03.02.2011

حمله کننده به خانه کاریکاتوریست دانمارکی مجرم شناخته شد

بی‌بی‌سی: آقای وستر گارد، 75 ساله، در حادثه مذکور آسیبی ندید چون برای اجتناب از آقای گیل در اتاقی که در منزلش برای حفظ جان او تعبیه شده است، پناه گرفته بود

دادگاهی در دانمارک یک مرد اهل سومالی را که پس از حمله به خانه یک کاریکاتوریست جنجالی این کشور، توسط نیروهای پلیس دستگیر و در قید بازداشت بود مجرم شناخته و روز پنجشنبه (3 فوریه)، اعلام کرد که او تروریست است و قصد داشته این کاریکاتوریست را به قتل برساند.

انتشار کاریکاتورهای جنجالی کورت وستر گارد در سال 2006 از پیامبر اسلام، خشم بسیاری از مسلمانان جهان را برانگیخت.

محمد گیل، 29 ساله، احتمالا با زندان ابد روبرو خواهد شد.

آقای وستر گارد، 75 ساله، در حادثه مذکور آسیبی ندید چون برای اجتناب از حمله آقای گیل در اتاقی که در منزلش برای حفظ جان او تعبیه شده است، پناه گرفته بود.

اما دادگاه، آقای گیل را از یک مورد اتهام دیگر مبرا دانسته است. آقای گیل همچنین متهم شده بود که قصد داشته است یک مامور پلیس را که می خواسته او را دستگیر کند به قتل برساند.

آقای گیل که پس از حمله به خانه این کاریکاتوریست خبرساز توسط ماموران پلیس زخمی شده بود، تمام اتهامات را رد کرده است.

او به دادگاه شهر آرهوس گفت که او فقط قصد داشته این کاریکاتوریست را بترساند.

انتظار می رود که قاضی فردا (جمعه، 4 فوریه)، حکم آقای گیل را صادر کند.

آقای وستر گارد در ابتدای جنجال ها مخفی شد اما بعد تصمیم گرفت از مخفیگاه خود خارج شود و به طور علنی در یک خانه دارای تجهیزات امنیتی در آرهوس زندگی کند.

قاضی اینگرید تورسبو به دادگاه گفت که اقدامات آقای گیل باید تلاش برای مرعوب کردن مردم دانمارک و بی ثبات کردن ساختار جامعه دانسته شود.

این کاریکاتوریست دانمارکی روز اول ژانویه 2010 همراه با نوه پنج ساله اش در منزل خود در شهر آرهوس بوده که ناگهان مردی با شکستن شیشه پنجره وارد خانه می شود و او را با تبر و چاقو تهدید به مرگ می کند.

آقای وستر گارد در جلسه امروز دادگاه گفت که خود را در اتاق امن مخفی کرده و گذاشته نوه پنج ساله اش در اتاق نشیمن بماند چون می دانسته مهاجم قصد کشتن او را داشته است نه نوه اش را.

نوه آقای وستر گارد به دادگاه گفت که وقتی با آقای گیل تنها مانده فکر کرده او سارق است و از او خواسته که خانه پدربزرگش را ترک کند.

به گفته این کاریکاتوریست آقای گیل او را تا اتاق امن تعقیب کرده و با تبر سعی کرده در ورودی آن را بشکند اما شنیدن صدای آژیر پلیس می گریزد.

آقای گیل که هنوز مسلح بوده هدف تیراندازی پلیس قرار می گیرد و زخمی می شود.

متهم در سال 1995 تحت عنوان پناهنده از سومالی به دانمارک مهاجرت کرد و اقامت دایم این کشور را دارد.

آقای گیل در شهر آلبورگ زندگی می کرده و عضو یک باشگاه ویژه جوانان بود.

نورالدین حسین یکی از کارمندان این باشگاه می گوید که آقای گیل، یکی از جوانان محبوب این باشگاه بود و برای دیگران الگو تلقی می شد.

او، که هم اکنون مددکار اجتماعی است، گفت: “وقتی پسرهای باشگاه فقط در باره دخترها و فوتبال حرف می زدند محمد همواره در باره تحصیل و آینده حرف می زد.”

اما به گفته منابع امنیتی دانمارک آقای گیل در برهه ای از زمان با گروه اسلام گرای الشباب در سومالی آشنا می شود و همکاری خود را آغاز می کند.

انتشار کاریکاتور کورت وسترگارد اعتراضاتی را در سراسر جهان بوجود آورد که به حمله به سفارتخانه های دانمارک و نیز کشته شدن دهها نفر انجامید.

او در کاریکاتور جنجالی خود تصویری از پیامبر اسلام را کشید که عمامه اش شبیه به بمب بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates