسه مجلس را مجبور به تكرار رأي‌گيري كرد.

با اين حال، باهنر كه در اين مقطع، اداره جلسه مجلس را بر عهده گرفته بود، با اشاره به برخي طرح‌هاي فوريتي، رأي‌‌گيري درباره تجميع انتخابات را به امروز موكول كرد كه به باور برخي تحليلگران، اين اقدام با هدف رايزني و تأثيرگذاري بر آراي نمايندگان انجام شد.

با اين حال امروز نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با اصرار بر طرح تجميع انتخابات دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي با دوره دهم رياست جمهوري، آن را به مجمع تشخيص مصلحت نظام فرستادند.

نمايندگان مجلس که بررسي پيشنهادهاي نمايندگان درباره اصلاح طرح تجميع انتخابات دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي با دوره دهم رياست جمهوري را در دستور کار داشتند، پس از آن‌که هيچ کدام از پيشنهادهاي نمايندگان به تصويب مجلس نرسيد، اصل طرح را به رأي‌گيري گذاشتند که سرانجام اين طرح با 120 رأي موافق، 94 رأي مخالف و 7 رأي ممتنع از مجموع 230 نماينده حاضر، با موافقت نمايندگان روبه‌رو شد؛ بنابراين، اين طرح در مسير مجمع تشخيص مصلحت براي تصميم‌گيري نهايي قرار گرفت.

در ماده واحده اين طرح آمده است: انتخاب دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي و دوره دهم رياست جمهوري در نيمه اول آبان ماه سال 1387 هم‌زمان در سراسر کشور برگزار مي‌شود؛ بنابراين، طول عمر دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي به مدت هفت ماه افزايش و طول دوره نهم رياست جمهوري به مدت چهار ماه کاهش مي‌يابد.

در تبصره اين طرح نيز آمده است‌: دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي به جاي هفتم خرداد ماه‌، از سوم دي ماه سال 1387 و دوره دهم رياست جمهوري به جاي 12 مرداد ماه از 16 فروردين ماه سال 1388 آغاز مي‌شود.

گفتني است، اين طرح به خاطر ايرادات شوراي نگهبان، پيش از اين دو بار به مجلس بازگشت داده شده بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates